- Motosikleti
- D400
ben yaygara kopsun kavga çıksın diye bu hesapların forum yönetimine ait olduğunu düşünüyorum bazensalih reis dahil
salih ile aynı kefeye koydugun için beni, artık düşmanımsın :jocolor:
ben yaygara kopsun kavga çıksın diye bu hesapların forum yönetimine ait olduğunu düşünüyorum bazensalih reis dahil
Daha motosiklet üzerinde oturamayan adamı piste çıkarmışlar, oda marifetmiş gibi gelip burada paylaşmış. Video fecaat olmuş, Allah sonunu hayır etsin, İnşallah kendine ve başkalarına zarar vermezsin.
hocam gördüğüm kadarıyla 1. viteste çok zorlamışsınız. 1. viteste viraj almak çoğu zaman tehlikelidir, en çok torkun olduğu yerde en ufak bir el hareketi motorun dengesini bozabilir.
çok erken frenlemeler yapmışsınız, daha yol var ama baya uzaktan yavaşlamaya başlıyorsunuz.
güvenli sürüş için yapıyor olabilirsiniz, ancak o piste genellikle motorun sınırlarını öğrenmek için giriyor insanlar
motoru virajlarda biraz daha yatırabilirseniz daha hızlı dönüş yapabilirsiniz.
en iyi tur süreniz neydi?
Evet 1. viteste baya kullandım. hızım düşük olduğundan 1. vitese kadar düştüm ama muhtemelen gerek yoktu 2. viteste kalsamda
bu arada şu saçma sapan yorumlar yapan henüz 10 aylık üyeyi pek fazla takmayın.
kendisi 11-12 yaşlarında, ona buna sataşmak suretiyle kendine eğlence çıkarmaya çalışan biri![]()
Kapatmasa da bakacağını tahmin etmiyorumBen de bir tavsiye vereyim, piste çıkacağınız zaman devir saati hariç göstergeleri kağıt bant veya benzeri bir şeyle kapatın.
dostum güzel bir tecrübe yaşamıssın,eminim çokta keyif almışşındır.benim nacizane bi tavsiyem olacak,aynı viteste çok uzun süre gidiyorsun.hem motora yazık hemde sana yazık))yeri zamanı ve devri gelince vites değiştirmekten korkma dostum.tabi bu ilk defa pist tecrüben olmasındanda kaynaklanıyor olabilir.bir değerlendir bu konuyu derim.iyi sürüşler.
hocam pist çıkışında söylüyolar genelde tur sürelerini. orada kayıt tutuyolar bildiğim kadarıyla.
Bence iyi hocam piste çıkamayanlar utansın, mesela ben :mrgreen:
Acaba bu pistlerde ölüm oluyor mu ? bunu merak ettim şimdi ? Ölüm olsa sorumluluk pist sahibinin mi mesela ? evrak falan imzalanıyor mu piste çıkmadan önce ?
Daha motosiklet üzerinde oturamayan adamı piste çıkarmışlar, oda marifetmiş gibi gelip burada paylaşmış. Video fecaat olmuş, Allah sonunu hayır etsin, İnşallah kendine ve başkalarına zarar vermezsin.
Motosiklet konusunda tecrübem az fakat uzun yolculuklar sebebiyle viraj konusunda çok deneyim yaşadım.
Genelde virajlarda apeks çizgisine çok dikkat etmediğinizi gördüm. Bunu kendimde çok önemsiyorum.
Kendime viraj eğitimi verirken komut kullanma alışkanlığım oluştu. Çok faydalı oluyor.
Şöyle;
Düşür vitesi - Gir apekse - Yat - Aç gazı - Çıkışa bak - Bakışını düşürme - Düzelt motoru..
Bu komutları yüksek sesle söyleyerek iyi sonuç aldım.
Naçizane tavsiyem. Kolay gelsin.
Yatışta ağırlık merkezini iç taraf aktarmak yeterli olmazsa gidondan kontra
uygulamak gerekebilir.
.