İlk kazam ve psikolojik kötü hislerim

Merhaba, 5 aydır motor kullanıyorum, 4 senedir araç kullanıyorum. İlk defa kaza yaptım. Psikolojik pişmanlık hissim var.

Olay; İşten eve doğru gidiyordum. Trafik aşırı yoğundu ve ben işlerin fazla yoğunluğundan dolayı üstümde mental bir yorgunluk vardı. Tek şeritli anayolda önümdeki aracın önündeki otobüs bi anda durup sinyal vermeden sağa döndü ki önümdeki araç durmak zorunda kaldı. Ben 20 ile giderken, mesafem 6 metre olda da dalgınlarımdan freni sıkamadım ve küçük bir çarpışma gerçekleşti. Araçta bebek vardı biraz ondan psikolojik kötü hissettim. Araç sahibi iyi insan çıktı. Kendisi benim iyi olduğumu defalarca sorguladı. Ben ilk kazamdan dolayı biraz üzülerek özür diledim defalarca. "Sigortan var mı diye sordu?" Her şeyim tam. Trafik polisi geldi. Tutanak tuttu. Kaza, ruhsatlar, vs foto çekildi. Helalleştik gittik.

Ben psikolojik olarak kötü hissettim, emek verip çalışıp araç almış birine saçma bir nedenle çarptım diye. Sigorta süreci nasıl olacak bilmiyorum. Sigortacım tanıdık biriydi sen hiç bir şey yapmayacaksın sigorta halledecek diyor. Adamı bir süre sonra arayıp sormalı mıyım durum nasıl diye?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------

Adamın hasarı ise tamponda hafif boya çıktı ve park sensörünün yanına çarptığım için sensör hatası aldığı gözüküyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gecmis olsun. Hic sorun yapmayin. Cok hafif bir kaza olmus. Arkadasinizin dedigi gibi sigorta halleder. Isterseniz adami arayip aracinin tamiri hallediliyor mu diye sorabilirsiniz nezaketen, ama gerekli degil acikcasi. En buyuk kazaniz bu olsun.

Çok geçmiş olsun! Herhangi bir yaralanmanızın olmaması en güzel haber. Küçük musibetler büyük olanları engeller derler. Bundan sonra ekstra daha dikkatli olursunuz motosiklet üzerinde diye düşünüyorum, bu da iyi bir şey.

Geçmiş olsun hiç bir şey olmamasına şükür .
Diğer türlü artık üzülmek yerine ters psikoloji yapmayı düşünün .
Bu kadar önemsediğiniz bir durumu asla unutmazsınız bu da bir tecrübe olmuş gibi.
Hepimiz hatalar kazalar yapıyoruz.
Bir dahakine mental yorgunluğun olsa bile aklın da bu olay olduğu için 10 kat dikkat edeceksin istemeden.
Cana gelmesin mal düzeltilir telafi edilir.

Herkese teşekkür ederim umarım hepimiz kaza yapmadan yollarda keyifli olarak süreriz.

Motosikleti
(yok)
İlk kazalar dönüm noktasıdır :) ben de ilk kazamı kavşakta yapmıştım yandan araç girmişti bana ama güzel ders oluyor insana geçmiş olsun tekrardan güvenli sürüşler

Seni bu düşüncelilikle bu memlekette çok pis üzerler. :(

Geçmiş olsun, bu kadar kafayı yorma. Çıkartacağın derse odaklan, buradan ne öğrenirim diye şekillendirmeye çalış düşüncelerini. Kolay olmaz bu evet ama anca böyle bir fayda çıkartabilirsin bu olaydan. Öbür türlü kendine eziyet edip durursun.
İçin rahat edecekse belirli bir süre geçtikten sonra adamı arayıp bir sıkıntı yaşadınız mı sigortada her şey sorunsuz ilerledi mi diye sorabilirsin. Çok şık güzel bir hareket olur bence.

Motosikleti
1190 ADV
Geçmiş olsun, sigortacının dediği gibi masrafları vs sigorta şirketi karşılayacaktır ancak karşı taraf bu işlemlerle durduk yere uğraşmak zorunda.
Aracını servise götürecek, işinden izin alması gerekecek yada kendi vaktinden ayıracak... Tamir sürecinde araçsız kalacak vs vs.
Hiçbir suçu yokken bunlarla uğraşmasısı gerek ama sistemin saçmalığından uğraşacak.

Bu durum için birşey yaparsın yada yapmazsın, orası da sana kalmış.

Telefon edip sormak, arabadaki çocuk için küçük bir hediye almak hem karşı tarafı mutlu eder, hemde seni.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Merhaba, 5 aydır motor kullanıyorum, 4 senedir araç kullanıyorum. İlk defa kaza yaptım. Psikolojik pişmanlık hissim var.

Olay; İşten eve doğru gidiyordum. Trafik aşırı yoğundu ve ben işlerin fazla yoğunluğundan dolayı üstümde mental bir yorgunluk vardı. Tek şeritli anayolda önümdeki aracın önündeki otobüs bi anda durup sinyal vermeden sağa döndü ki önümdeki araç durmak zorunda kaldı. Ben 20 ile giderken, mesafem 6 metre olda da dalgınlarımdan freni sıkamadım ve küçük bir çarpışma gerçekleşti. Araçta bebek vardı biraz ondan psikolojik kötü hissettim. Araç sahibi iyi insan çıktı. Kendisi benim iyi olduğumu defalarca sorguladı. Ben ilk kazamdan dolayı biraz üzülerek özür diledim defalarca. "Sigortan var mı diye sordu?" Her şeyim tam. Trafik polisi geldi. Tutanak tuttu. Kaza, ruhsatlar, vs foto çekildi. Helalleştik gittik.

Ben psikolojik olarak kötü hissettim, emek verip çalışıp araç almış birine saçma bir nedenle çarptım diye. Sigorta süreci nasıl olacak bilmiyorum. Sigortacım tanıdık biriydi sen hiç bir şey yapmayacaksın sigorta halledecek diyor. Adamı bir süre sonra arayıp sormalı mıyım durum nasıl diye?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------

Adamın hasarı ise tamponda hafif boya çıktı ve park sensörünün yanına çarptığım için sensör hatası aldığı gözüküyor.

Gecmis olsun ,

Kendi yorumunuza göre problemin dalgin olmaniz oldugunu ifade etmissiniz.

Ancak,

Problem bu degil.

Saatte 20 km ile giden bir arac saniyede 5-6 metre arasinda mesafe alir.

Önünüzdeki arac ile mesafenin 6 mt oldugunu ifade etmistiniz , öndeki aracin aniden fren yapip 2,5-3 metre mesafede durdugunu kabul edersek carpisma gerceklesmeden önce yaklasik 8-9 mt daha ilerlemissiniz.

Bu mesafeyi , motorunuz 20 km hizda ilerlerken en fazla 1-1,5 sn de gecersiniz. Yani öndeki aracin durmasi ile ona carpmaniz arasinda 1,5 sn süre vardir.

Maalesef sürücüler kazaya giden sürecte "karar alma" sürecinin " 0 " saniye oldugunu zanneder . Halbuki normal bir insan icin bu süre 1 saniye civarindadir . Yani hersey sizin icin yolunda olsa bile beklenmedik bir durumda "fren yapmaliyim" karari ile fren manetine dokunmaniz arasinda en az 1 saniyelik bir süre mevcuttur. Sizin frene dokunamadan öndeki araca carpmanizda anormal bir durum yoktur , cok daha tecrübeli olsaniz da bu kazayi yapardiniz.

Cünki,

20 km gibi neredeyse kosabileceginiz kadar düsük bir hizda önünüzdeki 6 mt lik mesafenin durmak icin yeterli oldugunu dusundunuz.

Evet , motorunuz 20 km hizda giderken frene saglam bastiginizda azami 3 mt de durabilir bu da önünüzdeki mesafenin neredeyse yarisidir ama bu planlanmis bir durum icin gecerlidir. Sizin olayinizda oldugu gibi acil bir frenleme gerektiginde bu mesafe "REAKSiYON SÜRESI" + 3mt yani toplamda yaklasik 9 mt dir.

Karayollari genel müdürlügünün hazirlamis oldugu tablonun bulundugu sayfanin linkini asagiya birakiyorum. Gerci onlar biraz daha düsük tutmuslar ama yinede sizin pozisyonunuzda kazanin kacinilmaz oldugu orada da görülmekte.

EĞİMSİZ VE KURU ASFALT YOLDA ARAÇLARIN HIZLARINA GÖRE DURMA MESAFELERİ

Sevgilerimle

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Merhaba. Ilk kazamda bende aynı şoku yaşamıştım iyiki kazaya karıştığım kişi çok anlayışlı biriydi ve ambulans gelene kadarki ve tutanak tutulana kadarki sürecte bana çok yardımcı olmuştu. Benzer bir kaza sadece biraz daha şanssızdım motor abssizdi. Önümdeki birden bire dönünce vurmamak için ani fren yaptım teker kitleyip soldaki şeride düştüm. Solumdan giden arabaya girmiştim bu sekilde 2 parmağım çıkmıştı. Bir musibet bin nasihatten iyi oluyor gerçekten. O günden sonra çok daha dikkatli kullandım. Kaza yapmadan önce hiç kaza yapmıcakmışım gibi, oyuncak gibi geliyordu. Bence ufak bir kaza geçirmek hiç geçirmemekten daha iyi oldu benim için. O kazayı yapmasaydım bu kadar dikkatli kullanmazdım belkide ilk kazam daha büyük bir kaza olurdu. Bu şekilde duşunup kendinizi şanslı bile sayabilirsiniz. Geçmiş olsun 🙂

geçmiş olsun da bu kadar abartma nolmuş sanki cana gelceğine mala gelsin.

ben de ilk kazamda önümde sağa sinyal veren aracı farketmeyip sağına dalarak yapmıştım. adama yandan vurdum neyse araçtan indi bi şey var mı dedim, "anasını siktin nolsun" dedi :D baktım benim ayaklık adamın kaportayı göçertmiş.

numaramı verecektim akşam ara halledelim diye de sonra karısı bi şey olmaz dedi helalleştik gittik öyle.

Geçmiş olsun. Herkesin başına gelebilecek bir durum yaşamışsınız. Ben Soğuk havada işe giderken buzlanma nedeni ile duramayıp yolda dönerek orta refüje çıkmıştım. İlk hissetttiğim duygu Utanma duygusuydu :( Yol kenarında sabah işe gitmek için servis vs bekleyen insanlar vardı. Onlara çarpma ihtimali bende aşırı bir utanma duygusu yaratmıştı.
Sizin durumunuz bundan sonra siğortada , nezaketen aramak isterseniz arayabilirsiniz ama gerekli degil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar