Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çabuk ısınması için radyatörün önüne karton koyar ısı normal e çıktı mı geri çekerim....
Çabuk ısınması için radyatörün önüne karton koyar ısı normal e çıktı mı geri çekerim....
Şaka muhtemelen ama motor soğukken radyatör zaten çalışmıyor. İçinde mumlu vana var. Mum eridikten sonra antifriz devir daime başlıyor.
Ben devirdaim sürekli olur diye biliyorum, sonuç olarak motor ilk çalıştığı anda su pompası çalışmıyor mu?
Su pompası sürekli çalışıyor, devir daim sürekli oluyor, ama su pompası antifrizi motordan alıp yine motora geri yolluyor, ta ki motor ısınıp radyatör yolu açılana kadar:Ben devirdaim sürekli olur diye biliyorum, sonuç olarak motor ilk çalıştığı anda su pompası çalışmıyor mu?
Lan ben şaka yaptın sandım, ciddi miydin? :mrgreen:
Hayır zaten düşündüğün gibi olsa, su sürekli radyatörde dolaşsa bile karton koyma işi yolda giderken radyatöre giren havayı engellemek için mantıklı. Durduğu yerde işe yaramaz ki, taksicilik yaptığım 2000'li yıllarda rasyatör ızgarasını koli bandıyla kapatırdım, soğuk motor fazla yakıt tüketir.
Su pompası sürekli çalışıyor, devir daim sürekli oluyor, ama su pompası antifrizi motordan alıp yine motora geri yolluyor, ta ki motor ısınıp radyatör yolu açılana kadar:
http://youtu.be/y5p31F_dVJU
Dolmuşçu stayla...
Hocam ben zaten duruken değil giderken yapıyorum bunu. motoru çalıştırdım mı max 50-60 saniye beklerim. hatta o kadar bile beklemem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:43 ----------
Ve karton koyup gidince yakıt inanılmaz düşüyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:47 ----------
Tabi ben sistemi daha basit zannettiğim için...