ileri sürüş teknikleri (drift, atlama v.s.)

ileri sürüş teknilerini bilenler nasıl yapıldığını paylaşabilirmi bilgi herkes yararlanınca güzeldir ;)

Hocam bunlar ileri sürüş teknikleri değildir olamaz. İleri sürüş caddede/pistte doğru yere nasıl bakılır viraja en iyi nasıl girilir, virajda vücudumuzun şekli gibi şeyler olur sizin dedikleriniz stunt hareketleridir. Onu da ciddi ciddi yapan adamdan öğrenmek lazım

bende 5 yada 6 seneden beri scooter kullandım vitesli motora gectım mondial mg 125 sport aldım 2 ci el 2012 model temiz sonucda başlangıc motoru ögrenmeye calişiyorum vitesden yana sıkıltı yok direksonumda iyi ama temel bilgiler eksik mesala fren sıkıltısı yaşadım gecen fuara giderken hava yagişlıydı millet ışıklarda durdu 40 mt var hızım da 50 gibi di panikledım az birşey frene dokundum amannn allahım motorr birr sağğğ bir sola gitti hemen düzeltım vites kücütdüm hafif hafif pompaladım freni azda ön freni sıktım durdum ama terrr boşaldı resmen acemi şansi oldu şüaan cok korkuyorum ıslak zeminde motorlar gitmeye casaretim kırıldı diye bilirim bu yüzden egitim alcam ama haftanın 1 günü izinliyim birde maddı sıkıltım var uygun yerlerde yokk honda yamaga egitimleride pahalı tekrar scooter mı gecsem diye düşünüyorum amacım vitesli motoru ögrenip 1 yada 2 sene sonra 250 cc motor almakdı amacım uzul yol yapmaktı ama bilmiyorum cok canım sıkkın ne yapcam yardımcı olun banaa lütfen

bende 5 yada 6 seneden beri scooter kullandım vitesli motora gectım mondial mg 125 sport aldım 2 ci el 2012 model temiz sonucda başlangıc motoru ögrenmeye calişiyorum vitesden yana sıkıltı yok direksonumda iyi ama temel bilgiler eksik mesala fren sıkıltısı yaşadım gecen fuara giderken hava yagişlıydı millet ışıklarda durdu 40 mt var hızım da 50 gibi di panikledım az birşey frene dokundum amannn allahım motorr birr sağğğ bir sola gitti hemen düzeltım vites kücütdüm hafif hafif pompaladım freni azda ön freni sıktım durdum ama terrr boşaldı resmen acemi şansi oldu şüaan cok korkuyorum ıslak zeminde motorlar gitmeye casaretim kırıldı diye bilirim bu yüzden egitim alcam ama haftanın 1 günü izinliyim birde maddı sıkıltım var uygun yerlerde yokk honda yamaga egitimleride pahalı tekrar scooter mı gecsem diye düşünüyorum amacım vitesli motoru ögrenip 1 yada 2 sene sonra 250 cc motor almakdı amacım uzul yol yapmaktı ama bilmiyorum cok canım sıkkın ne yapcam yardımcı olun banaa lütfen

Hocam ilk önce geçmiş olsun , herkesib başına gelen şeylerdir tekerin kitlenmesi. Bende başımdan geçen bir olayı söyleyeyim. Leventten beşiktaşa inerken güzel bir yokuş var bilirsiniz büyükdere caddesi. kaptırdım geçen kendimi gidiyordum hızım 150 küsürdü. Aniden taksinin şerit değiştirmesi ve farkına varmadığım hafif çiselemenin ardında ki büyük delice ve korkunç bir şok ben frene bastığımda arka teker aldı başını gidiyordu önü sıkmaya yemedi ilk başta elim ayağıma dolaştı ama iyi ki kısa sürdü sonra frene çekip motor freni ve yarımlaşarak frenler devreye girdi. Uuz atlatmıştım ordan ilk ışıklardan dönüp 30 km hızla 4.leventte geldim. bugün hava yine yağmurluydu gerektiği yerde bastım 10 la girdiğim sokak aralarına oldu sırf kayma korkusundan yatma asla yok. Lastiklerim kalitesiz en ufak bir gazla metrelerce patibaj çekmesine neden oluyor. Sadece yağmurlu havalarda daha kontrollü ve dikkatli olmalısın . Reflekslerin bir ise iki sergilemesin. gözlerini dört değil sekiz açmalısın . Tecrübe ediniceksindir zaman geçtikçe ve kilometre yaptıkça lastiklerinin kalitesini arttırabilirsin ani frenlerden kaçın yeterli , söyleyeceklerim bunlarla sınırlı .. Saygılar , iyi sürüşler dilerim.

mondial MG 125 sport modeli benım ön tekerlek sankı bisillet tekeri gibi ince arkada öle acaba kaLın tekermi taktırcam ve yazma şeklini bilmedigimm için yanliş yazıyorum farkındayım ama siz anlarsınız pireli lastik markası varmiş onu al dediler bana bu hafta degiştircem işte lastıkleri ama ebant larını bilmiyorum işte sadece ybr 125 yada cbf 150 gibi kalın lastik istiyorum oda olurmu bilmiyorum ama bir iki kere daha düşersem sanırım vitesli motoru bırakcam

bildiğim kadarıyla pompalamak yanlış değil mi yav? pompalama şeklinde freni sıkarsanız amortisörler kapanamaz ve fren yapamazsınız. yada şöyle söylüyeyim ben sürekli ezerek fren yapıyorum. yağmurlu havalarda fren mesafesini uzatıyorum. hava koşulu farketmedende %70 75 ön fren %25 30 arka fren kullanıyorum. şuanlık pek sıkıntı yaşamadım.

http://www.youtube.com/watch?v=hfxfimvDxfc

Ben zevki pompalama yapıyorum pekte sıkıntı yaşadığım söylenemez ki sanki daha da iyi duruyor :) ( genelde ışıklarda veya ara sokaklarda yapıyorum yavaşken max 50km.

Lastik konusuna gelince diyebilceğim bir kaç şey var, Lastiği büyütmek bende istedim ama bazı problemler doğurabiliyor'MUŞ mesela motoru zorlamak güçten düşmesine sebep olmak fazla benzin sarfiyatı gibisinden ama yol tutuşu olarak tabi fren mesafelerinde kısalır . Markalara ve lastiğe gelince konu hakkında pek bir bilgim yok onun için yanlış bilgi vermek istemem.

iyi bir eğitim almam şart oldu para durumunu ayarlayıp eğitim alcam yoksa hevesim kırıldı yani cvplariniz için sagolun

eğitim şart bu bir , ikincisi kendininizi geliştirmeye bakın ah düştüm ben oynamıyorum demek motosiklet zevkinden mahrum kalmnızı kimse istemez sanırım... :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:18 ----------

Motosiklette bisiklet gibidir düşe kalka öğreniyoruz bazı şeyleri tabi ama Allah her zaman beterinden saklasın yani..

mg sporta michelin pilot sport takın motor kullanmanız dahi değişecek size güven verecektir. tecrübeyle sabittir. ( ön:2.75 arka: 90/90 18 )

Kaygan Yüzeyler
Yeni yağmur yağdığında,
Asfalt,
Kumlu, mıcırlı, çamurlu yollar,
Mazotlu, yağlı her türlü zemin,
Yol trafik çizgileri ve demir, çelik yüzeyler nemlendiğinde
çok kaygandır.

Bu tarz zeminlerde MUTLAKA yapılması gerekenler;
Mutlaka hızınızı azaltın.
Bu tarz zemine sahip virajlarda, motoru daha az YATIRARAK -vücudunuzu kullanın-, daha YAVAŞ hızlarda virajı alın.
Fren kullanmanız gerektiğinde, her zaman her iki frenide progresif teknikle kullanmaya gayret edin. Kaygan yollarda her iki frenide aynı anda ve YUMUŞAKÇA kullanmalısınız.
ÖN FRENİN HİÇ KULLANILMAYACAĞI TEK ZEMİN, aşırı kaygan olan zeminlerdir; örneğin buzlu zemin. Bu tarz yollarda mümkün olduğunca dik konumda seyir edin.
Sert dönüş gibi ANİ MANEVRALARDAN kaçının. Mümkün olduğunca frenlemeyi, dönüşü ve hızlanmayı YUMUŞAKÇA yapın.
Kaygan zemin üzerindeki mümkün olan en iyi (daha az kaygan) yüzeyleri kullanmaya çalışın.
Park ederken, varsa, yerdeki yağ vs. birikintilerine dikkat edin. Durduğunuzda ayağınızı üstüne koymanız sizi ve motoru düşürür.
Toz, çöp vs. yol kenarlarında birikir..Keskin dönüş yaparken yol kenarlarından uzak durun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------

Yağmurda Motosiklet Sürmek
Yağmurda sürmek "Doğru Kıyafetlerle" zevklidir ama kuru havaya göre olan dezavantajlarını görememek de kesinlikle kaza sebebidir.. Bu sebeple birçok tecrübeli sürücü dahi yağmurda düşmüştür.. Peki yağmurda motor kullanırken özellikle nelere dikkat etmeliyiz ki daha güvenli olalım..bir hatırlayalım;
Yağmur yeni başladıysa, yolun üzerindeki tozun suyla birleşmesi sebebiyle, aşırı kaygan yerlerin olma ihtimali çok yüksektir..Belli bir süre geçtikten sonra (yoğun yağmur), nispeten daha iyi bir yüzeydesinizdir..Tabiki gene de Yüzey, her şartda, kuru havaya göre daha kaygandır. Bunların bilincinde olarak; önünüzdeki araçlara olan fren mesafenizi daha fazla arttırarak seyretmeye çalışın. 2 saniye kuralını 3 veya 4 (koşullara göre) saniye‘ ye çıkarın..Daha dikkatli olun, unutmayın ki diğer araçlarda aynı kaygan yüzeydeler, onların da aniden durması zordur çünkü her araç için yağmurda durma mesafeleri 2‘ye katlanır..

Hep İleriyi planlayarak kullanmanız, öngörerek kullanmanız yağmurda daha da ön plana çıkar..
Motorunuzun devrini, gazınızın aşırı tepkili olmasına neden olacak şekilde yükseklerde tutmayın. Gazınızın aşırı tepkili olması kaymanıza neden olabilir..Bu noktada Gaz hassasiyetinize çok dikkat etmeniz gerekir Motorunuzun devir saatini maksimum %50 lerde tutarak kullanın. Zemin ne kadar kaygan geliyorsa (birikintiler fazla ve asfalt yüzeyi çok parlak), motoru dik tutarak daha düşük devirler kullanın. Her koşulda "Smooth" olunuz.
Şerit boyaları (yol boyaları), mazgallar, demir veya çelik bağlantıların olduğu yol yüzeyleri, yağmurda ıslakken çok kaygandır. Mümkün olduğunca dik konumlarda geçiniz..Geçiş anlarında ileri bakınız. Hafif motorunuz oynasa da paniklemeyiniz, ileri bakışa devam.
Su birikintileri; En büyük sorun Aquaplaning. Bu, büyük ihtimalle düştünüz demek zaten. Kısaca; Su birikintisi derinse ve süratiniz fazla yüksekse, lastik dişleriniz görevini yapamaz ve yolu tutmayı bırakır. Su birikintilerinden daha temkinli geçmeye çalışın. Yolun, yapısal olarak balık sırtı olmasından dolayı en sağı ve en solu en derin birikintilere sahiptir. Bunun bilincinde olunuz.
Lastikleriniz; Lastiklerinizin bitmiş olması veya havalarının düşük olması yağmurda daha da tehlikelidir. Düşük hava basınçlı lastiklerin dişleri, yağmurda tam yere basmayacağı için, suyu olması gerektiği gibi aktaramaması sebebiyle, çok daha fazla kaymaya meyillidir. Dikkat!.
Motorunuz, herhangi bir sebeple, aşırı kayma eğilimine girerse, ilk yapacağınız şey debriyajı çekmek olsun (bunun sebeplerini uzun uzun yazmayacağım). Debriyajı çekin ve ileri bakın. Sonrasında da (kayma geçtikten sonra) debriyajınızı yumuşakça bırakın..
Yağmurda viraj alırken, gene virajın ortasında gazı yumuşakça açıyor olabilmeniz gerekmektedir (aynen kuru havada olması gerektiği gibi). Maksimum yol tutuşu için bu şartdır. Bunun en kolay yolu, giriş süratinizi daha da aşağı çekmektir. Virajın ortasında gazı kapamanız veya fren yapmanız, hele de ıslak bir zeminde, çok daha fazla tehlikeli olabilir.
Kamyon veya otobüs gibi büyük tekerlekli araçların arkasına çok yaklaşmayınız. Gelen çamurlu su, görüşünüzü yok eder. Karşı şeridinizdeki su birikintilerine, "gelen araçların" girmesiyle, üzerinize aşırı su sıçramasına hazırlıklı olun. Mümkünse öncesinden önlem alın (uzak geçiniz). Geliş - Gidiş ayrı olan yollarda da en soldan gitmek, bu bakımdan ıslanmaya hep açıktır. Ayıca yukarıda da belirttiğim gibi zaten en sol, derin su birikintisi riskinin en çok olduğu alanlardandır.
Yağ, mazot birikintileri, yağmurda suyla karışıp yüzeye çıkar, farketmek zordur ve çok tehlikelidir. Mazot olabilecek yerleri öngörmeye çalışın ve oralardan geçerken dikkatli olunuz (benzin istasyonlarının giriş ve çıkışları).
Unutmayınız! Daha az Görüş + Daha Kaygan Zemin = Daha Düşük Sürat + Daha çok Fren mesafesi
Son olarak; birşeylerin bilincinde, doğru kıyafetlerle yapılan Yağmurda Sürüş‘de, inanıılmayacak kadar keyiflidir.

MICHELL LASTIKLERİNİ NERDEN BULURUM ACABA EN GÜZELİ MICHELL SANIRIM

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar