İlk kaza

hsk

Bende ilk kazamı yapmış bulunuyorum.
Pazartesi günü izinli olduğum için akşam eşimi almaya iş yerine gittim.Dönüşte trafik yoğun ara sokaklar falan derken evin oraya geldik.Hanım birşey istedi yolu değiştirip markete yöneldik.Ana cadde de normal gidiyorum ilerde iki kişi duruyor bir kadın ve kızı.Durdukları yerde herkes minibüs bekler bende öyle düşünüyordum.Onlara yaklaştığım anda kadın benim geldiğim yöne hiç bakmadan atladı yola karşı şerit boş olduğu için sola doğru kaçsam da vurdum.Çok kısa sürede oldu bu olay durduğumda elimin hala kornada olduğunu farkettim.
Neyse durdum indik motordan hemen yanına gittik.Birşey varmı yenge teyze falan kolu aynaya gelmiş parmakları sızlıyormuş.Ucuz atlattık yani şükürler olsun...
Benim ayna ters dönmüştü duzelttim lakin gaz verince ayna bana doğru geliyor sanırım vidası gevşedi....

hsk

Çok sağolun.
Şu çarpma esnasında sanki etraf simsiyah oldu.Çok tuhaf hissettim.

Ellerde ve ayaklarda titreme, bir muddet bilinc dışı hareket etme, heyecan-korku-beynin aşırı çalışması gibi tarifi zor bi durum yaşadınız mı?

Büyük geçmiş olsun maalesef araçlar gibi yayalar da çok dikkatsiz ne de olsa duracak mantığı çalışıyor hep..

Geçmiş olsun.
Hani o ilk düşündüğün an var ya minibüs bekliyorlar diye. İşte o an önemli, kornaya basıp senden haberdar olmalarını sağlaman gerekli taaaaaki sana bakana kadar. Hiçbir yaya hacim olarak küçük ve son derece hızlı (reel hız değil) hareket ettiğimiz için bunu tahmin edemiyor. Bu yüzden hem otomobil hem de yayalara "ben buradayım" diye bilgi vermemiz çok önemli. Bir de ucuz atlatılmış bir kaza hatta kaza tehlikesi bile olsa en az 15 dk beyinden salgılanan adrenalin absorbe edilene kadar sürüşe başlamamak en iyisidir.

DKN

en önemlisi özellikle duran trafikte aradan gidiyosak hızlı gitmemek. çünkü aralardan yaya çıkabilir. dururken de ön tekerimiz arabanın benzin deposu yanında olursa olası dururken kapı açmaları zarar görmeden engellemiş oluruz. bu da kısa bi bilgi olsun size de geçmiş olsun

Bende motosiklet kullanmayı düşünüyorum daha hiç kullanmadım bi alıp boş arazide denicem hangi modeli almalıyım max 2000 tl param var?

hsk

Ellerde ve ayaklarda titreme, bir muddet bilinc dışı hareket etme, heyecan-korku-beynin aşırı çalışması gibi tarifi zor bi durum yaşadınız mı?

Yok hocam o kadar aşırı birşey hissetmedim doğrusu.İlk ne yapacağımı düşünüp durup bayana birşey olup olmadığına bakmak geldi aklıma.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------

Geçmiş olsun.
Hani o ilk düşündüğün an var ya minibüs bekliyorlar diye. İşte o an önemli, kornaya basıp senden haberdar olmalarını sağlaman gerekli taaaaaki sana bakana kadar. Hiçbir yaya hacim olarak küçük ve son derece hızlı (reel hız değil) hareket ettiğimiz için bunu tahmin edemiyor. Bu yüzden hem otomobil hem de yayalara "ben buradayım" diye bilgi vermemiz çok önemli. Bir de ucuz atlatılmış bir kaza hatta kaza tehlikesi bile olsa en az 15 dk beyinden salgılanan adrenalin absorbe edilene kadar sürüşe başlamamak en iyisidir.

Usta haklısın ve zaten korna ya bastım ben ki kadına kızı bile dur demiş motor geliyor diye ama duymamış.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:48 ----------

en önemlisi özellikle duran trafikte aradan gidiyosak hızlı gitmemek. çünkü aralardan yaya çıkabilir. dururken de ön tekerimiz arabanın benzin deposu yanında olursa olası dururken kapı açmaları zarar görmeden engellemiş oluruz. bu da kısa bi bilgi olsun size de geçmiş olsun

Duran trafikte aralara hiç girmiyorum.Esenyurt çok karışık insan çeşidi yönünden o yüzden daha temkinli oluyor insan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar