İlk Defa Piste Çıktım

nyk

İlk defa piste çıktım, gece koşullarında pistin aydınlatması yetersiz geldi bana. Tecrübesizler kategorisinde çıktığım için virajda geçiş yapmamız yasaktı. toplamda üçüncü, racing olarak ise 1. motorum. 4 yıldır falan motosiklet binsemde toplam km 10bin falandır heralde.

Organizasyon 3*20dk olarak düzenlenmişti 1. seans tamamen pisti öğrenmekle geçti zaten, 2. seans iyiydi, 3. seansta hem ben çok yoruldum hem motorun performansı düştü hatta seansı tamamlamadan çıktım. iyikide çıkmışım pit alanında benzin bitti :mrgreen:

Bir tane video ile taçlandırayım konuyu, hakarete varmadıkça hertürlü eleştiri ve tavsiye dikkata alınır. Benim kendi çıkarımlarım,

1)Pisti bilmediğimden ve gece olmasından çok erken frenleyip çok geç gaz açtım

2)Viraj içerisinde zaman zaman fren kullanıp motorun dengesini bozdum.

Motosikleti
D400
kullanım kısmına yorum yapamam acemiyim anlamam ancak oldukca zevkli gözüküyor.

kamera biraz daha ileriyi gösterseymiş diye düşündüm.

Çok zevkli gözüküyo açıdan dolayı galiba, hevesim kabardı 125lik alıyolar mı piste :D

nyk

evet kamera açısı biraz aşağıda kalmış biraz daha yukarı almak lazım. Aslında kamerayı gidon takmak istiyorum ama aparatla ilgili bir sorun var o yüzden kaskta oldu kamera.

CC olarak herhangi kısıtlama olduğunu sanmıyorum 125cc de girer tabii ki yalnız ekipmanlarınız tam olması lazım( kask, tulum ya da fermuarla birleşen pantalon-ceket, tam boy çizme ve uzun eldivenler.

Daha motosiklet üzerinde oturamayan adamı piste çıkarmışlar, oda marifetmiş gibi gelip burada paylaşmış. Video fecaat olmuş, Allah sonunu hayır etsin, İnşallah kendine ve başkalarına zarar vermezsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Daha motosiklet üzerinde oturamayan adamı piste çıkarmışlar, oda marifetmiş gibi gelip burada paylaşmış. Video fecaat olmuş, Allah sonunu hayır etsin, İnşallah kendine ve başkalarına zarar vermezsin.

Eğer çok tecrübeliyseniz dişe dokunur bir tavsiye verin bari.

Doğru olsa bile, bu şekilde başkasını gömüp üzerine çıkmak aşağılık kompleksi değildir de nedir?

Buna kim olumsuz yorum yapar diye düşünüyordum hakikaten oluyormuş.

İster piste çıkar ister yarışa girer bizene. Gelmiş paylaşmış ne var bunda.

Yokya hakikaten bizim insanımız da sorun var

125cc ile piste girmek içinde tulum falan isteniyor mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------

125cc ile piste girmek içinde tulum falan isteniyor mu?

@nyk, anlamam yarıştan falan. Ama bir şekilde pist denemiş olmanız güzel.
Keşke imkan olsada herkes kurtlarını pistte dökse...

nyk

Başka insanların mutsuzluğundan keyif alan başkalarını mutsuz ederek keyif alan insanlar var maalesef. Yalnız yanlış yerden vurmuş, ben hiçbir zaman çok iyi motor sürerim vs demedim ki :) Hiç öyle bir iddiam yok oradan gol yemem yani.

Konuyu ve videoyu neden açtığım kısmına gelirsek. Bunun aslında iki temel nededi var. Birincisi birşeyler öğrenebilmek, farketmedeğim eksiklikleri, yanlışlıkları öğrenebilmek. İkincisi ise forumda sürekli dönen tecrübe konusuna bir başka açıdan yaklaşmak. Ben hobi olarak motosiklet kullanıyorum km yaptığım yok. Forum hesabıyla 250'nin üstüne 10 yıl çıkamam 600'ün üstüne ömrüm yetmez. Halbuki SS motor isteyen ve km tecrübesi olmayan insanlarda pistlerde kullanmak amaçlı olarak büyük CC'lere yönelebilirler. Bu motorları sokakta günlük kullanmanın bir manası yok zaten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:52 ----------

fiyat nedir 1 saat?

Ben yurtdışında yaşıyorum hocam 1 saat 750tl gibi bir rakama geldi ama.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kamerayı depoya monte etmeni tavsiye ederim.

Diğer bütün konularla ilgili panigaleyi elden çıkarıp 600cc bir racing almanı tavsiye edebilirim ancak

Mersin İl Temsilcisi
Bence temel eğitimleribiz güzel.
Özgüven ve mütevazilik arasındaki hâd bilme konusunda da oldukça iyisiniz.
Otoyollardaki pek çok gösterişçiden iyisiniz.
Kazasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
D400

inanır mısınız daha adam olamamış insanlar klavyeyi eline alınca kendini adam sanıyor da boş konusuyor.

Güzel olmuş dostum,

Sen eğlendiysen gerisi fasarya..

Tekerine tas değmesin..

hocam bak yurtdışındasın oralarda profesyonel şekilde pist eğitimi veren kurumlar yok mu? bu işler benim, diğerinin veya bir başkasının şunu yapma bunu yapma şurda hatalısın demesiyle olmaz. zaten hobi olarak yapıyormuşsun bu işte ilerlemek istiyorsan iyi bir pist eğitimi almanı tavsiye ederim

viraj içinde frenleme yapılabilir ancak dogru sekilde dozajlamak onemli. yapılmaması gereken viraj içinde gazı kesmek. gaz kestiğiniz zaman öne doğru bi yığılma olaçağı için mutlaka ön teker kayacaktır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar