İleri Sürüş Eğitimi

Arkadaşlar bu konuyu ileri sürüş eğitimi almayı düşünenler için yazıyorum. Geçtiğimiz günlerde daha güvenli daha bilgili olarak motosiklet sürebilmek için SÜLEYMAN MEMNUN un ileri sürüş eğitimine katıldım. Ben 6 yıldır motosiklet kullanıyorum scooterdan başlayıp devam ettim. Kursa büyük ümitlerle gittim fakat hiç bi yarar alamadan döndüm. Kısaca kursda slalom yaptık ani fren yaptık 8 çizdik ve düz pistte 180 civarı bi hıza çıktık. Bunlar yapılrken hiç bi ayrıntı anlatılmadı. Atıyorum alın size 8 8 çizin gelin :) Buraya bi bidon koydum onun önünde ani fren yapın ani fren nasıl yapılır kaç km de ani yapmak tehlikesiz olur motor kaç süratte kaç mt de durur hiç bişey yok. Demek istediğim eğer motosiklete yeni başlamadı iseniz paranız yanmasın. Benim param da günümde yandı düöndüğümde elimde 0 vardı.

hiç şaşırmadım, sonuçta patates tarlası gibi olan körfez pistinde "sorun yok" diyen bir şahıs.

Arkadaşlar bu konuyu ileri sürüş eğitimi almayı düşünenler için yazıyorum. Geçtiğimiz günlerde daha güvenli daha bilgili olarak motosiklet sürebilmek için SÜLEYMAN MEMNUN un ileri sürüş eğitimine katıldım. Ben 6 yıldır motosiklet kullanıyorum scooterdan başlayıp devam ettim. Kursa büyük ümitlerle gittim fakat hiç bi yarar alamadan döndüm. Kısaca kursda slalom yaptık ani fren yaptık 8 çizdik ve düz pistte 180 civarı bi hıza çıktık. Bunlar yapılrken hiç bi ayrıntı anlatılmadı. Atıyorum alın size 8 8 çizin gelin :) Buraya bi bidon koydum onun önünde ani fren yapın ani fren nasıl yapılır kaç km de ani yapmak tehlikesiz olur motor kaç süratte kaç mt de durur hiç bişey yok. Demek istediğim eğer motosiklete yeni başlamadı iseniz paranız yanmasın. Benim param da günümde yandı düöndüğümde elimde 0 vardı.

ne kadar ödedin dostum bu egitim için birde kaç hafta sürdü

2 slalom bi vidondan ibaret bu tür kurslar......

Eğitimleri küçümsemeyelim lütfen. Ben de başka bir grubun verdiği ADAC Kontrol eğitimine gittim, daha sonra motosiklet kullanmam bile değişti diyebilirim.

Bunlar yapılrken hiç bi ayrıntı anlatılmadı. Atıyorum alın size 8 8 çizin gelin Buraya bi bidon koydum onun önünde ani fren yapın ani fren nasıl yapılır kaç km de ani yapmak tehlikesiz olur motor kaç süratte kaç mt de durur hiç bişey yok.

Eğitimcilere soru sorma, anlamadığınız yerleri tekrarlattırma şansınız vardı mutlaka. Bunları neden kullanmadınız?

Eğitim almak ile almamak konusunda karasız kalan arkadaşları olumsuz yönde etkilemeyin lütfen.

Eğitimleri küçümsemeyelim lütfen. Ben de başka bir grubun verdiği ADAC Kontrol eğitimine gittim, daha sonra motosiklet kullanmam bile değişti diyebilirim.

Eğitimcilere soru sorma, anlamadığınız yerleri tekrarlattırma şansınız vardı mutlaka. Bunları neden kullanmadınız?

Eğitim almak ile almamak konusunda karasız kalan arkadaşları olumsuz yönde etkilemeyin lütfen.

dostum haklısın dicem bu malum kişilerin verdiği eğitim şahsen ben fazla ilgilenmem ama körfez pistine iyi diyen birinin verdiği eğitimide kınarım;

adac ve honda eğitim programı başka illaki bişeyler katar insana
saygılar..

Öncelikle kimse eğitimin gereksinimini göz ardı etmesin eğitim şart ve hiç kimse tamam ben piştim diye düşünmesin her zaman kendinizi geliştirin.

Eğitimciye bi kaç soru sordum fakat hep atlatma cevaplar yetersiz cevaplar gördüm ilk defa motosiklet alacak bi arkadaşta vardı gurupta o arkadaş ben R1 almak istiyorum dedi hocanın cevabı karşısında şok geçirdim. Cevap şu gaz elinde ne kadar basarsan okadar gider AL TABİ :pr:

Son olarak ta ben burada tüm eğitim veren kurumları değil sadece gittiğim eğitimden bahsediyorum. 1 Günlük eğitim aldım 290 ytl

Öncelikle kimse eğitimin gereksinimini göz ardı etmesin eğitim şart ve hiç kimse tamam ben piştim diye düşünmesin her zaman kendinizi geliştirin.

Eğitimciye bi kaç soru sordum fakat hep atlatma cevaplar yetersiz cevaplar gördüm ilk defa motosiklet alacak bi arkadaşta vardı gurupta o arkadaş ben R1 almak istiyorum dedi hocanın cevabı karşısında şok geçirdim. Cevap şu gaz elinde ne kadar basarsan okadar gider AL TABİ :pr:

Son olarak ta ben burada tüm eğitim veren kurumları değil sadece gittiğim eğitimden bahsediyorum. 1 Günlük eğitim aldım 290 ytl

abi, bu spesifik egitimde ciddi bir sorun vardi herhalde, yeni baslayan birine nasil bir cevap bu... ben onca yildir motosiklet kullaniyorum, hala bir seylerin eksik olduguna inandigimdan bugunlerde "egitim alsam mi" diye dusunuyorum, her egitimin mutlaka bir katkisi olacaktir, baska egitim alan arkadaslar da varsa lutfen yorumlarini katsinlar, her kurum ayni egitimi veriyor olamaz...

image003(1).jpg

http://www.motogiyim.com/pictures/image003(1).jpg

Aşağıdaki kitabı bulup almanızı şiddetle tavsiye ederim. A dan Z ye motosiklet ve kullanım ayrıntıları ile ilgili harika bi anlatım var. Bunu alın okuyun boş bi araziye gidin dediklerini çalışın. Bu hem daha masrafsız olacak ve yararınıda mutlaka göreceksiniz .

abi 1 günde 290 ytl verdim diyorsun peki bu eğitim sence yeterlimi birgün için verdiğin paraya değermi :silent:

eğitim tabikide şart ancak bir günde sana ne kazandırabilirki bu eğitim bence fiyatlar çok pahalı ve birçok insan bu eğitimi almadan yollara çıkıyor

işte bir eğitimci gaz elinde nekadar basarsan okadar gider diyor bizim eğitim anlayışımız bu böyle söyleyen eğitimci bana ne verebilirki :farao:

Arkadaşlar Hondanın eğitimini şiddetle tavsiye ederim. Bu işi çok ciddiye alıyolar ve çok kaliteli hocaları var reklam gibi algılanmasın etrafımdaki hemen herkes bu eğitimleri aldılar ve hepsi çok memnun oldular. Verdiğiniz paralar boşa gitmesin.

bende katıldım yamaha nın eğitimine!bence de gerçekten çok yalandı!tek güzelliği,mt-03,fz-6,xt660,dragstar gibi yamaha modellerini test etmiş oldum!daha öncesinde adac eğitmeni kemal berker den eğitim aldım!gerçekten etkileyiciydi!

Benim gibi bir çaylağa düşmez ama o dediklerini HGS 2 de ( hız yaptırma hariç)
kat ve kat zorlayarak yaptırıyorlar . Ben katıldım biliyorum .
Bende ilk eğitimi S.M. mi Honda mı diye çok tarttım ve sonuçta Honda yı tercih ettim . Benle beraber gelen 3-5 yıl motor kullanmış ( HGS3 e geçmek ,için 2 yi şart koşuyorlar)kişiler bile eğitimi çok beğendi , eğitimciler sizin yazdığınızın tam tersi çok ilgili ve bilgili . Eskiden yarışçı olmak öğretmen olabilmeyi gerektirmiyor .

Tamamen benim kendi görüşlerim aksi olan var mıdır bilmem ama Eğitimde nasıl ölünmeyeceğini anlatmaları gayet faydalı oluyor

Eğitimde neyi nasıl yapacağını anlatıyorlar ve anlatılanları devamlı tekrar etmenizi öneriyorlar zaten 2 güne sığmış bir eğitimde daha iyisini yapacak kimse yoktur teknik olarak.

Saygılar

Ben de Honda'ya gitmeyi düşünüyorum.Buradan eğitim alıp da pişman olan duymadım şimdiye kadar.Var mı ??

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
honda iyide.. yer bulup da yazılabilirsen.. sonra da (iki ay sonra ne olur bilinmez) o gün gerçekten fırsat bulup gidebilirsen..

Honda'ya gitmiştim motor almadan önce çok yararını gördüm çok memnun kaldım yine gidicem. Süleyman Memnun a gidersem sırf mt 03 kullanmak için giderim sanırım kullanabiliyomuşuz :D honda'nın kursunu tavsiye ederim herkese

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

arkadaşım tabi senin yanında değildim bire bir yaşamadım senin gibi ama....

İleri Sürüş

Kimler katılabilir?
• Temel Güvenli Sürüş veya benzeri bir eğitimi almış,
• Vitesli motosiklet tecrübesi olmuş ama yüksek hacimli motosiklete hiç binmemiş,
• 600cc Yamaha motosikletlerinin sürüş inceliklerini merak eden,
• Yüksek hacimli motosiklet almak ve kullanmak isteyen ama kendisine "Hazır mıyım?" sorusunu soran herkes!

Merkezimiz, bu eğitim ile size temel eğitiminiz sonrasında sponsorumuz Beldeyama A.Ş.'nin ithal etmekte olduğu Yamaha markasının 600cc sınıfında yer alan motosikletlerini tanıtmayı ve kendi tarzınızı belirlemenize yardımcı olmayı hedeflemektedir. Eğitimde kullanacağınız motosikletler XT 660 Enduro ve Supermoto, Dragstar 650 Cruiser, Fazer 600 Touring ve MT 03 Sport Roadster modelleridir. Kursumuz bir tam gün boyunca yukarıdaki modelleri test etme ve kullanım inceliklerini öğrenebilme fırsatı sunmaktadır. Bu program sayesinde size en uygun olan motosikleti seçebilecek veya tutkunu olduğunuz modelleri bir gün boyunca kullanma şansına sahip olabileceksiniz.

Program

Motosikletin ağırlığına alışmakla başlıyoruz. Bu ağırlığı dik ve dengede tutabilme pratikleri ile teknik sürüş diye adlandırılan ayağınızı yere koymadan dar manevralar yapabilme bölümlerini tamamlıyoruz. Viraj ve slalom çalışmaları, fren ve panik fren, kaldırım iniş çıkışları, yokuşta dur kalk, U dönüş, reflex manevra, engebeli sürüş ve son olarak trafiğe kapalı özel pistte yüksek hız performans sürüşü ile günü noktalıyoruz.

Eğitimler Cumartesi veya Pazar 10:00-17:30 arası ve 8'er kişilik gruplar halinde Hezarfen Havaalanında verilmektedir. Kurs bedeli 290YTL'dir.

müfredatı bu şekilde zaten katıldığın eğitimin..

eğer daha farklı temel bilgiler almayı düşünüyorsan

tg2 yi öneririm. ben de katılaağım ve yanıma birilerini arıyorum zaten..

Arkadaşlar Hondanın eğitimini şiddetle tavsiye ederim. Bu işi çok ciddiye alıyolar ve çok kaliteli hocaları var reklam gibi algılanmasın etrafımdaki hemen herkes bu eğitimleri aldılar ve hepsi çok memnun oldular. Verdiğiniz paralar boşa gitmesin.

kesinlikle honda!!baska yerlere gıtmedım ama okudum,duydum..2 gun de teknık temel bısuru sey ogrettıler.3 tane egıtmen.işlerını cok ıyı yapıyorlardı.hepımız scuter kullanıcısıydık ama son gun gelırken 600cc lerden sökerek aldılar bizi:queen:uzak olması korkutmasın sizi servis kolaylıgı var.hayat hakıkaten honda da..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar