İlk kaza'm

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ayberk'in kalp acısı gibiyse endişe edilcek bir şey yok.:p

Ama bu acı giderek artarsa, özellikle ertesi gün büyük ihtimalle kaburganı kırmış olabilirsin.

Bende doktora gitmemiştim, kimse inanmıyodu kaburgamın kırık olduğuna, 25. gün inadına gidip film çektirdim, kalbin alt tarafından bir kaburga tam ortadan kırıktı.

Sen sen ol film çektirmeyi ihmal etme, düşük bir ihtimalde olsa kırık kalbe felan batar al başına iş, doktor değilim okulda kurbağa bile kesmedim ama öyle tahmin ediyorum.:silent:

Çok geçmiş olsun, allah tekrarını yaşatmasın.:rendeer:

geçmiş olsun saate bakmadan dr a git burda herkes aynı şeyi söyleyecek sana olayın üzerinden 3 saat geçince dahada farketmediğin yerlerinde agrıların artacak en azından bi film çektir...

dostum gecmis olsun,

dizin icin mutlaka bir ortopedist'e git, sakin ihmal etme. bunu ''diz'' hakkinda cok derin tecrubeleri olan bir insan olarak soyluyorum.. belki hicbirsey yoktur ama eger varsa diz soguduktan sonra tedavisi mumkun olmuyor maalesef bunu unutma.

kaza sirasinda kendini fazlasiyla kastigin ve yuksek oranda adrenalin salgiladigin icin yarin sabah kalktiginda agrilarini artmis ve hatta baska yerlere de ziplamis olarak bulabilirsin, hazirlikli ol..

kaburgana kendi elinle de tani koyabilirsin, ki doktorunda ilk yapacagi bu olacak, korkma, elinle yokla en azindan kirik olup olmadigini anlayabilirsin.

kolayca iyilesmen dilegiyle..

aramızda doktor yoksa tavsiyeyi boşver, doktora mutlaka görün.
geçmiş olsun.

Son düzenleme:
sol kaburganın 3 parmak altında ise eğer kaburgalarında bi baskı sonucu aşırı ağrı hissetmiyorsan dalakta bi sorun olabilir yarın bi hastaneye git ilk önce bi toraks grafisi ve ardından tüm batın ultrason baktır birdeher ihtimale karşı bir enfeksiyon yada olumsuz bişey var mı yok mu die tam kan sayımı ve hemogram baktır laboratuvarda kırığın olursa acısından zaten duramazdın bilinmelidir sol ve sağ kaburga altına alınan sert darbelerde dalağın yada karaciğerin hasar alabileceği unutulmamalıdır vücuttaki en hassas iç organlar sırayla karaciğer dalak ve böbreklerdir dış etkenden gelecek darbe ile hasar görebilir geçmiş olsun şimdiden

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
kırığın olursa acısından zaten duramazdın

Ben buna pek katılmıyorum, her insanın acı dayanımı farklı, aynı yemekteki gibi...

Banada sürekli dediler kırığın olsa duramazdın, en sonunda kurtulmak için 25 gün sonra film çektirdim kaburga kırık çıktı.

Durabiliyor olmak, acının ağlatmıyor yada bağırtmıyor olması kırık olmadığı anlamına gelmemeli, acilen gidilip film çektirilmeli.

Ben buna pek katılmıyorum, her insanın acı dayanımı farklı, aynı yemekteki gibi...

Banada sürekli dediler kırığın olsa duramazdın, en sonunda kurtulmak için 25 gün sonra film çektirdim kaburga kırık çıktı.

Durabiliyor olmak, acının ağlatmıyor yada bağırtmıyor olması kırık olmadığı anlamına gelmemeli, acilen gidilip film çektirilmeli.

haklı olabilirsin tabiki de ama bi gün şişli etfal aciline gel ağrı eşiklerini gör fikir tecrübe ile sabittir

Geçmiş olsun arkadaşım burada konu açana kadar çoktan muayene olup film çektirmen gerekirdi.

Moderatör
Tecrübeli arkadaşlar yorum yapsın, hatta falcı varsa falına baktıralım ciddi bir şey olup olmadığına dair? Geçmiş olsun, doktora gitmişsindir umarım, offline gözüküyorsunda.

İlk kazamı yaklaşık 2,5 saat önce yolda 20 cm gibi yüksek bir kaldırıma girerek geçekleştirdim. Motorum bir yana ben bir yana uçtuk ve ben kaldırıma sert bi gögüs darbesiyl vurdum. Kafamda kaskım vardı...
Daha dizlik almadıgım icin, üstümdeki kot pantolonum sıyrıldı ve dizim harap oldu...
Birde, sol gögsümün 3 parmak kadar altında arada gelen bir acı var... Kaburgalarımda ezilme olma ihtimali nedir? bu geceden bi tavsiyenizi dinleyeyim. Sabah doktora gitmeyi planlıyorum...

Geçmiş olsun, muhtemelen kaburganda inceden bir çatlak vardır.
Aynısı bana da olmuştu, röntgende gözükmeyebilir, ultrasonla baktırmanda fayda var.

Arkadaşım geçmiş olsun olmasına da

Eve gelip foruma mesaj yazmak yerine bi devlet hastanesinin aciline gitsen nasıl olur du acaba ?? Bildiğim kadari ile aciller ücretsiz ya da çok cüz'i ücretleri var, kaldı ki para hesabı yapılacak bir durumda değil zaten bu !!!

Netice de ufak kazanın ufak tefeği olmaz, insan banyo da düşüp başını çarpıp ölüyor...

Gerçekten ilginç bir milletiz yaa !!!

Mersin İl Temsilcisi
geçmiş olsun. ancak, on line tedavi mümkün olmaz diye düşünüyorum. en iyisi reel ortamda bir fiziki muayene ve radyolojik tetkik uygun olur bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar