İlk defa motor satın alıyorum lütfen yardım edin.

Arkadaşlar ilk defa motor satın alıyorum.
Motorun markası Black Cat 150 Kuba şimdi yarın ben bu motoru nakit olarak alıcam.
Ondan sonra işlemleriyle uğraşcam plakası, sigortası, ruhsat dahil bunlar bana ne kadara patlayacak?
Devlet yemin ederim adamı soyuyor abi bide bunun vergi olayı varmış of of..

Yaşım 18 daha gencim detaylı bilgi verir misiniiz? Kaç para çıkıcak cebimden bu işlemler için neler yapacağım?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:31 ----------

Bir Allahın kuluda cevap vermezmi lütfen?

Yılık vergisi 61+61 toplam 122 tl

Noter satışı 2016 yılında 118 tl idi

Sonra motorunu al sgorta yaptırmak için kapı kapı dolaş 1000 tl gözden çıkar azı çıkmaz fazlası çıkabilir en iyisi baba anne abi üzerine al sen çok tazesin sistem seni harcar sgortacılar afetmez :p

Sıfır alıcaksan 226 tl tutuyor emniyet işlemleri bayi sana söyler ne yapman gerektiğini veya emniyeten ne yapıcağınla ilgili bilgi alabilirsin faturayı adına kestirme yoksa sgorta adına yaptırmak zorunda kalabilirsin ve ruhsat senin üzerine olur onun için anne baba nın faturayı onun üzerine kes ruhsat onların üzerine olsun sgortan kol gibi çıkmasın

Son düzenleme:
Yılık vergisi 61+61 toplam 122 tl

Noter satışı 2016 yılında 118 tl idi

Sonra motorunu al sgorta yaptırmak için kapı kapı dolaş 1000 tl gözden çıkar azı çıkmaz fazlası çıkabilir en iyisi baba anne abi üzerine al sen çok tazesin sistem seni harcar sgortacılar afetmez :p

Sıfır alıcaksan 226 tl tutuyor emniyet işlemleri bayi sana söyler ne yapman gerektiğini veya emniyeten ne yapıcağınla ilgili bilgi alabilirsin faturayı adına kestirme yoksa sgorta adına yaptırmak zorunda kalabilirsin ve ruhsat senin üzerine olur onun için anne baba nın faturayı onun üzerine kes ruhsat onların üzerine olsun sgortan kol gibi çıkmasın

Babamın üzerine yaptırsam kaça patlar bana herşey dahil usta?
Plaka, Ruhsat, Sigorta dahil bu işlemler için herşey kaça patlar bana?

İkinci el al sıfır alma
Plaka veyahutta masrafı için söylemiyorum çok daha avantajlı mantıklı motosikletler alabilirsin

İkinci el al sıfır alma
Plaka veyahutta masrafı için söylemiyorum çok daha avantajlı mantıklı motosikletler alabilirsin

Üstad boyum 2 metre o motoru görür görmez aşık oldum. Yani benim cross yada o tarz motor almam lazım
ama izmir içerisinde olacak. 2.El olursa plaka, ruhsat işleriyle uğraşır mıyım? Uğraşırsam cebimden işlemler için ne kadar çıkacar?

Son düzenleme:
plaka ruhsat işi 226 tl diyorum baban anne veyat senin üzerine çıkan ücreti kimse bilemez faturanı alıp sgortacı sana sgorta ücretini söyler mubarek bende sana diyorumki en uygun sgorta anne babanın üzerine uygun çıkar

plaka ruhsat işi 226 tl diyorum baban anne veyat senin üzerine çıkan ücreti kimse bilemez faturanı alıp sgortacı sana sgorta ücretini söyler mubarek bende sana diyorumki en uygun sgorta anne babanın üzerine uygun çıkar

Tamam çok teşekkürler yardımınız için iyi akşamlar..

Üstad boyum 2 metre o motoru görür görmez aşık oldum. Yani benim cross yada o tarz motor almam lazım
ama izmir içerisinde olacak. 2.El olursa plaka, ruhsat işleriyle uğraşır mıyım? Uğraşırsam cebimden işlemler için ne kadar çıkacar?

Şahsen black Cat fiyatını bilmiyorum ama Honda crf 250l ikinci elleri 10-11 den başlıyor daha mantıklı seçenek fiyatı yakınsa
Sıfır alırsan plaka işlemleri kolaydır maksimum 400 TL ye patlar eğer ikinci el alırsan noterden devir teslim 150 TL falan plaka masrafın yok

Şahsen black Cat fiyatını bilmiyorum ama Honda crf 250l ikinci elleri 10-11 den başlıyor daha mantıklı seçenek fiyatı yakınsa
Sıfır alırsan plaka işlemleri kolaydır maksimum 400 TL ye patlar eğer ikinci el alırsan noterden devir teslim 150 TL falan plaka masrafın yok

Biraz fazla soru soruyorum kusura bakmayın son sorum bu
Sigorta aile üstüne olursa tahmininizce ne kadara patlar?

Yaş 30, plaka 09. Plaka işlemleri + trafik sigortası (anadolu sigorta) + takipçi ücreti (40 lira), toplamda 700 lira tuttu.

Kendi üstüne yaparsan fiyat minimum 850 TL
Aileden kazası olmayan 35-40 üstü birine yaptırırsan minimum 400-500 TL falan Sigorta fiyatları bunlar yıllık ücreti

Sıfır alırsan trafik şube ye gidince takipçi kullanma 100-150 TL karın olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar