ilk kazayi ucuz atlattik

oncelikle selâmünaleyküm daha motorumubalali 1 ay olmamisken dun gece 12 bucukta eve dgru giderken guzel bi badire atlattim. iki seritli yolun sol seridinde 50 60 km hzli giderken 70 80 km hzla gelen araba arkadan sellektor yapti (sehir ici yol). saga sinyalimi verip yavas yavas geciyordumki dayi hiz kesmeden yanimdan fisek gbi gecerken aynasiyla kafama kapisylada motora surtunce saga dogru ivme aldim baktim baya baya kaldirima agaclara dukkanlara dogru gidiyoruz devirdim motoru asfaltta 5 6 mtre suruklendik.

maddi hasar. motorun cantallati koptu sinyalleri kirildi vites yamuldu pamtolon pert ufak bikac cizik ve totmuzunnustunde surundugumuz icin kaba ette yanık sol bilek incildi. allaha bin şükür ucuz atlattik ama guzel ders oldu sadece ön değil arka tarafida fazlasiyla kontrol etmek lazimmis.

tutanak tutturmadim dayi iyi niyetli saf biriydi hastaneye gidip tetenoz pansuman rongen den snra motoru yaptrip dayidan alicaz artik parayi.
ilk kazam oldugundan benim icin buyik tecrube oldu . tekeriniz duz bassin yoldaslar dikkatli kazasiz surusler

İlk kaza ilk tecrübe tutanak tutturmadın motoru yaptır dayıyı bulursan ne ala buda ikinci tecrübe olur sana her zaman tutanak tuttur yaptırmak istiyorsa hemen yaptırır parasanı ödersin yoksa sigortadan yaptırırım deyip anlaşmak daha mantıklı belki adamın sigortası bile yoktur kabahatlıyken iyi niyetli olurlar sen vursaydın arabadan inip dövmeye kalkardı o iyi niyetli amcan arkadaşımında başına geldi motoru yaptırdı adam telefonlarına çıkmıyor aklında olacağına cebinde olsun neyse bundanda gol yersen buda dediğim gibi 2 ci tecruben olur geçmiş olsun

Gecmis olsun , keske tutanak tutsaydiniz. Dayi yarin birgun camura yatabilir. Motor ustundeyken sadece onumuzu ve arkamizi kontrol etmemiz yetmez , cevreden gelebilecek tehlikeleri öngörerek surus yapmamiz lazim. Tekeriniz duz bassin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
biz 1 kez güvendik polis çağırmadık haklıyken haksız olduk ,

Dayı ödemeyi yaptımı ? birde olayı fotografladınmı dayı ben yamadım derse şikayetçi olman için bir kanıttır

kazasız günler

Böyle durumlarda kimseye "aman çok iyi niyetliydi, aman ceza yemesin, başı belaya girmesin" demeyeceksin.

Kural kaide neyse onu uygulayacaksın. Tutanak tutacaksın yada polis çağıracaksın.

O senin peşinde koşacağı yerde sen milletin peşinde para diye dolanırsın.

Bizim millette hırsız ve çakaldan bol bir şey yok.

Son düzenleme:
2. Kere geçmiş olsun ...

Dayı köprüyü gecene kadar dayıymış

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yalnız ben tam okumadım sizde hasar varmış umarım tutanak tutturmadığınıza pişman olmazsıznız genelde bu filmler hep aynıdır umarım öyle olmaz

Soldan day day day giden araçlar (motor araba kamyon farketmez)
Deli oluyorum.

Adamın 80 ile gitmesi gereken şerit sol ama sen varsın orada..
Oda sağından geçiyor.
Gayet normal.

Selektör yapıyor ve sen çizgini korumak yerine adamın önüne çıkıyorsun aferin..

Soldan day day day giden araçlar (motor araba kamyon farketmez)
Deli oluyorum.

Adamın 80 ile gitmesi gereken şerit sol ama sen varsın orada..
Oda sağından geçiyor.
Gayet normal.

Selektör yapıyor ve sen çizgini korumak yerine adamın önüne çıkıyorsun aferin..

galiba yanlis anladinz gece 12 bucuk yol bos ve sehir ici yol bu. sagimdan gecmedi benim saga gecmemi beklemeden hiz kesmeden carpti. yanlis anlasilma oldu galiba.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

insallah tutanak tutmadgim icin pisman olmam simdi motoru tamire biraktim masraf 150 bide debriyaj balatasi var girmisken oda olsun 250. fazla bir sey degil fakat dayi gozleri dolu bi sekilde motoru bosver sende birsey yok dimibdiye diye 10 dk sarildi guvendik bakalim ne olacak.

galiba yanlis anladinz gece 12 bucuk yol bos ve sehir ici yol bu. sagimdan gecmedi benim saga gecmemi beklemeden hiz kesmeden carpti. yanlis anlasilma oldu galiba.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

insallah tutanak tutmadgim icin pisman olmam simdi motoru tamire biraktim masraf 150 bide debriyaj balatasi var girmisken oda olsun 250. fazla bir sey degil fakat dayi gozleri dolu bi sekilde motoru bosver sende birsey yok dimibdiye diye 10 dk sarildi guvendik bakalim ne olacak.

dostum onlar senin yaşadığın durumda olan klasik senoryolar motoru boşver sende birşey varmı sana birşey oldumu bunu tüm içtenliğiyle diyecek adam seni şıkıştırıp geçmeye çalışıp düşürmeden önce zaten kendisine sorar ben napıyorum diye tutanak turturmadın orda bir hata yaptın peki hastaneye normal vaka olarakmı gittin çünkü trafik kazalarında adli vaka olarak kayıt açılır ikinizde ifadelerini alır hastanedeki polis ve adamın gerekli tesleri yapılır alkol vs gibi sonra bilgileri tutanağa eklenir araç plakasıdır ehliyet bilgileri adresi telefon numarası gibi o tutanakla da dava edersin gerekirse yaralandığım için direk hasteneye götürüldüm tutanak tutturamadık sonrada bu şahıs yanaşmadı falan diye ama 150 tl lik masraf için adam kaçmaz hasarsızlık bozulmasın diye öyle demiştir genelde 2-3-4 bin lira gibi hasarlarda çamura yatıyorlar tekrar geçmiş olsun

Öncelikle geçmiş olsun.

Bu amca hasarınızı karşılasa dahi kesinlikle ve kesinlikle hiçbir kazada tutanak tutmamazlık yapmayın.Mümkünse ambulansı arayın ki polisler gelip tutsun tutanağı, biz tutanak tutsak dahi bazen haklıyken haksız çıkabiliyoruz.

Kaza oldu, sağlık durumumuz iyi ise yeni bir kazaya meydan vermemek için olay yeri güvenliğini sağlayalım. Sonra anında araçları kıpırdatmadan plakalar görünecek şekilde olay yerinin be olayın olduğu yolun 5-6 tane fotoğrafını çekin.Kaza sonrası hallederiz ederiz falan filan diyenlerin çoğu hasarı karşılamıyor uğraştırıyor ediyor.Tutanak tutmayacaksanız ve kazada haklıysanız hasarınızı para olarak karşı taraftan isteyin yani her ihtimale karşı bir teminat alın.

Bunların dışında herşeyden önemlisi sağlık, maddiyat telafi edilir hiç sıkmayın canınızı.

evet dün gece gidip hasarın parsını aldım dayıdan iyi bir insandı güvenimizi boşa çıkarmadı:)

Geçmiş olsun, çok ucuz atlatmışsın...

Kural kaide neyse onu uygulamak gerekiyor, ancak bende böyle bir olay oldu, tutanak tutturdum ve artık motorum hasar kayıtlı görünüyor bakalım satarken kime ne laf anlatacağım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar