İlk Kazam Köpeğin Üzerime Atlaması ile Gerçekleşmiştir. ( Bilginize ihtiyacım var )

Arkadaşlar Merhaba,

Bu sabah evden çıkıp E-5 e bağlanacaktım ki aniden bir köpek üzerime atladı ve köpekle beraber yere düştük ( 20-30 km hız ).Kask,eldiven,koruyucu kıyafetim olduğu için dizimin soyulması dışında bir şey olmadı ( dizliğim yoktu ).Köpek üzerime atladıktan sonra nasıl oldu ise köpek altımda kaldı ve 3 - 5 metre kadar o altta ben üstte beraber sürüklendik.İkimize de yazık oldu durduk yere.

Şimdi geleyim asıl konuya.

Motoru çalıştırdım gidiyorum ancak ön disk frenin olduğu bir bölgeden haşur huşur sesler geliyor.Sanki bir poşet takılmışta dönüyo da dönüyor.Ön freni kullandığım zaman ise sanki biri bağırıyor gibi tuhaf bir ses çıkıyor frenden.Bakıyorum çamurluğum da biraz yamulmuş.

Bunun dışında arka frene bastığım sağ ayak pedalı hafif içe doğru girmiş,fren yapacağım zaman direkt ayak altımda değil de içte kalıyor.

En kısa zamanda bir servise gideceğim ancak " şu da olmuştur,buna da baktır " diyeceğiniz bir şey var mıdır?Benim aklıma fren hidroliği geldi ilk etap ama özellikle o seslerin çıkmasına sebep olan büyük bir problem var mıdır?

Önerilerinizi bekliyorum.Motor hasarının en belirgin kısmı da aşağıdaki gibidir.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun

Ön fren merkezi içe doğru göçmüş, diske en dış kısımdan, üstten sürtüyor, poşet sesi efekti oradan çıkıyor da.. Düzeltilir.
Nasıl ne cins köpekmiş o üzerine atlamış?
Geçmiş olsun,...

Sevgili Kardeşim, geçmiş olsun. Cana gelmesin, mala gelsin. Sende diz haricinde hasar olmaması sevindirici. Asıl merak ettiğim, köpeğe bir şey oldu mu?

Ben 2 yılda 15.000 km (9.000 km şehir içi, 6.000 km şehir dışı) yol yaptım, köpek saldırısı yaşamadım. Olayın nasıl olduğunu bilmememe rağmen; seni, motorunu ve motor sürüş tekniğini bilmememe rağmen, köpeğin hiç bir suçu olmadığına eminim. Çünkü mesleğim icabı köpekleri tanıdığımı söyleyebilirim. Bu konuda daha önce yayımladığım mesajlara bakmanı tavsiye ederim ki, bu tip kazaları tekrar yaşamayasın. Aşağıda linkini verdiğim her iki yazımda da konulara dikkat ettim. Bu yazıları okuduğunda, köpeğin bu olayda niye suçu olmadığını anlayacaksın. Allah kazasız sürüşler nasip etsin, bu tip kazalar tekrar yaşanmasın, tekerin düz bassın.

KÖPEKLER 2 VE 4 TEKERLİ ARAÇLARA NİÇİN SALDIRIR? (http://www.motosiklet.net/forum/mot...r-2-ve-4-tekerli-araclara-nicin-saldirir.html)

Motosiklet ile (veya yaya) giderken, köpek ile karşılaşınca ne yapmak gerekir? (http://www.motosiklet.net/forum/mot...kopek-ile-karsilasinca-ne-yapmak-gerekir.html)

Geçmiş olsun. Sana birşey olmamın gerisi öenmli değil. Önce insan. Biraz sonra "insanüzerler" sana saldıran köpeğin değil senin suçlu olduğunu ileri sürecekler. Sakın şaşırma.

Arkadaşlar,

Hayvanları seven biriyimdir inanın kalkar kalkmaz ilk köpeği düşündüm fakat kalktığımda köpek başka yöne doğru koşuyordu.Koşarken bacaklarında bir sorun görmedim belki sürtünmenin etkisi ile derisi zarar görmüştür ama emin değilim.İnşallah bir şey olmamıştır diyelim.Öğlen Maslak'da bir motosikletçiye gideceğim özellikle bakmasını söylemem gereken bir yer var mı ?

Köpeğin cinsini bilmiyorum bu arada çünkü ben köpeği sadece üzerime atlarken görebildim.Beyaz-krem renkli büyükçe bir köpekti.Sokak köpeği ile Sivas Kangal arasında bir boyu olsa gerek.Olay ben seyir halindeyken köpeğin sağ tarafımdan üzerime atlamasıyla gerçekleştiği için ( yolun en solundaydım ) çok detay yakalayamadım maalesef.

Yorumlar için teşekkürler.

Geçmiş olsun köpek havladımı kalp atış ritmim hızlanıyor galiba köpeğin üstüne sürerdim :queen:

Motosikleti
600RR
Şimdi inandınız mı tavuk ile koyunun önüme altadığına yoksa bende ezmezdim yani 0:)

Çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Olur böyle şeyler, kendinizi üzmeyin. Sizde ve köpekte bir şey yok ya ona bakın. Motor halledilir :)

Arkadaşlar,

Geçmiş olsun dilekleri için herkese teşekkürler.

Şuan gösterge panelinin arkasını nasıl halledebilirim onu da düşünmeye başladım.İçine su alacak şekilde ufak bir kırık var,siyah bantla kapatsam emanet duracak,bu denli ufak bir kırık için komple göstergeyi değiştirsem saçma bir masraf olacak,sadece arkası parça olarak satılıyor mu diye ona baktım o da yok.

Öğlen sanayiye gideceğim,son gelişmeleri bir aksilik olmazsa burada paylaşacağım.

Arkadaşlar Merhaba,

Bu sabah evden çıkıp E-5 e bağlanacaktım ki aniden bir köpek üzerime atladı ve köpekle beraber yere düştük ( 20-30 km hız ).Kask,eldiven,koruyucu kıyafetim olduğu için dizimin soyulması dışında bir şey olmadı ( dizliğim yoktu ).Köpek üzerime atladıktan sonra nasıl oldu ise köpek altımda kaldı ve 3 - 5 metre kadar o altta ben üstte beraber sürüklendik.İkimize de yazık oldu durduk yere.

Şimdi geleyim asıl konuya.

Motoru çalıştırdım gidiyorum ancak ön disk frenin olduğu bir bölgeden haşur huşur sesler geliyor.Sanki bir poşet takılmışta dönüyo da dönüyor.Ön freni kullandığım zaman ise sanki biri bağırıyor gibi tuhaf bir ses çıkıyor frenden.Bakıyorum çamurluğum da biraz yamulmuş.

Bunun dışında arka frene bastığım sağ ayak pedalı hafif içe doğru girmiş,fren yapacağım zaman direkt ayak altımda değil de içte kalıyor.

En kısa zamanda bir servise gideceğim ancak " şu da olmuştur,buna da baktır " diyeceğiniz bir şey var mıdır?Benim aklıma fren hidroliği geldi ilk etap ama özellikle o seslerin çıkmasına sebep olan büyük bir problem var mıdır?

Önerilerinizi bekliyorum.Motor hasarının en belirgin kısmı da aşağıdaki gibidir.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

[url]http://i.hizliresim.com/b2VQ0m.jpg[/url]

1-Muhtemelen disk yamulmuştur(umarım kaliperle alakalı bir konu değildir)
2-Sinyal vs tittiret o sağlam
3-Fren pedalın yamulmuş onu bir penseyle çekip düzelticekler 1 dakika falan sürer
4-km saatin kırılmış gibi görüyorum eğer o kırıldıysa umarım o alttaki plastik kısım değişiyodur yok efendim değişmiyosa komple değişir ve km sıfırlanır(yeni km saati ile birlikte)

geçmiş olsun cancağazım

geçmiş olsun, iş yerime motor ile gidip geliyorum, aslında yürüme mesafesi ama bendeki ekabirlik işte... güzergahımda bir kaç farklı noktada sokak köpekleri ile her gün karşılaşıyorum. genel olarak gözlemlediğim 1- motor sesinden rahatsız oluyorlar 2- ne zaman bir köpek görsem tepkisini çekmemek için debriyajı çekiyorum. debriyajı çektiğimde motordan gelen gürültü kesildiği/azaldığı için bugüne kadar saldırıya uğramadım sanki?

Arkadaşlar,

Geçmiş olsun dilekleri için herkese teşekkürler.

Şuan gösterge panelinin arkasını nasıl halledebilirim onu da düşünmeye başladım.İçine su alacak şekilde ufak bir kırık var,siyah bantla kapatsam emanet duracak,bu denli ufak bir kırık için komple göstergeyi değiştirsem saçma bir masraf olacak,sadece arkası parça olarak satılıyor mu diye ona baktım o da yok.

Öğlen sanayiye gideceğim,son gelişmeleri bir aksilik olmazsa burada paylaşacağım.

Geçmiş olsun dostum. Gerçekten km saati talihsiz olmuş. Acaba diyorum güzelce bantlayıp, şeklini de sağladıktan sonra bu araba kaplama folyosu ile kaplatsan olur mu? İnce bir işçilik yapılması lazım tabii. Ya da dekoratif sticker falan?

Geçmiş olsun dostum. Gerçekten km saati talihsiz olmuş. Acaba diyorum güzelce bantlayıp, şeklini de sağladıktan sonra bu araba kaplama folyosu ile kaplatsan olur mu? İnce bir işçilik yapılması lazım tabii. Ya da dekoratif sticker falan?

Ben de karbon falan düşündüm aslında ama alternatifleri hala düşünüyorum.O deliği orijinal parçası gibi tümsek olmadan bir şey ile kapatmak zor olacaktır.İlgili yeri düz bir zemin haline getirebilirsem folyo falan dediğiniz gibi mantıklı gözüküyor.

Teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Önemli olan sağlık, motorsiklet nedir ki almaya gücü olanın yaptırmayada gücü olur. Allah korumuş büyük geçmiş olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar