İlk düşüşüm...

Merhaba arkadaşlar.

Motorun üzerindeki birinci ayımda düşerek, geleneği bozmadım. Kendimce alacağım derslerin yanı sıra, yeni başlayanların en çok ilgi gösterdiği forum konularından olduğu için yaşadığım deneyimi paylaşmak istedim.

1 Ekim Cumartesi günü, Çiğli’deki Kent Hastanesindeki randevuma Inazumam ile gittim. Ultrason için çokça radyolojide işim olduğundan uzun süren işlemlerin ertesinde, sıcak havaya rağmen teçhizatımı eksiksiz giyerek eve yola çıktım. 8019/11 sokakta gayet sakin akan bir trafikte önümdeki araçla da uygun mesafeyi bırakmış ilerlerken, Türk icadı ihtişamlı ama bir o kadar da görünmeyen kasisli yaya geçidini son anda fark eden ben ve önümdeki araç ani fren yaptık. Tabi acemi motorcu olarak ben, bütün teorik bilgime ve sözde dikkatime rağmen ön freni kökleyince saniyenin onda biri kadar bir sürede çene üzeri asfalta yapıştım.

Tecrübeli motorcu dostlarım ve siz motosiklet.net forumcuları sayesinde motordan çok kıyafetin ne kadar önemli olduğunu biliyordum ama test ederek de teyit etmiş oldum. Evet, iyi ürün çok para ama iyi ki almışım o kıyafetleri. Kafamı çene kısmından çok sağlam yere vurmuş olmama ve omuz üstü yuvarlanmama rağmen, ne bir ağrı ne bir sarsıntı hissettim. Ancak, yere düşerken yine refleks ile sol elimi dayadığım için skafoid kemiğimde bir kırık tespit edildi ve geçtiğimiz Cuma kısa bir operasyon ile kırık kemik vidayla sabitlendi. Böylece 4 hafta içerisinde tekrar motoruma binebileceğim ve işime zamanında ulaşabileceğim.

Sözün özü, ekipman çok önemli, panik freni uygulayabilmek daha da önemli.

Sağlıkla kalın.

Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda eski halinize dönersiniz. Sözün özü diye bahsettiğiniz yere ekipmandan sonra kesinlikle ABS'yi eklemekte gerekli bence..

Çok geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.
Yeni motor alacakları tavsiyem az üzerine koy ABS li al.

Yazar,burada ABS'nin öneminden bahsetmiş.Saniyenin onda biri derkende Abs'siz motosikleti betimlemiş,abs olmazsa sizde böyle asfaltı öpersiniz.

Büyük geçmiş olsun Allah beterinden korumuş diyelim .Ekipmanlarınız hakkında bilgi verir ve kaza sonrası resimlerini sakıncası yok ise paylaşırsanız sevinirim

hocam geçmiş olsun, lastik ne takılı motorda? ben city grip taktırdıktan sonra fren yaparken orjinal lastiğe göre çok fark ettiğini gördüm, tecrübe ettim. frene asılınca lastik tutuyo yeri inatla.

Son düzenleme:
Bende de cbf150 var.ilk yuz km de 5-6km hizla giderken sabah yerler islakti onumdeki fren yapinca bende duramayacagimi sandim ani fren yaptim motor ayaklarimin arasinda yan yatti ben dusmedim ama ani fren yapmak zorunda olmak basa dert oluyor lastikler orjinaldi ertesi gun michelin pilot alip taktirdim.

Suan 3600 km deyim cok sukur bi problem olmadi ama Allah nasip ederse bi sonraki motorum abs li olacak. Gecmis olsun umarim hemen iyilesirsin.

AGV kask, Dainese yazlık mont, TCX uzun bot, Revit yazlık eldiven, markasını hatırlayamadığım yerli üretim Kevlar pantolon.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

Büyük geçmiş olsun Allah beterinden korumuş diyelim .Ekipmanlarınız hakkında bilgi verir ve kaza sonrası resimlerini sakıncası yok ise paylaşırsanız sevinirim

mkgunduz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mkgunduz Bugün 12:50
AGV kask, Dainese yazlık mont, TCX uzun bot, Revit yazlık eldiven, markasını hatırlayamadığım yerli üretim Kevlar pantolon.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------

hocam geçmiş olsun, lastik ne takılı motorda? ben city grip taktırdıktan sonra fren yaparken orjinal lastiğe göre çok fark ettiğini gördüm, tecrübe ettim. frene asılınca lastik tutuyo yeri inatla.

Teşekkürler. Michelin Pilot var. Lastiklerden memnunum. Bence asıl sorun ABS olmaması. Yeri öpene kadar bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------

Bende de cbf150 var.ilk yuz km de 5-6km hizla giderken sabah yerler islakti onumdeki fren yapinca bende duramayacagimi sandim ani fren yaptim motor ayaklarimin arasinda yan yatti ben dusmedim ama ani fren yapmak zorunda olmak basa dert oluyor lastikler orjinaldi ertesi gun michelin pilot alip taktirdim.

Suan 3600 km deyim cok sukur bi problem olmadi ama Allah nasip ederse bi sonraki motorum abs li olacak. Gecmis olsun umarim hemen iyilesirsin.

Teşekkürler. Size de kazasız sürükler dilerim.

Makineyi ikinci el aldım. Çok iyi bakıldığından ve üzerinde ekipman olduğundan DUKE yerine İnazuma tercih etmiştim. Bir yıl kadar bi tecrübe sonrası Versys düşünüyordum. Şimdi arada bi kez daha ABS'li bir 250 lik alabilirim.

Mersin İl Temsilcisi
Daha once, Abs kullanan var mı aranızda?
Öyle dusuk hızda abs ne yapsın?
Panik fren eğitim ve motorunu tanıma, lastik yapısı...

ABS hem arka hem önde oluyor heralde bi anda asılınca tepkisi ne oluyor desem düşermiyim? Yani denemek lazım mıdır abs li motorda illa bi değeri oluyor maddi anlamda düşürmeyeyeyim sonra :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar