İlk defa motosiklet sürecek birine tavsiyeler.(CBR 250R)

Tekrardan merhaba.
Forumda yaptığım anketler - kendi tercihlerim sonucu Honda CBR250R nin ilk motorum olmasına karar verdim. Bugün satın almak nasip oldu. Tricolor olan modelini aldım. Yarın teslim edecekler. Hayatımda daha önce hiç motosiklet sürmedim. Motosiklet hevesim küçüklükten beri var. Uzun süredir bisiklet kullanıyorum. Manuel otomobil tecrübem var. Bir süredir motosiklet kullanmak için araştırma yapıyorum. Teorik olarak kendime güvendiğimi söyleyebilirim. Yarın öğlen 12'ye doğru kısmetse ilk deneyimimi yaşayacağım. Tavsiyeleriniz varsa mutlaka dikkate alırım. Vakit ayırıp okuduğunuz* yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Ekipmanlarım :
LS2 BURNER FF323 Kask
LS2 ARAGON 4 MEVSİM MONT + Sırt koruma ekledik.
REVIT STRIKER 2 ELDIVEN
Venom Dizlik

teorik olarak güveniyorsan ilk 1 hafta sakin sürüp öğrendiğin teorileri uygulamaya çalış. sonra tapagaz gidersin sıkıntı olmaz

Tavsiye istemişsin de tam olarak hangi konuda istiyorsun.Şuan verdiğin verilere göre yapabileceğim tavsiye teorik bilginle bin yavaş yavaş halledersin zamanla iyice alışırsın zaten

ilk motor olarak ikinci el bi motosiklet alsaydın keşke.. mındar etmessin inşallah sıfır cbr 250 yi hayırlı olsun..

Hayatında hiç motor sürmediğine göre sanırım daha ehliyet sahibi değilsin. Sana verebileceğim en mantıklı tavsiye ehliyete yazıl, en azından kurstaki hocadan pratik olarak 1 saatte olsa ders al.

Ehliyetin var ancak kullanmayı bilmiyorsan youtube.com da şöyle bir video mevcut izle ve dinle illaki öğreneceğin bir şeyler olur. Videoda hocanın anlattığı şeyleri motoruna binip uygulamaya bak..

https://www.youtube.com/watch?v=nUpFeSITzTM

Ciddi bir eğitim al. Bak sürücü kursu demiyorum. İyi bir eğitim al. Honda güvenli sürüş mü olur, Rider academy mi olur, Adarat mı olur... Al iyi bir başlangıç eğitimi

Teorik olarak yanlis secimle baslaman teorik olarak bilgine guvenmen teorik olarak endise verici.. egitim arastirmaya baslamanda fayda var. Teorik olarak bir virajda patmayi kolu bacagi bariyerlere birakmani istemeyiz.

İlk defa motosiklet sürecek birine tek tavsiye eğitim olur. İlk motosiklet tecrübemi honda güvenli şürüş 1 eğitiminde yaşadım. Sonra gittim 0 km cbr 250 aldım. Beni hiç pişman etmedi, bayiden motoru teslim alıp çalıştırdığımda korkudan titriyodum, zamanla alışıyosun ama eğitim al mutlaka düşeceksen de koca koca koruma demirleri olan motorlarla düşmen iyi olur. Ha eğitim aldıktan sonra düşmüyo musun, düşüyosun tabiki;) http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/171250-virajda-dustum.html

Hayırlı olsun hocam. Ehliyetiniz yok ise direk kursa gidin ve yazılın.

Kullanmaya gelirsek boş bir alana gidin ve kullanmayı bilen bir arkadaşla 1-2 saat alışın ve mümkünse ehliyet almadan kesinlikle tafiğe çıkmayın. Öküzün biri gelip size çarpar hem kaza ile uğraşırsınız hemde ehliyetiniz olmadığı için direk haksız konuma düşersiniz. Tavsiyem motosikletinize koruma takozu taktırmanız, ilk motorunuz olduğu için düşüp kalkma oranı çok yüksek.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim motorum geldi korka korka bindim . Tahmin ettiğimden çok daha az salmam gerekiyor gazı. Biraz fazla geldi sanırım ama zamanla alışırım . Sürmek çok eğlenceli ama daha 4. Vites nasip olmadı. Zamanla iyice öğreneceğim ..

orh

Kullanımı basit motosiklet zaten koruma takozu taktırbilirsin.Başlangıç olurda grenajlar işte var

Hocam konuyla alakasız ama siz İzmirden misiniz? Üniversteden bir arkadaşa çok benzettim de :)

motorunuz hayırlı olsun kazasız günlerde kullanın.
yanlız size önerim biraz ögrendikten sonra tamam ben bunu öğrendim deyip virajda ve süratte limitleri zorlama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar