İlginç Bilgiler - Japonya'nın Motosiklet Tapınakları

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Günaydın Sayın Motosiklet.net Ahalisi.

Bugün sizlere Youtube'da bir Japon motovlogger'ın videosunu izlerken denk geldiğim ve ilginç bulduğum
"Motosiklet Tapınakları" hakkında bilgi vermek istiyorum.

Bu tapınaklar ilk başta motosiklet tutkunlarının ilgisini çekerek bazı kentlerin
yeniden canlandırılması amacıyla bir proje olarak ortaya çıkmış.
Ancak sonrasında çok tutulmasıyla ülkenin çeşitli yerlerine büyüklü küçüklü tapınaklar açılmış.
(Bu işte iyi para var diyen tapınak açmış anlayacağınız :D )

Kısaca insanlar bu tapınaklara;
 ・Motosikletin ve kendilerinin güvenliği için dua etmek,
 ・Motosikletlerini kötülüklerden arındırmak,
 ・Bileklik, muska, sticker gibi koruyucu ürünler satın almak,
 ・Ehliyet almadan önce ve aldıktan sonra,
 ・Her yeni yıla girildiğinde,
 ・Buluşma
 ・Ziyaret
gibi amaçlarla gidiyorlar.

Aşağıda tapınaklara ait görselleri paylaşıyorum.

❋Motosiklet gövdesine dua eden abimiz.

❋Tapınaklarda satılan koruyucular

❋Koruyucu muska

❋Koruyucu sticker

❋Üzerine kendi duanızı yazabileceğiniz tahta tabletler

❋Motosiklet tutkunlarının buluşması

Her ne kadar bir pazarlama stratejisi olarak görünse de,
motosiklet tutkunları için bu tapınakları ziyaret etmek bir gelenek hâline gelmiş.

Umarım keyifli olmuştur.
Kendinize iyi bakın ve tekerinize taş değmesin!

Japonya da dini inanç pek yaygın olmadığı için olaya festival, sosyal aktivite veya bir nevi eğlence şeklinde bakmak daha doğru.

Motosikleti
Japonya da dini inanç pek yaygın olmadığı için olaya festival, sosyal aktivite veya bir nevi eğlence şeklinde bakmak daha doğru.

Yazımda belirtmedim ama dediğiniz doğru.
Sosyal aktivite olarak görüyorlar.

Fakat şunu da belirtmek isterim, normal tapınaklarda da satılan koruyucu muskaların bir geçerlilik süresi var ve koruyuculuğu bitince tekrar tapınağa gidip parasını ödeyip dua ettirmeniz gerekiyor.
Bunu sadece bir aktivite olarak gören insan da var, her sene keşişe dua ettirip koruduğunu inanan da var.
Ama çoğunlukla sizin dediğiniz geçerli.

bizim burada da xsr125e tapabiliriz
aksesuarıyla, devriyle, plakasıyla 200 bin oluyor neredeyse
:thumleft:

He aynen birader, bu japonlar allahsız kitapsız olduklarından böyle şeyleri eğlence geyik olsun diye yapıyorlar. Bizim dini bütün türk milletimiz feyz ve huşu içinde, çok ciddi ve saygılı biçimde arap dini ritüellerini gerçekleştirmek üzere yılda bikaç defa bayram namazı, mevlüt için vs. toplandığında bunu kesinlikle sosyal aktivite olarak yapmıyor. Zaten başka hiçkimse yapmasada yaparlar yani kesinlikle şahsi birşey.
Başka milletlerin dini saçmalıklarını gördüğünüzde kendinizi ayrı tutmak için nasılda çırpınıyorsunuz ama.

Bu insanoğlu ne garip bir yaratık. Tapınma konusunda ekstremiz. En son Corona salgınında Hintliler Corona tanrısı çıkarıp ona tapınmaya başlamışlardı. Motor tapınağıda yeni duyduğum bir şey. Duanında son kullanım tarihi olması ise ekstrem bir olay. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Motosikleti
He aynen birader, bu japonlar allahsız kitapsız olduklarından böyle şeyleri eğlence geyik olsun diye yapıyorlar. Bizim dini bütün türk milletimiz feyz ve huşu içinde, çok ciddi ve saygılı biçimde arap dini ritüellerini gerçekleştirmek üzere yılda bikaç defa bayram namazı, mevlüt için vs. toplandığında bunu kesinlikle sosyal aktivite olarak yapmıyor. Zaten başka hiçkimse yapmasada yaparlar yani kesinlikle şahsi birşey.
Başka milletlerin dini saçmalıklarını gördüğünüzde kendinizi ayrı tutmak için nasılda çırpınıyorsunuz ama.

Aslında yaşlıveacemi'nin anlatmak istediği Japonların dine karşı bakış açılarının daha farklı olduğu.
Ve bence olayı Japonların dininden ziyade, Motosiklet Temalı Tapınaklar açısından yani daha spesifik bir konu üzerinden değerlendirmiş.

Tabi ki Allahsız, dinle alay eden bir toplum değiller.
Sadece Müslümanlar kadar dine karşı olan gönül bağları ve hisleri çok kuvvetli değil.
Daha çok günlük hayatın bir parçası ve kişinin kendisini ilgilendiren bir konu olarak görüyorlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Honda, Yahama, Suzuki, Kawasaki gibi markaların çıktığı bir ülkede normal böyle şeyler.
Bizde olsa ne koyacaklar oraya?

Ben sadece kendimce arkadaşın yazısını yorumladım.

Başkasının yaptığı daha doğrudur veya şöyledir, böyledir diye bir kıyas yapmadım.

Bu tür şeyler saçmalıksa herkesin saçmalığı başka birini etkilemediği sürece kendini bağlar.

Not: Kıyas veya benzetme yapmak isterseniz lütfen benim üzerimden yapmayın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Honda, Yahama, Suzuki, Kawasaki gibi markaların çıktığı bir ülkede normal böyle şeyler.
Bizde olsa ne koyacaklar oraya?
adamın biri, sünnetçi dükkanının önünden geçerken, orada sadece bir çalar saat durduğunu görür. merak eder, içeri girip sünnetçiye sorar:
- pardon ama çok merak ettim, neden vitrine bir çalar saat koydunuz?
sünnetçi pişkince bıyık altından güler:
- peki ne koysaydım sizce?
resized_b9266-9c2dd2e0toggdunyamansetlerinderusyadanabdyecindenyunanistanaherkesovguyagdirdi1667121343392.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bütün muskaların Kawasaki için yapılmış olması beni korkuttu. Sanki markada bir cenabetlik varmış da muskayla önüne geçelim demişler.

Edit: Ohaa "Kawakami" yazıyormuş, yeni fark ettim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence olaya ABS, TCS gibi bakmak lazım. N'olur n'olmaz al muskanı koy kenara. Hele hele Tommy gibi iki teker üzerinde çok gezenin iki kere düşünmemesi lazım :)

Bu arada bilimum üfürükçü, kırık-çıkıkçı ve "nefesi kuvvetli" tayfanın bu bâkir pazara eğilmesi lazım. Hele bir de kaza-bela dışında "mekanik sorun çıkarmama, blok patlamama" servisi sağlarlarsa, bu ekonomik ortamda iyi gidebilir. Vatandaş hizmet bekliyor. :)

Sadece Müslümanlar kadar dine karşı olan gönül bağları ve hisleri çok kuvvetli değil.

Daha çok günlük hayatın bir parçası ve kişinin kendisini ilgilendiren bir konu olarak görüyorlar.

Güzel bir noktaya parmak basmışsınız. Yukarıdaki ilk cümle ile ikinci cümle birbiri ile çelişki içerisinde değil bence.

İkinci cümle zaten olması gereken. "dine karşı olan gönül bağları ve kuvvetli hisler" de başkalarını yargılamayı netice vermediği müddetçe de güzel bir şey.

Son düzenleme:

F54

aq bu japonları da akıllı sanıyordum bunlarda beni yanılttı
tapınak nedir aga aq şövalyemisiniz siz dingiller :p bundan sonra ne yaparsa yapsın en akıllı insanlar slavlar en azından içip eğleniyorlar devuşka vodka :)
yoguslavlıktan istifa edip slavlara geçiyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence olaya ABS, TCS gibi bakmak lazım. N'olur n'olmaz al muskanı koy kenara. Hele hele Tommy gibi iki teker üzerinde çok gezenin iki kere düşünmemesi lazım :)

Kaskolu değil, muskalı.

Gerçi ben Ayetel Kürsi okumadan binmem motosiklete, öyle alışmışım.

Aldığım motosikletin sahibi dostum da nazar boncuğunu çıkartma diyip dururdu farklı coğrafyanın farklı inançları galiba

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hiç metafizik inançlarım yoktur ama xmax'e nazar boncuğu asacak yer olsa bi nazar boncuğu asardım. :) Bonzuk alıp asacak yer bulup düzgünce bağlamaya üşendim herhalde ama olsa dursun işte der sökmezdim. :)

Motosikleti

Bu arada bilimum üfürükçü, kırık-çıkıkçı ve "nefesi kuvvetli" tayfanın bu bâkir pazara eğilmesi lazım. Hele bir de kaza-bela dışında "mekanik sorun çıkarmama, blok patlamama" servisi sağlarlarsa, bu ekonomik ortamda iyi gidebilir. Vatandaş hizmet bekliyor. :)

:cherry::cherry: Akşam akşam koptum iyi yaşayın.

Kaskolu değil, muskalı.

Gerçi ben Ayetel Kürsi okumadan binmem motosiklete, öyle alışmışım.

Siz de iyi yaşayın :D

Güzel bir noktaya parmak basmışsınız. Yukarıdaki ilk cümle ile ikinci cümle birbiri ile çelişki içerisinde değil bence.

İkinci cümle zaten olması gereken. "dine karşı olan gönül bağları ve kuvvetli hisler" de başkalarını yargılamayı netice vermediği müddetçe de güzel bir şey.

Katılıyorum.
Olması gereken bu ama işte.. derin konular :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar