- Konu Yazar
Malum Ankara'da ikamet ediyorum. Bölgenin ekonomik ve sosyal durum ve yapısı sonucu olsa gerek, bayılıyorlar tofaşların kuş serisi araçlarına kocaman tekerler takıp amortisörleri tamamen çıkartıp yerde sürünen tofaşların sağına soluna "yılan / sürüngen" yazmaya. Bunlarla da çoğu durumda yoğun yaya ve araç kullanımında olan meskun mahallerde yanlamak olarak tabir ettiğimiz, çoğu yanlamaktan öte sadece egzoz sesi çıkartan manevralar yapıyorlar. Bu gün yine bu hareketi saçma bir cadde köşesinde (iki cadde birleşiyor ve göbek falan tok, bildiğimiz 4 yol ağzı) yapıp, gidip tekrar gelip tekrar yapan tofaşçı yağmur dolayısı ile kayganlaşan yolda yanlarken yan yan yolun kenarında park halindeki bir otomobile çarptı. Bunu yaparken kendi şeridinden çıkıp, karşıdan gelen araçların kullandığı şerit boyunca kontrolsüz biçimde kayarak çarpışmayı gerçekleştirdi. Bunları görünce tırsıyorum arkadaş, o günah gecesi tohumu yolda ne olduğunu görmeden başlamıştı yanlamaya, karşı istikametten gelen bir motosiklet, bisiklet, karşıya geçmeye çalışan yaya falan olsa idi tesadüfen orada bulunan 3. şahıs muhtemelen yoğun bakımda olurdu. Sürekli kullandığım yol. İster istemez tırsıyor insan. Allahtan çarptığı araba bizim Tayfun abinin arabasıydı, "abi yanlarken çarptı" dedim, hemen polis çağırdı, rapor tutturdu, şikayetçi oldu, aynı zamanda 3-4 ay önce sıfır aldığı aracının maddi kaybının tazmini için karşı tarafa dava açacak. Biri ikisi eksiliyor ama hiç bitmiyor bu tofaşlar.
Biraz uzun oldu, okuduğunuz için teşekkürler. Bunlara karşı alınabilecek herhangi bir önlem falan var mı bildiğiniz?
Biraz uzun oldu, okuduğunuz için teşekkürler. Bunlara karşı alınabilecek herhangi bir önlem falan var mı bildiğiniz?