İLK KAZA-ÇOK DERS

Arkadaşlar merhaba, bugün motorumun subap ayarını yaptım, mahalle etrafında bir tur atayım dedim..kask taktım, mesafe yakın olduğundan dizlik takmadım mont giymedim..Evime 500 metre kala virajda dönerken bir araç ani fren yapınca ben de fren yaptım, motorun arkası savruldu ve kendimi yerde sürüklenirken buldum,yetmedi, düşünce motor üzerime devrildi, motor sıcak, alıp atamadım üzerimden, benzin yola döküldü, can havliyle çıplak elle motorun sıcak demirlerinden tutarak üzerimden güç bela attım..belimde ve ellerimde yanıklar oluştu, diz kapağımda, sol omuz üst, dirseklerde, el içlerinde sürtünmeye bağlı yaralarım var,kırık yok çok şükür ama ciddi yaralandım..BU SATIRLARI ACI İÇİNDE YAZIYORUM ZİRA PARMAK UÇLARIM SU TOPLAMIŞ HALDE..forumda çok okursunuz, ekipmana önem verin diye..ben test ettim arkadaşlar, 100 metrede olsa gideceğiniz yer mutlaka ekipmanları kullanın..benim montum olsaydı, eldiven taksaydım, dizlik olsaydı çok basit şekilde atlatacaktım belki de..onun için siz siz olun, güvenliği ihmal etmeyin..bana çok sağlam ders oldu çünküçç

Geçmiş olsun. Kırık çıkık yok ise su toplamaları çok kısa bir sürede toparlanır. Sanılanın aksine kazaların çoğunluğu "ev çevresi" olarak adlandırılan yerlerde gerçekleşiyor. Yolu biliyoruz nereden ne çıkar çok daha iyi biliyoruz ancak en nihayetinden halka açık bir yol her an her şey olabiliyor.

Geçmiş olsun.
Burada çokça hatırlatırım kazaların büyük kısmı eve yakın olur diye benzer bir deneyim olmuş maalesef ve evet bakkala da gitsek full koruma... Ortada bir kaza yokken anlamak güç bunu ama kaza olunca önemini kavramak da kötü bir tecrübe oluyor, acil şifalar dilerim ...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gecmiş olsun

Çok geçmiş olsun Allah beterinden korumuş koruma işi önemli ders olacak bir konudan ziyade akıldan hiçbir zaman çıkarılmamalı.

olaya suç yönünden bakmak doğru değil bence..ben ekipmanlarım olmasına rağmen bunları kullanmadım, bu suç değil kabahttir, o an insanın basireti bağlanıyor emin olabilirsin..kazaya gelince, hala nasıl olduğunu çözemedim, subap ayarı yaptım, yokuş yukarı hafif eğimli virajda önümdeki araç virajın ortasında fren yaptı, panik yapmadım, ön fren ve arka frene hafif şekilde bastım, hafif şekilde, asla sert fren yapmam, ön lastik dengesizleşti, arka tarafı attı, sonrası malum..arkayı atması için ön frene asılmam lazıma ama asılmadım..panik yoktu..asfatta ön lastik kaymış olabilir, bilemiyorum.çıkarılması gereken dersi ben anladım, suçlu aramaya gerek yok hocam..suç varsa cezasını çekiyoruz, kaburgada eziklik, sol dizde şişlik var, bunları da yeni farkettim..üzerime benzin döküldü, ellerim sıyrıklarla birlikte benzinden dolayı da yandı..ölümden döndüm kısaca, sen suçlumusun diyosun, ders aldık diyoruz, yazarken bile canım yanıyor, en basit bakımı bile kendim yapamıyorum şuan..geçmiş olsun demek çok mu zor birader? ben de kaza oluncaya kadar kendimden emindim, bugün pertim çıktı..Geçmiş olsun diyebilirdin bu da senin olaya farklı bir yönden bakmanı gerektiriyor bence..

Cok gecmis olsun, istatistiklere gore kazalar ilk birkac km icinde oluyormus ekseri...

aynen öyle, o an basiret bağlanıyor, basiretim bağlandı diyelim yoksa ekipmanları giyerdim muhakkak..

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------

ön lastik çok basit şekilde kaydı, arka taraf attı.. viraj içinde yol ortasında asfalt öbekleri olur ya katmer katmer, tam orada oldu ne olduysa..bu kadarla atlattığıma şükrediyorum, teşekkür ederim..

Nasıl bi süratle gidiyordun da motoru durduramadın, yerde sürüklendin hepsini geçtim motor üstüne çıktı. Şehir içini geçtim sokak arasındasın bi de. Verilmiş sadakan varmış yine de geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. dediklerin doğru güvenlik olarak. Ama çok dikkat etmekte fayda 2 teker ne olduğunu anlayamıyoruz işte..

arkadaşım buraya suçlanmak için yazmadım, geçmiş olsun demen yeterli, yukarıda yazdım ayrıntılarıyla kazayı, tekrar oku istersen..suçlama yapacak arkadaşlar kaza yapan adama bunlar yazılmaz, bakın biraz şu işin raconunu öğrenin..işinize gelmiyorsa yazmayın zaten canım burnumda..

Çok geçmiş olsun acınızı tahmin edebiliyorum sonuç daha kötü olabilirdi Allah korumuş. Daha dikatli olalım arkadaşlar bakkala dahi olsa korumasız aman binmeyelim.

teşekkür ederim vesaire1.. buraya ders aldığımı ve başka arkadaşların da aynı hataları yapmalarını istemediğim için yazdım ama bu cemiyette zor bir şeyleri paylaşmak, suç arayan mı dersin, hız yaptın mı diyen ararsın..teşekkür ederim yorumun için..

arkadaşım buraya suçlanmak için yazmadım, geçmiş olsun demen yeterli, yukarıda yazdım ayrıntılarıyla kazayı, tekrar oku istersen..suçlama yapacak arkadaşlar kaza yapan adama bunlar yazılmaz, bakın biraz şu işin raconunu öğrenin..işinize gelmiyorsa yazmayın zaten canım burnumda..

bunları bana yazmadın sanırım ben seni suçlamadım

yok sana yazmadım tabiki, alıntı yaparken yanlışlık olmuş olabilir, teşekkür ettim yorumun için..

Çok geçmiş olsun acınızı tahmin edebiliyorum sonuç daha kötü olabilirdi Allah korumuş. Daha dikatli olalım arkadaşlar bakkala dahi olsa korumasız aman binmeyelim.
Allah razı olsun, geçmiş olsun dilekleri moral veriyor...Bu işi çok bilip suçlayacak yer arayan veya polemik çıkartan arkadaşlara şunu diyorum, başa gelmeden bilinmiyor arkadaşlar..ekipmanın tam da olsa kaza yapmayacağın anlamına gelmiyor onun için geçmiş olsun demeniz daha evla bence..başınıza gelirse anlarsınız ne demek istediğimi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------

çocuğum bile beni suçluyor, motor alırsan öyle olur baba diyor :D motordan vazgeçmek yok, daha kaliteli motor alacağım kısmetse..bir süre dinleneceğim için cevap yazamayabilirim, kusura bakmayın..

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:43 ----------

Nasıl bi süratle gidiyordun da motoru durduramadın, yerde sürüklendin hepsini geçtim motor üstüne çıktı. Şehir içini geçtim sokak arasındasın bi de. Verilmiş sadakan varmış yine de geçmiş olsun.
BUNE, hızım 50-60 civarıydı, ön lastik kayıp arka tarafı atınca sola doğru savruldum, motor üzerime devrildi..süratle alakası yok motorun savrulmasıyla alakalı bir durum bu, aksi takdirde sağa sürüklenirdim, ben virajın tersine sola devrildim,sol şeride, mahalle arası değil ayrıca, mahalle çevresindeki 3-4 şeritli yol..

Geçmiş olsun. bir musibet bin nasihatten iyidir derler yaaa o biçim olmuş.

geçmiş olsun kardeşim. hazırlıksız,hiç beklemediğin bir anda tekerlerin kayması çok kötü bişey. hazırlıksız olduğun için gevşek duruyosun anında çuval gibi asfalta yapışıyosun. korunamıyorsun. hazırlıklı olsan kendini korurdun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar