İlk görüşte aşk...

Merhabalar,
Abilerim,ablalarım ve kardeşlerim;
İsmim Emre , Ankara doğumlu olmama rağmen babamın askeri personel olması sebebiyle bir hayli dolaştık durduk Ankara,Mardin,İstanbul,Kocaeli derken ailem İzmit/Kocaeli'n de kaldı ben ise üniversite kazanmamla Mersine yerleştim yılın 9 ayı Mersinde geri kalan zamanlarımı ise İzmitte geçiriyorum.Şimdi diyeceksiniz kardeşim anlatıyorsun da başlık ne iş diye ?
Motosiklet tutkum tam olarak İzmitte başladı, güneşli bir günde babam tuttu elimden dedi yürü bak nereye gidicez, gittiğimiz yer Körfez pistiydi,özel bir etkinlik vardı ve birbirinden güzel makineler,o muhteşem sesleriyle büyülediler beni.
O gün bu gündür içimde motosiklet hevesi,aşkı,tutkusu ne ararsan var ama önümde de aile gibi bir önleyici faktör var, hemde bu ailenin sahip olduğu şirkette görevli iki moto-kurye trafik kazasında hayatını kaybetti e doğal olarak ön yargıda kombo yapmış olduk.
zaman içerisinde hep hayır diyeceklerini bildiğim için açmadım konusunu , etrafımızda hayatını kaybeden bu kadar kişi varken dayanak noktası bulmaları da kolay oluyor.Son zamanlarda aldığım motor modelleri ve motosikletler ile ilgili konuşmalarımla bu ön yargıyı kırmaya çalışıyorum umarım başarılı olurum.

Aranıza yeni katıldım ancak kısa bir süredir takip ediyorum,elde edebildiğim kadar bilgi kazanmaya çalışıyorum.Öncelikli hedefim olarak Honda akademide Gs 1 ve Gs 2 eğitimlerini alıp, takiben ehliyet sınavını kazanıp,gerekli full koruma ekipmanlarını edinmek. Daha sonra Allah nasip ederse başlangıç motorum olarak hayal ettiğim Cbr125R ile aranıza katılmayı düşünüyorum.

Biraz uzun oldu,zaman ayırıp okuyanlara teşekkürü borç bilirim. sürç-i lisan ettiysek affola.Hayırlı Geceler,Tekeriniz yere hep düz,kaskınız takılı,farınız ve yolunuz açık olsun.

Bir arkadaşım aklıma geldi bu yazıyı okuyunca. Oda babasını küçük bir motor için ikna etmişti sonra babasının bir arkadaşı hayabusa ile vefat etmiş. Haliyle babasıda motora sıcak bakmıyormuş artık.
Eğitimleri ve ekipmanı önce alıcak olman çok iyi ama merak ettiğim bir konu var sencede cbr 125 çok pahalı değil mi? Ben de ilk motosiklet alıcam dediğimde cbr 125 diyodum o zaman sıfırı 7.300 falandı. Zam geldi, tekrar geldi, geldi, geldi, bir daha geldi ve ben vazgeçtim. Simdi ucuz çinli motor alıcam sonra 250lik ne olursa alır 3-5 yıl sürerim diyorum. :D

Bir arkadaşım aklıma geldi bu yazıyı okuyunca. Oda babasını küçük bir motor için ikna etmişti sonra babasının bir arkadaşı hayabusa ile vefat etmiş. Haliyle babasıda motora sıcak bakmıyormuş artık.
Eğitimleri ve ekipmanı önce alıcak olman çok iyi ama merak ettiğim bir konu var sencede cbr 125 çok pahalı değil mi? Ben de ilk motosiklet alıcam dediğimde cbr 125 diyodum o zaman sıfırı 7.300 falandı. Zam geldi, tekrar geldi, geldi, geldi, bir daha geldi ve ben vazgeçtim. Simdi ucuz çinli motor alıcam sonra 250lik ne olursa alır 3-5 yıl sürerim diyorum. :D

Aslında benim Cbr125 diye karar vermem (Tutturmam diyelim ), SuperSport sevdamın olması, gerek bütçe olsun gerek başlangıç seviyesi olsun birçok japon,çinli motor inceledim ama hiçbirinde Cbr125 ten aldığım elektriği alamadım, Bir bakıma Gülü seven dikenine katlanır 8,450 yi de gömer modundayım şuanda, tabi ben o parayı finanse edene kadar neler olur bilinmez :D

Aslında benim Cbr125 diye karar vermem (Tutturmam diyelim ), SuperSport sevdamın olması, gerek bütçe olsun gerek başlangıç seviyesi olsun birçok japon,çinli motor inceledim ama hiçbirinde Cbr125 ten aldığım elektriği alamadım, Bir bakıma Gülü seven dikenine katlanır 8,450 yi de gömer modundayım şuanda, tabi ben o parayı finanse edene kadar neler olur bilinmez :D

Ben de ilk basladığımda ne olursa olsun alırım diyodum. yzf r125'ten bile güzel bana göre. :D Ben 2. el alıcaktım ama simdi adamın zamanında 5 milyar istediği 125lik motoruna sıfırına zam gelince 7 istemesi çok sinir bozucu. 1-2 motor sonra belki sıfır 250lik cbr alırım. :D

Ben de ilk basladığımda ne olursa olsun alırım diyodum. yzf r125'ten bile güzel bana göre. :D Ben 2. el alıcaktım ama simdi adamın zamanında 5 milyar istediği 125lik motoruna sıfırına zam gelince 7 istemesi çok sinir bozucu. 1-2 motor sonra belki sıfır 250lik cbr alırım. :D
Fiyat artışı gerçekten sinir bozucu,özellikle sıfır alıcıları için ÖTV yi revize etmemiş olmaları da büyük bir dezavantaj.Umarım istediğin motoru alırsın kısa sürede :D

Selam arkadasim bende senin gibiydim motor sevdasi bambaşka bisey zamanında ailemi ikna etmem çok zor oldu gerçi durum eşit oldu diyebilirim benim istediğim motor değilde cinli cup aldim yaklaşık 70 80 bin kullandim hala babam kullanır simdi ise citayi yukselteyim diyom ama es ve 2 çocuk varken araba daha agir basiyo. EE malum ekonomik koşullar ikisine el vermiyor ya 2 teker ya 4 teker ama hep istediğim şey atla motora ruzgar, yol, viraj ahhhh ahhh....

İnşallah hepimiz alırız. :D

Sağolasın kardeşim, hayırlısı diyelim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:49 ----------

Selam arkadasim bende senin gibiydim motor sevdasi bambaşka bisey zamanında ailemi ikna etmem çok zor oldu gerçi durum eşit oldu diyebilirim benim istediğim motor değilde cinli cup aldim yaklaşık 70 80 bin kullandim hala babam kullanır simdi ise citayi yukselteyim diyom ama es ve 2 çocuk varken araba daha agir basiyo. EE malum ekonomik koşullar ikisine el vermiyor ya 2 teker ya 4 teker ama hep istediğim şey atla motora ruzgar, yol, viraj ahhhh ahhh....

Merhabalar, Malesef hayatta bazen başka şeylere öncelik vermemiz ve bu doğrultuda seçimler yapmamız gerekiyor , her ne kadar motor bir tutku olsada , ailevi ihtiyaclar için araç daha ağır basıyor,2 side aynı anda olmuyor demişsiniz ama hayat bu hiç belli olmaz :) siz sizin ve aileniz için en mantıklısını yapın , daha sonra tutkunuz için adımlar atmaya başlarsınız :) Saygılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar