Arkadaşlar bu konuyu ileri sürüş eğitimi almayı düşünenler için yazıyorum. Geçtiğimiz günlerde daha güvenli daha bilgili olarak motosiklet sürebilmek için SÜLEYMAN MEMNUN un ileri sürüş eğitimine katıldım. Ben 6 yıldır motosiklet kullanıyorum scooterdan başlayıp devam ettim. Kursa büyük ümitlerle gittim fakat hiç bi yarar alamadan döndüm. Kısaca kursda slalom yaptık ani fren yaptık 8 çizdik ve düz pistte 180 civarı bi hıza çıktık. Bunlar yapılrken hiç bi ayrıntı anlatılmadı. Atıyorum alın size 8 8 çizin gelin

Buraya bi bidon koydum onun önünde ani fren yapın ani fren nasıl yapılır kaç km de ani yapmak tehlikesiz olur motor kaç süratte kaç mt de durur hiç bişey yok. Demek istediğim eğer motosiklete yeni başlamadı iseniz paranız yanmasın. Benim param da günümde yandı düöndüğümde elimde 0 vardı.
arkadaşım tabi senin yanında değildim bire bir yaşamadım senin gibi ama....
İleri Sürüş
Kimler katılabilir?
• Temel Güvenli Sürüş veya benzeri bir eğitimi almış,
• Vitesli motosiklet tecrübesi olmuş ama yüksek hacimli motosiklete hiç binmemiş,
• 600cc Yamaha motosikletlerinin sürüş inceliklerini merak eden,
• Yüksek hacimli motosiklet almak ve kullanmak isteyen ama kendisine "Hazır mıyım?" sorusunu soran herkes!
Merkezimiz, bu eğitim ile size temel eğitiminiz sonrasında sponsorumuz Beldeyama A.Ş.'nin ithal etmekte olduğu Yamaha markasının 600cc sınıfında yer alan motosikletlerini tanıtmayı ve kendi tarzınızı belirlemenize yardımcı olmayı hedeflemektedir. Eğitimde kullanacağınız motosikletler XT 660 Enduro ve Supermoto, Dragstar 650 Cruiser, Fazer 600 Touring ve MT 03 Sport Roadster modelleridir. Kursumuz bir tam gün boyunca yukarıdaki modelleri test etme ve kullanım inceliklerini öğrenebilme fırsatı sunmaktadır. Bu program sayesinde size en uygun olan motosikleti seçebilecek veya tutkunu olduğunuz modelleri bir gün boyunca kullanma şansına sahip olabileceksiniz.
Program
Motosikletin ağırlığına alışmakla başlıyoruz. Bu ağırlığı dik ve dengede tutabilme pratikleri ile teknik sürüş diye adlandırılan ayağınızı yere koymadan dar manevralar yapabilme bölümlerini tamamlıyoruz. Viraj ve slalom çalışmaları, fren ve panik fren, kaldırım iniş çıkışları, yokuşta dur kalk, U dönüş, reflex manevra, engebeli sürüş ve son olarak trafiğe kapalı özel pistte yüksek hız performans sürüşü ile günü noktalıyoruz.
Eğitimler Cumartesi veya Pazar 10:00-17:30 arası ve 8'er kişilik gruplar halinde Hezarfen Havaalanında verilmektedir. Kurs bedeli 290YTL'dir.
müfredatı bu şekilde zaten katıldığın eğitimin..
eğer daha farklı temel bilgiler almayı düşünüyorsan
tg2 yi öneririm. ben de katılaağım ve yanıma birilerini arıyorum zaten..