ilk büyük kazam

Öncelikle çok geçmiş olsun :rendeer:
emniyet $eridinde duran bir araca arkadan çarptigin için 8/8 suçlu sayilirsin,polis çağırıp zabıt tuttursan hem ceza yersin hem de aracın masrafını karşılamak zorunda kalırsın,araba sahibi korkmu$ olacak ki aramizda halledelim demi$.Fren sisttemin hava yapıyorsa zaten bi problem vardır mutlaka,sorunu çözmek yerine geçici bir çözüm yapmışlar,eğer balataların yeni değiştiyse diskin eskiyde belli bir alışma süreci olacaktır tam da bu esnada olmuş bir kaza ise,gerçekten senin şanssızlığın diyebilirim :(
ama dava açacağım dersen polis zabtının mutlaka olması gerekir,ama türkişye'de adalet sistemi çok yavaş işliyor ve vereceğin avukat parası ve mahkeme masrafları belini doğrultamamana sebep olabilir :)
tekrardan geçmiş olsun,allah kazadan beladan korusun..

geçmiş olsun kardeş.
bana da emniyet şeridinde minibüs çarpmıştı, ayağım (fibilo) kırılmıştı. (tabi ben kas ezilmesidir diye merhemlerle akşama kadar ayağımı ovup, acısını geçirmeye şalışmıştım. olmadı, alçıya aldık) :)
tabi ben de senin gibi uyanıklık yapıp zapta filan gerek yok deyip yoluma gitmiştim. (bu arada ben avukatım) :queen:
bizim hukukumuz, filmlerde gördüğümüz amerikanvari yargılamalardan farklı. amerikan hukukunda hırsız girdiği evde onarılmamış merdiven basamağından düşse, ev sahibine tedavi masraflarını karşılattırıyor. bizim hukukumuzda ise, "illiyet bağı" yani neden-sonuç ilişkisinin daha belirgin ve doğrudan olması isteniyor. frenlerinin tutmadığını söyleyip yapılmasını istemişsin. yeterince onarılmadığı gerekçesiyle de kaza yaptığını söylüyorsun. tamire rağmen tutmayan frenlerle trafiğe çıkmış olmak artık senin sorunun oluyor. bunun için servisi suçlayamazsın. servis tamiri yaptığını söyledikten sonra bunun doğru olmadığını düşünüyorsan bir tespit yaptırır (ama motorunu trafiğe çıkarmazsın) doğru ve yeterli servisin yapılmadığı gerekçesiyle dava ve talep hakların olabilir.
neyse işte... acilen iyileş, motoruna allah korusun yazdır, yola devam et. biz türküz, bir şey olmaz... :p

Kardeş... Çok büyük geçmiş olsun... Aman dikkat. :rendeer:

Gecmis olsun dostum , iyi bir avukat sart resimler cekilecek bilir kisi raporu tutulacak ve dava acilacak.Kazanir isen hem motorun masrafi hemde maddi hasar tazminati alirsin.Ve Avukat masraflarini karsi taraf oder.Yanliz dikkat daha evelde fren bakimi yapildi diyorsun o sayfalarin kopyalari simdi sana gerekli.Bu sekilde yapilan bir hatayi ispat edebilirsin.

geçmiş olsun.. boşver yaaa motorun hasarını sen iyisin ya ona bak, brokresi ile uğraşınca ne olacak... can sağlığı olsun... kazasız günler ama dediğin gibi korumalarla pls

Geçmiş olsun bu kadarla kurtarmışsın.
Bendede alışkanlık olmuş ön freni sıkacağım zaman sağ elimin işaret parmağını kullanıyorum motor yavaşlıyor ama kesinlikle durmuyor, mutlaka bunu hepimiz uyguluyoruzdur. Önümdeki araç hızla durmuşsa bu seferde kısa süreli bir panik oluyo çünkü tek parmakla freni sıkınca motorun durmadığını biliyorumya... Ufak şeyler belki ama dikkat etmek lazım alışkanlık haline gelince dahada kötü oluyor, bence freni sıkarkende 4 parmağımızı kullanınmaya özen gösterelim

kardes gecmis olsun..allah daha beterinden korusun..frenlerine dikkat et ltf...

er5

GECMIS olsun pazar sabahı da ben yaptım bende bsıey yok ama motor fec durumda.sıgortadan para almak ıcın ugraıyorum bende ...

seflek' Alıntı:
tamire rağmen tutmayan frenlerle trafiğe çıkmış olmak artık senin sorunun oluyor. bunun için servisi suçlayamazsın. servis tamiri yaptığını söyledikten sonra bunun doğru olmadığını düşünüyorsan bir tespit yaptırır (ama motorunu trafiğe çıkarmazsın) doğru ve yeterli servisin yapılmadığı gerekçesiyle dava ve talep hakların olabilir.

Evet benim önemsememden kaynaklanıyor. Zaten serviste yapılan işlemlere dair hiç bir kayıt yok. Adamlar hiçbir kayıt tutmuyor ki. Motoru veriyorsun ertesi gün gidip alıyorsun. Ne kayıt ne de rapor.

Benimkisi züürt avuntusu :)

er5' Alıntı:
GECMIS olsun pazar sabahı da ben yaptım bende bsıey yok ama motor fec durumda.sıgortadan para almak ıcın ugraıyorum bende ...

sana da geçmiş olsun

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar