İlk kez lastiğim patladı yardım.

Sabah motosikletime bindim ve gidiyorum fakat son derece bi ağırlık var motor sanki gitmiyor.. Direksiyon o kadar ağırki sanki ben motoru taşıyorum. Aklıma teker patladığı hiç gelmiyor.. Dedimki herhalde yağ değiştirme zamanı geldi 2 km kadar öyle gittikten sonra birden aklıma geldi geçen cam kırıklarının içinden mecburi olarak geçmiştim. İndim bir baktım arka teker inmiş.

Hemen eve kadar yürüdüm ve köpüklü tamir edici şişirici spreyim aklıma geldi. Hemen aldım ve tekere sıktım. Teker şişti ve en yakın lastik tamir eden yere götürdüm. Adam bi çivi soktu ve tüm köpük dışarı fışkırdı sonra bi tahta gibi birşeyi içine soktu kırdı ve tamam dedi bitti. 5 lira. :)

Dedim bu kadar mı ? oldumu şimdi dedim? Evet dedi tamamdır.
Bana pek sağlıklı gelmedi daha önce hiç tekerim patlamadığı için nasıl olduğunu bilmiyorum sizce lastik sağlammıdır.
Ayrıca içerde kalan köpükler janta zarar verir mi ?

Hazır patlamışken tekeride değiştireyim diyorum Pirelli tavsiye ediyor herkes nbe kadardır ve nerede bulup yaptırabilirim yardımlarınızı bekliyorum..

[img=http://img212.imageshack.us/img212/7223/30204799hj9.jpg]

Son düzenleme:
İstanbulda satışı nerede söylebilir misin dostum.

Benim Orjinal teker büyüklüğü

13" 130/70 - 13 5L

Senin tavsiye ettiğin
13" 1607500 140/60 - 13 63P TL EVO 22 50 euro

uyumlu olur mu ?

Birde Metzeller var 15 euro daha pahalı pirelliden

13" 1660200 150/70 - 13 64S TL Feel Free 65 euro

Son düzenleme:
Metzellerin daha iyi oldugunu duymustum hatta SS kullanan arkadasların bazıları Metzeller takıyorrr.Neyse gecmıs olsun boyle ıp gıbı bısı sokmustur tekere merak etme yenı lastık alana kadar senı götürür.Kolay gelsin..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Direksiyon o kadar ağırki sanki ben motoru taşıyorum...
Dedimki herhalde yağ değiştirme zamanı geldi...

E pes yani... Yok, pes sözcüğü biraz hafif kaçtı... YUH yani... :cyclopsan
Ağırlaşan direksiyonu yağ değiştirme zamanı ile ilişkilendiren bir motorcu, debriyaj teli kopsa, şanzuman dağıldı diye düşünür her halde! :mrgreen:

Her neyse... Anlaşılan, senin lastiği fitil operasyonu ile tamir etmişler. "Bana sağlıklı gelmedi" diyorsun ama son derece sağlıklı bir işlemdir, merak etme, gönül rahatlığı ile kullanabilirsin motorunu.

:)Dostum 6 aydır motosiklet kullanıyorum. İlk kez lastiğim patladı nasıl bir his olduğunu yeni deneyimledim ne yapalım :)

Cevabın için teşekkürler cumoni

Deryali Motosikleti kısımında hangısı benım tahmın edın yazmıssın yaa :) Sanırım Dylan senın demı :p :) Bildim mi :p :)

Her genc motrcunun başına gelir bu...:pyüksek süratte olup dengeyi bosmasın yeter...her ne kadar tublesde olsa yüksek süratte yarılırsa sorun belki olabilir...benim köprüde ön lastik yarıldı...hakimiyet zorlaşınca anladım patlağı...

Deryali Motosikleti kısımında hangısı benım tahmın edın yazmıssın yaa :) Sanırım Dylan senın demı :p :) Bildim mi :p :)

Evet Dylan var. Diğerleri ilerki aşamalarda geçiş yapacağım motosikletler.

Orjinali 130-70 13" olan motoruma
150-70 13" lastik olur mu arkadaşlar ? ( metzeller )

:) Arkadaşlar lütfen bir cevap verin yahuu :)

Yani Yanak çapı aynı ama genişlik olarak 20 birim daha geniş olan bir lastik ?

bence bir an önce değistir pek sağlıklı gibi görünmüyor lastik. dylan foruma sorabilirsin dicektim baktım orayada sormuşsun orda lastik değiştiren çok yardımcı olurlar :wiinkk:

Her genc motrcunun başına gelir bu...:pyüksek süratte olup dengeyi bosmasın yeter...her ne kadar tublesde olsa yüksek süratte yarılırsa sorun belki olabilir...benim köprüde ön lastik yarıldı...hakimiyet zorlaşınca anladım patlağı...

Metehan,
belki atladım ve okuyamadım herhangi bir yerde:p senin motosikletinle ilgili hiçbirşey bilmiyorum:cyclopsan nedir birader marka,model vs.....

cahilliğime ver neolur:rendeer:

buarada kaliteli lastiklere (yırtık olmadığı müddetçe) fitil uygulaması sorunsuzca tavsiye edilmekte ama bütçe müsaitse değiştirmek en akıllsı tabii.

Eğer arka maşada yeterince açıklık varsa lastik oturur ama orjinalini bozmamanı öneririm..
Büyük bir ihtimal kalın lastik maşaya sürtecektir :cat:

o deılde o kopuk necı kac km gıdebılıosun o kopukle ne kadar bı bılgı verır mısın bıde heryerde satılır mı o

Bir karar verseydin yahu! Yarık mı, patlak mı? :p

abi yarıkla patlak arasında ne fark var...:p

Mete abi patlatmazzz yakısmazz o en az yarar lastıgı :p

:p

Metehan,
belki atladım ve okuyamadım herhangi bir yerde:p senin motosikletinle ilgili hiçbirşey bilmiyorum:cyclopsan nedir birader marka,model vs.....

cahilliğime ver neolur:rendeer:

buarada kaliteli lastiklere (yırtık olmadığı müddetçe) fitil uygulaması sorunsuzca tavsiye edilmekte ama bütçe müsaitse değiştirmek en akıllsı tabii.

reis Pancar motoru işte...yazdık ya aşağıda imzada...:p14.000 km de 15 aylık düldül..

ben annamam abi geyikten başka bişe bilmem...:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar