İlk bakım

Motosikleti baharda ilk bakıma götürcem. İlk bakımda genel olarak ne yapılıyor? Aldığım yer yerine başka bir dükkana(ustaya) götürsem çok bir şey fark eder mi? Aldığım yer biraz kazıkçı da oraya götürmek istemiyorum pek.

Yağ değişir, zincir yağlanır yalandan sağına soluna bakarlar o kadar ha ses varsa şıkır şıkır sübap ayarı yapılır

Yağ değişir, zincir yağlanır yalandan sağına soluna bakarlar o kadar ha ses varsa şıkır şıkır sübap ayarı yapılır

Tamda sormak istediğim sesi yazmışsınız.Böyle tam şıkır şıkır değilde tırrr şıkır şıkır karışımı bişey bendeki.Gazı açtığımda 5000 devir civarında oluyor..Ön teker civarından geliyor gibi geldi bana.Yanılıyor olabilirmiyim?Subaptan mıdır acaba?

Tamda sormak istediğim sesi yazmışsınız.Böyle tam şıkır şıkır değilde tırrr şıkır şıkır karışımı bişey bendeki.Gazı açtığımda 5000 devir civarında oluyor..Ön teker civarından geliyor gibi geldi bana.Yanılıyor olabilirmiyim?Subaptan mıdır acaba?

Yeni motorun ara sıra civatalarını sıktırmak gerekir, eğer ön teker civatası gevşemişse derhal sıktır,diğer hayati önem taşıyan civatalarına da baktır,ihmale gelmez garanti kapsamından çıkmayacaksa işini iyi yapan bir ustaya götürüp baktır

Motor şu an 170 km civarında.300 km bakımını bekleyecektim bu ses için ama civata hiç aklıma gelmemişti bu kadar çabuk gevşeyeceğini düşünmediğimden heralde. Hemen baktırmak lazım, sağolasın...

Bana yakın yerde lifana felan bakan bir yetkili servis var oraya götürsem de olur o zaman sanırım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar