İLK MOTOR İÇİN AĞIR KAZA

Merhabalar dün Saat 4 Sularında İnternet kafeden Arkadaşlar abilerle oyun oynuyorduk ve Eve gitmeye koyduldum Sağolsun Belediyemiz Çok temiz ve Dikkatli çalıştığı için Bütün Yolu sokakları heryeri Göl yapmışlar Ufak bir gaz açma sonucu motor altımdan kaydı ve savruldum 5 10 metre sürüklendim Alt korumam olmadığı için ve yerler ıslak olduğu için daha önceden aldığım farklı bir hasardan dolayı Su toplamış bölgemin tamamen derisi kalktı ve bacağımda ufak tefek ağrılar var Benim sorum şudur Belediyemizin bu kadar temiz çalıştığından dolayı şikayetçi olsam ordan birşeyler koparabilirmiyim teşekkürler.

Çok geçmiş olsun. Ama bence uğraşma. Adresine yerde sürüklenme vergisi gelir. Asfaltı aşındırmışsın belli ki.

Hiç bir şey koparamazsın. Geçmiş olsun. Lastiklerini değiştir çok güvenli sürüş istiyorsan dişli lastik takabilirsin, o zaman kaymaz.

Motosikleti
D400
yolda elektrik kablosuna değip çarpılsan sana elektrik faturası gönderecek adamlardam hakkını aramaya calısıyorsun :queen:

hocam bu arada ufak bir gaz acma ile 10 metre sürüklenme işini gözümde canlandıramadım, ıslak olsa da bana biraz fazla gibi geldi.

hızınız yüksekti sanırım

"Ufak bir gaz açma" demişsin, "5-10 metre sürüklendim" demişsin, başlıkta "ağır kaza" demişsin, sen ne kullanıyorsun yiğidim.

Geçmiş olsun.

Daha önceden aldığın yaranın derisini koparmışsın zaten. Buna şükret başka bir şey koparmaya çalışma.

Bir bilgi olarak, hiçbir motor hiç kimsenin altından kaymaz. Yol-hava-motor ve kişisel yeteneğini tahmin edemeyenler motoru kontrol edemez ve suçu motora atarlar.

Biseyler koparma derdinden ziyade ben düştüm baskalari düşmesin, ben de bi daha düşmeyim diye yaralarinin açık açık fotoğrafını çek bastır fotoğrafları git belediyeye de ki yollar ıslakken vaziyet bu ben şanslıydım ölmedim ama yarın bir gün ölen de olur. Dikkat edin önlem alın diye durumu anlat. Çok düşük ihtimal ama belki fayda eder.

Ben her gün kullandığım güzergah üzerindeki bi özel okulla konuştum. güvenlik görevlisi okulun önündeki asfalti her sabah suluyordu. Ama öyle böyle sulamak değil göl ediyordu. Amaci neyse artık. Durumu anlattım artık yapmiyorlar

günümüz insanının özeti olmuş :)
"ufak gaz açma" ile "göle dönmüş" yol içinde "10 metre sürüklenme"ler, gaz ayarı yapamadan motoru uçurmasına rağmen "motor altımdan kaydı" deyip hemen başkasına kabahat bulup "koparma"ya çalışmalar.

Son düzenleme:
Geçen hafta bana arkadan kasten çarpıp kaçan taksiciyi kasten mala zarar verme ve yaralanmaya teşebbüs suçları ile savcılığa bildirdim. Dilekçenin yanına taksicinin plakası ve suratının da göründüğü kamera kaydını da ekledim. Şuanda hala ortada açılmış bir dava yok. Söz konusu taksici gönül rahatlığıyla işini yapmaya devam ediyor.

İşte böyle bir ülkede yaşıyoruz. Suç işleyenin yanına kar kalıyor. Ben o taksiciyi yakalayıp ağzını burnunu kırsam bu da benim yanıma kar kalır. Malesef durum böyle.

Mersin İl Temsilcisi
Hmm..
İnternet cafede abilerle oyun oynadınız demek..
Orada oyun oynayanların yaşı 22-23 gibi desek..
O saate dek oynuyorsanız, işe gitmiyor olmanız yüksek ihtimal.

Sizin yaş kaç hocam?

Geçen hafta bana arkadan kasten çarpıp kaçan taksiciyi kasten mala zarar verme ve yaralanmaya teşebbüs suçları ile savcılığa bildirdim. Dilekçenin yanına taksicinin plakası ve suratının da göründüğü kamera kaydını da ekledim. Şuanda hala ortada açılmış bir dava yok. Söz konusu taksici gönül rahatlığıyla işini yapmaya devam ediyor.

İşte böyle bir ülkede yaşıyoruz. Suç işleyenin yanına kar kalıyor. Ben o taksiciyi yakalayıp ağzını burnunu kırsam bu da benim yanıma kar kalır. Malesef durum böyle.

Biraz geç olsa da bulup getiriyorlar adamı. Merak etmeyin.

Alt koruman yok, ıslakta gaz açıp sürükleniyorsun ve belediyeden bişeyler koparabilir miyim diyorsun.
Koparırsın.

Motosikleti
2018 SHERCO 250 2021 SYM Symphony 200 2024 TVS Ntorq.
Hukuki açıdan bakarsak bu durum kanıtlar (belgeler, kayıtlar, tutanatlar vb. varsa) ve sulama yapıldığını gösterir bir uyarı levhası yoksa tazminat 'koparasilirsiniz' diye düşünüyorum. Ancak umduğunuz miktar ile bulduğunuz miktar örtüşmeyecektir.

Geçmiş olsun. Birşey alamazsın. Ama belediye yine de durumu anlatan bir dilekçe yaz. En azından bundan sonra aynı hatayı tekrarlamasınlar. Sen de lastiklerini değiştir.

Motosikleti
Honda CBF 250
Sen onlarla uğraşırsan, onlarda senle uğraşır. Zaten Anlamam o ki sen şehir içi hız limitlerinin üstünde sürüyormuşsun. Belediye de bir kamera ile bunu kanıtlar, düştüğün asfalttan, kopan çimlerin yapraklarına kadar alırlar senden.

Suyu gördüğün halde gaz açarsan,"motor altımdan kaçtı" demeyeceksin, Kaçmaz o.... "Ben kullanmayı beceremedim düştüm" diyeceksin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Amerika'da olsaydınız tüm sağlık masraflarınız, işe gidememiş olmanızdan mütevellit kazanç kaybınız, oluşan acı ve güçlük için de tazminat alırdınız. Arada bir avukat da çok mutlu olurdu :)

Yargı müdahele etmezse bu dert çile bitmez... Minnetle ricayla zor. Hataların sonuçları bir şekilde bütçeye yansıtmadığı müddetçe giderilmesi için yeterli motivasyon oluşmaz...

Motosikleti
D400
Amerika'da olsaydınız tüm sağlık masraflarınız, işe gidememiş olmanızdan mütevellit kazanç kaybınız, oluşan acı ve güçlük için de tazminat alırdınız. Arada bir avukat da çok mutlu olurdu :)

Yargı müdahele etmezse bu dert çile bitmez... Minnetle ricayla zor. Hataların sonuçları bir şekilde bütçeye yansıtmadığı müddetçe giderilmesi için yeterli motivasyon oluşmaz...

abi bizi amerikaya kaçak işçi alıyordun noldu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar