İlk düşüş, günlük güneşlik havada buzlanma tehlikesine dikkat.

Efendim, daha ne kadar böyle bir başlık açmadan bu siteye yazabileceğim diye düşünürken kısmet bugüneymiş :)

"Düşmeyen motorcu yoktur henüz düşmemiş motorcu vardır" sözüne inanmama delikanlılığım bugün sona erdi :mrgreen:

Sabah evden çıkarken (saat 06:15) hava sıcaklığı 1-2 dereceydi ama dışarıda güneş gözlüğü ile dolaşılabilecek bir hava vardı..

Atladım motora, güzel güzel Kemerburgaz'a kadar geldim.. (aslında güzel güzel değil dona dona geldim diyelim :))

Tam Göktürk sapağından çıkarak İstanbul Caddesi'ne gireceğim sırada ışıkların olduğu kavşağa yaklaşırken yavaşlıyordum ki benim, minik bir su birikintisi sandığım karaltının üstünden geçmemle arka tekerin sağa sola savrulması bir oldu ve dur tut demeye kalmadan motorun üstünden uçtum..Yani düz yolda alakasız bir şekilde bildiğiniz highside düşüş yaşadım :)

Arkamdan gelen iki tane öğrenci servisi Allah'tan boştu da rezil olmadık :p
Neyse kalktım yerden baktım arkamdaki servis şöförlerinden biri inip yanıma geldi geçmiş olsun diye..Yanında da kırık aynamı getirdi..heh..

Sonuç:
Sol ayna, sol kumandalar, sol sis farı ve far tası kırıldı..

Sol omzum üzerine düştüğüm için sırtımda sıkışmaya bağlı hafif bir ağrı ve sol baldırımda minik bir morarma dışında bende hasar yok..
Elbette koruma ekipmanlarım tamamen üzerimdeydi..

En kötüsü asfalta yapışınca kafamın solunu gümbedek yere vurdum, kask olmasa kafayı gözü kırardım muhtemelen..

Çıkarımlar:
- Güneş vizörü inikken yerdeki buz tutmuş bölgeleri fark edemiyorsunuz..

- Yoldaki ısı değişimlerini, karanlık ve kuytu bölgeleri, rüzgar alan yerleri iyi analiz ederek o bölgelerdeki koyu renk kısımlara frensizve çok dikkatli girmek gerekli..

- Motor koruma demiri sol bacağımı muhtemel bir ezilmeden kurtardı..(Her motorda şart bir ekipman)

- Her zaman tam koruma, tam koruma, tam koruma!!!:wiinkk:

gecmış olsun.sabah sabah oldukca uzucu oldu.korumaların önemını bır kez daha anlamış olduk.aman cok dıkkat abicim...

bu zamanlar yılın en tehlikeli zamanlarıdır.olabilecek tüm riskleri hesaplamak gerekiyor.virajlı orman yolları trafiğin az olduğu yollar sabah saatlerinde cok tehlikeli olabiliyor.geçenlerde şileye yaptığım yolda kuzeye bakan tüm dönüş ve virajlarda yolun çiğ ile kaplandığını fark etmiştim.her yer kuru ama virajın biri ıslak biri kuru.30 yaşına kadar nasıl giderim diyen adam 30 dan sonra nasıl dururum diyor:)))geçmiş olsun

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gecmiş olsun sende milli oldun demek allah beterinden saklasın büyük bi hasar olmaması sevindirici

abooo , geçmiş olsun ya . sağlığında birşey olmaması sevindirici . ben daha çıkartamadım motoru harbiden çok soğuk . nefes alamıyorum motorun üzerinde ciğerlerim acıyor soğuktan . geçmiş olsun yeniden .

geçmiş olsun engin sende ciddi bi hasar olmaması sevindirici en önemlisi.

Çok geçmiş olsun sabah sabah kötü olmuş bu sabah bende oh ne güzel güneş var dedim kombiyi kapatım evden cıktım meğer motorcu düşüren güneşiymiş :D arabaların üstü yerler su birinkitileri her yer buzdu otobuse gidene kadar dondum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun en kötüsü böyle olsun ,motor yıkama aksiyonunun arifesinde can sıkıcı olmuş biraz ama ,sağlık olsun

kasktan emin olmakta fayda var-tereddüt varsa değiştirmeli yoksa bir dahaki sefere kafandaki pekmezi yere akıtıp israf edebilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar