ileri atma sorunu

Şu soruna bi çözüm bulamadım.

Motorumu sabah sadece ilk çalıştırmada oluyor. Çalıştırınca vitesi takıyorum şöyşe 1 2 metre ileri atıyor beni sonra stop ediyor. Debriyaja sonuna kadar basmama rağmen. (ancak debriyajı bıraktığımda tam kapanmıyor elimde biraz 1 cm kadar daha itmem gerekiyor acaba tel mi gevşedi)
Yada biraz ısınmasını bekleyip az debriyaja basıp çektiğimde sorun geçiyor ancak bu seferde şlak diye bi ses geliyor vitesi geçirince ve bununla beraber böyle motorun içinden bi sarsıntı geliyor alt taraflardan bi titriyor hafif çok kısa sonrasında sıkıntı olmuyor normal devam.

Bu sizce normalmi?

Aynısını benim motorda yapıyor yağ soğukken debriyaj tam ayırmıyor ama stop edicek kadar değil tabiki dediğiniz gibi tel biraz gevşemiş biraz germek gerekiyor

Yağ kaliteli değilse oluyor. Gerçi kaliteli koysanda sabah bi ileri tıklatcak sorun yok bence.

Sorun yok diye düşünmemek lazım, en azından bir ayar sorunu var.

Debriyaj telini biraz gerdirebilirsin.
Nasıl yapacağınla ilgili klavuzda bilgi vardır.
Ama dikkat et, kullanım klavuzuna dikkatli bak.
Debriyaj kolu normalde sımsıkı olmaz, biraz boşluk olur.

Eğer ben yapamam dersen ya da gerdirme işe yaramazsa servise göstermekte fayda var.

Tel gerginligi olmasi gerektigi gibi ise sorun yok soguk motorda balatalar yapisir
Sabah motoru calistirmadan once 1e tak one geriye 10cm oynat
Önce hareket etmek istemiycek bir yerde tik edip yapisan balatalar ayrilcak.
Sonra istedigin gibi mars bas kullan.
Tecrubeyle sabittir dene sende

Yağ kaliteli değilse oluyor. Gerçi kaliteli koysanda sabah bi ileri tıklatcak sorun yok bence.

Yağ motül yağdan olduğunu sanmıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:57 ----------

Sorun yok diye düşünmemek lazım, en azından bir ayar sorunu var.

Debriyaj telini biraz gerdirebilirsin.
Nasıl yapacağınla ilgili klavuzda bilgi vardır.
Ama dikkat et, kullanım klavuzuna dikkatli bak.
Debriyaj kolu normalde sımsıkı olmaz, biraz boşluk olur.

Eğer ben yapamam dersen ya da gerdirme işe yaramazsa servise göstermekte fayda var.

Debriyaj kolunda olması gereken boşluk kadar olmadığı kesin çünkü arkadaşlarımın motorlarınıda sürdüm hiçbiri o kadar değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:59 ----------

Tel gerginligi olmasi gerektigi gibi ise sorun yok soguk motorda balatalar yapisir
Sabah motoru calistirmadan once 1e tak one geriye 10cm oynat
Önce hareket etmek istemiycek bir yerde tik edip yapisan balatalar ayrilcak.
Sonra istedigin gibi mars bas kullan.
Tecrubeyle sabittir dene sende

Tamamdır deneyeceğim sağolasın.

Şu soruna bi çözüm bulamadım.

Motorumu sabah sadece ilk çalıştırmada oluyor. Çalıştırınca vitesi takıyorum şöyşe 1 2 metre ileri atıyor beni sonra stop ediyor. Debriyaja sonuna kadar basmama rağmen. (ancak debriyajı bıraktığımda tam kapanmıyor elimde biraz 1 cm kadar daha itmem gerekiyor acaba tel mi gevşedi)
Yada biraz ısınmasını bekleyip az debriyaja basıp çektiğimde sorun geçiyor ancak bu seferde şlak diye bi ses geliyor vitesi geçirince ve bununla beraber böyle motorun içinden bi sarsıntı geliyor alt taraflardan bi titriyor hafif çok kısa sonrasında sıkıntı olmuyor normal devam.

Bu sizce normalmi?

1,2 cm dir o 1_2 mt olsa duramazsin,
250cc üzeri motorlarda gayet normal birşey

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar