İl Dışı Peşin Olarak Motor Almak..

Hakikaten kardeşimiz çok skindirik bir nick seçmiş kendine. O yaşlarda böyle illegal şeyler insana havalı geliyor ama gerçek dünya bambaşka.
Yok ya normalde böyle nickler önceden birisi tarafından seçilmiş oluyor yani biraz değerli oluyor bende denedim oldu ondan sonra dedim bu nickle olmaz başka hesap açayım dedim 7-8 gün hesabı onaylamak için beklettiler bende zaten bu nickle onaylamazlar normal açtığım hesabı onaylarlar ama tam tersi oldu bu hesabı onayladılar diğer hesabı aynı ip den 2. bir hesap açma girişimi olduğundan onaylamadılar.. :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yok ya normalde böyle nickler önceden birisi tarafından seçilmiş oluyor yani biraz değerli oluyor bende denedim oldu ondan sonra dedim bu nickle olmaz başka hesap açayım dedim 7-8 gün hesabı onaylamak için beklettiler bende zaten bu nickle onaylamazlar normal açtığım hesabı onaylarlar ama tam tersi oldu bu hesabı onayladılar diğer hesabı aynı ip den 2. bir hesap açma girişimi olduğundan onaylamadılar.. :D
Eyvallah öyle olsun ama Metamfetamin ismini zart diye seçebilmenin nedeni o ismin değerli olması değil, tam tersine dandik bir şey olması. Misal kendine "At skine konan kelebek" gibi bir nick de seçmek istesen kuvvetle muhtemel o nick de boştadır.

Ya sen zaten bu motoru alamazsin resit olmadan senin adina fatura kesilse bile senin adina plaka cikmaz, babanin üzerine ancak cikabilir, ve sigortasi da yüksek olur, ayrica ehliyetsiz yakalandiginda hgem sana hem babana cok büyük para cezasi kesilir, motor baglanir, motoru da almak icin ehliyetli birini getirmen gerekir, babanin motor ehliyeti varsa ona verirler ama cezayi ödemekten kurtulamzsiniz.

Ya sen zaten bu motoru alamazsin resit olmadan senin adina fatura kesilse bile senin adina plaka cikmaz, babanin üzerine ancak cikabilir, ve sigortasi da yüksek olur, ayrica ehliyetsiz yakalandiginda hgem sana hem babana cok büyük para cezasi kesilir, motor baglanir, motoru da almak icin ehliyetli birini getirmen gerekir, babanin motor ehliyeti varsa ona verirler ama cezayi ödemekten kurtulamzsiniz.
Motor annemin üzerine olacak. Faturada doğal olarak annemin üzerine kesildi. Sigorta büyük ihtimal 10 bin arası birşey olacak çünkü o da annemin üzerine olacak. Halihazırda A1 ehliyetim var zaten. Dün satıcı ile konuştum teslimat işini pazartesi günü ayarlayacaklarını ve ona göre bilgilendirme yapacaklarını söylediler. Bende uygun olursa motoru evin önüne getirtirim diye düşünüyorum birkaç gün evin önünde kalır cumartesi günü de nöbetçi notere gidip ruhsatı çıkarttıktan sonra aynı bölgedeki plaka basım odasından plakayı çıkartırım diye düşünüyorum.

Kimbilir anneciginin nekadar basini yemissindir neyapsin kadin en sonunda evlat sevgisi galip gelmis gibi görünüyor, ne diyelim karar verilmis hayirlisi olsun allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin, ekipmanlarini da almayi ihmal etme.:mad::confused:;)(y)

Kimbilir anneciginin nekadar basini yemissindir neyapsin kadin en sonunda evlat sevgisi galip gelmis gibi görünüyor, ne diyelim karar verilmis hayirlisi olsun allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin, ekipmanlarini da almayi ihmal etme.:mad::confused:;)(y)
Tam tersi annem ikna oldu babam ikna değildi oda halloldu :D . Kaskla eldiveni kesin almayı düşünüyorum ama diğer korumalar hakkında pek bir bilgimde olmadığından çok yakın değilim. Motorun ruhsat işlerini vs. hallettikten sonra tekerleği değiştirmek istiyorum şuan düşündüğüm tekerlek seti Anlas Winter Grip-2 Tvs Raider uyumlu modeli sizce iyimidir kışı rahat geçirtirmi? Arkadaşım motoru aldıktan 1 ay sonra tekerlek kaydı diye düştü sonradan bunu taktı ve gayet kullanışlı olduğunu söyledi o yüzden direkt alır almaz değiştirmeyi düşünüyorum.

Tam tersi annem ikna oldu babam ikna değildi oda halloldu :D . Kaskla eldiveni kesin almayı düşünüyorum ama diğer korumalar hakkında pek bir bilgimde olmadığından çok yakın değilim. Motorun ruhsat işlerini vs. hallettikten sonra tekerleği değiştirmek istiyorum şuan düşündüğüm tekerlek seti Anlas Winter Grip-2 Tvs Raider uyumlu modeli sizce iyimidir kışı rahat geçirtirmi? Arkadaşım motoru aldıktan 1 ay sonra tekerlek kaydı diye düştü sonradan bunu taktı ve gayet kullanışlı olduğunu söyledi o yüzden direkt alır almaz değiştirmeyi düşünüyorum.
Kış için alabileceğin en iyi lastiklerden biri öneririm.

Motosikleti
Dominar D250
Kaskla eldiveni kesin almayı düşünüyorum ama diğer korumalar hakkında pek bir bilgimde olmadığından çok yakın değilim.
Kask, mont, eldiven, ayakkabı/bot, pantolon kesinlikle tüm takımı tamamla, sonradan pişman olmamak için.
ben motoru almadan ekipman almaya başladım.

Geçen gün LS2'nin Rapid II siyah model kaskını aldım. Kask bence gayet hoş duruyor. Aynı gün birkaç tane daha motorcu gezdim ama kendime uygun hiçbir kışlık eldiven bulamadım. M büyüklüğündeki hiçbir eldiven bana olmadı. Avuç içi çoğunda güzel oturuyor ama parmaklıkları hep büyük kalıyor. Hiçbir yerde S büyüklüğünde kışlık bir eldiven bulamadım. Bir tane XS denedim onunda parmakları güzel oldu ama bu sefer avuç içi çok sıktı hareket ettiremedim. Önerebileceğiniz parmakları, avuç içi büyüklüğüne göre küçük olan bir marka var mı?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ya sen zaten bu motoru alamazsın resit olmadan senin adına fatura kesilse bile senin adına plaka çıkmaz,
NeVarNeYok Emmi bu yazdıklarını neye dayanarak yazdın? Masaya mı sandalyeye mi?
ARAÇLARIN SATIŞ, DEVİR VE TESCİL HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK
(Resmî Gazete Tarihi: 31.01.2018 Resmî Gazete Sayısı: 30318)

Araçların tescil işlemleri
MADDE 10 –

(1) Araçların tescili ile araç tescil belgesinin düzenlenmesi işlemleri, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya kamu kurum veya kuruluşları ile tüzel kişilerce yetkilendirilen kişilerin başvuruları üzerine elektronik ortamda ilgilisine göre noterler veya Emniyet Genel Müdürlüğü trafik tescil kuruluşları tarafından yapılır ve araç tescil belgesi basılarak imzalanır. Araç tescil belgesi, ilgililerine elden teslim edilir.
...
(10) Ergin olmayan küçüklere ait araçların tescili için kanuni temsilcileri tarafından araç nedeniyle doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair noterde düzenlenmiş taahhütnamenin tescil anında verilmesi zorunludur.

Motosikleti
RKS 125S
Anneyi ikna edebilmek büyük başarı vallahi. Ben motosikletimi aldıktan sonra annem 3 gün beni eşşek diye çağırmıştı. Örneğin: Eşşek, yemek hazır oldu, eşşek evde su bitmiş git su al yoğurt al bana da sigara al, eşşek çık şu çöpü at 😂

Anlaş winter grip 2 kışın bayağı başarılı sanki yaz aylarında gibi yol tutuyor. Yavaş gidersen sabah yol buz tuttuğunda bile korkutmuyor. Mont, dizlik gibi şeylerde mutlaka level-2 koruma tercih et, montlarda korumalar çıkarılıp takılabiliyor, kumaş kalitesini beğendiğin ve fiyatını ucuz bulduğun ama level 1 korumalı olan bir montu alıp ayrıyeten level 2 koruyucu da alabilirsin. Genelde montta durt, vecton ve 4riders (motomaxın kendi markası) yerli, uygun fiyatlı ama kaliteli oluyor bunlara bakabilirsin, durtta kalıplar biraz dardı diye hatırlıyorum. Bir de içinde takılıp çıkarılabilir katmanları olan bir mont bulabilirsen aynı montu hem yazın hem kışın kullanabilmek inanılmaz rahat oluyor, benim kullandığım shima hero 2 mont böyle bir şey. İmkanın varsa deneyerek al mutlaka, benim beğenerek kullandığım bir şeyin kalıbı sana uymayabilir.

Bir de şu takma adın hiç havalı ya da özenilecek bir şey değil bir gözden geçir bence

Son düzenleme:
Anneyi ikna edebilmek büyük başarı vallahi. Ben motosikletimi aldıktan sonra annem 3 gün beni eşşek diye çağırmıştı. Örneğin: Eşşek, yemek hazır oldu, eşşek evde su bitmiş git su al yoğurt al bana da sigara al, eşşek çık şu çöpü at 😂
Onu da zar zor ikna edebildim zaten. İlk kazanda motoru satarım diyor :LOL:.
Anlaş winter grip 2 kışın bayağı başarılı sanki yaz aylarında gibi yol tutuyor. Yavaş gidersen sabah yol buz tuttuğunda bile korkutmuyor. Mont, dizlik gibi şeylerde mutlaka level-2 koruma tercih et, montlarda korumalar çıkarılıp takılabiliyor, kumaş kalitesini beğendiğin ve fiyatını ucuz bulduğun ama level 1 korumalı olan bir montu alıp ayrıyeten level 2 koruyucu da alabilirsin. Genelde montta durt, vecton ve 4riders (motomaxın kendi markası) yerli, uygun fiyatlı ama kaliteli oluyor bunlara bakabilirsin, durtta kalıplar biraz dardı diye hatırlıyorum. Bir de içinde takılıp çıkarılabilir katmanları olan bir mont bulabilirsen aynı montu hem yazın hem kışın kullanabilmek inanılmaz rahat oluyor, benim kullandığım shima hero 2 mont böyle bir şey. İmkanın varsa deneyerek al mutlaka, benim beğenerek kullandığım bir şeyin kalıbı sana uymayabilir.
Zaten az önce kafama esti bi dışarı baktım kar yağıyor. Sonra aklıma lastik geldi dedim fiyatı artmadan alayım bari az önce sipariş verdim lastikdeposu.com.tr ' den tam 5 bine denk geldi. Yaklaşık 500 600 liraya da bir ustaya taktırtırım gibi geliyor. Şuanlık mont veya dizlik vb. şeyler düşünmüyorum biraz aşırı gibi geliyor 125cc ye göre (Ya da ben dersimi daha almadım ondan olabilir.). İlk önceliğim kışlık bir eldiven. Yarın motor nakliyeden gelirse direkt notere gidip ruhsatı, plakayı çıkartıp sürmek istiyorum ilk motorum olacak. İnşallah kazasız belasız elime ulaşır :D.

Motosikleti
RKS 125S
Şuanlık mont veya dizlik vb. şeyler düşünmüyorum biraz aşırı gibi geliyor 125cc ye göre
30 km/saat hızla yaptığım bir kaza sonucu 1 hafta koltuk değneği ile yürümek zorunda kalmıştım. 0 cc bir bisikletle yapmıştım kazayı. 125 CC motosiklet bunun 2-3 katı hızlara çıkabililir, insan vücudunun dayanıklılık sınırının çok üstündeki hızlar yani. 125 CC diye küçümsememek lazım.

30 km/saat hızla yaptığım bir kaza sonucu 1 hafta koltuk değneği ile yürümek zorunda kalmıştım. 0 cc bir bisikletle yapmıştım kazayı. 125 CC motosiklet bunun 2-3 katı hızlara çıkabililir, insan vücudunun dayanıklılık sınırının çok üstündeki hızlar yani. 125 CC diye küçümsememek lazım.
Hani derler ya bir şeyin değerini kaybetmeden anlayamazsın :D. Bizimki de aynı o hesap.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

SONUNDA. Bugün motorum geldi ama geldiği gibi çalışmama sorunu başladı aldığım yeri aradım adam bayiye götür dedi ite ite zar zor bayiye götürdük yaklaşık 2 saat sonra usta sorunun bujiden olduğunu anladı ve bujiyi değiştirdi. Neyse ki şuanlık cebimden bir para çıkmadı. Sonrasında yaklaşık 1 saat motoru sürdüm gayet hoş kaldım motordan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha dün TVS Raider modelli motoru getirdim eve park etmiştim daha 10 kilometrede falan. Bugün sabah evden çıkarken kaldırımdan inmeye çalışıyordum motor da 1. viteste rölantide gidiyordu ön tekeri indirdim arka teker iner inmez motor stop etti bulunduğum yerde rampa olduğundan motor sağ tarafa yattı tutamadım.. Daha 10 kilometredeki motorda ilk düşüşüm hayırlı olsun.. şimdilik pek bir şeyim yok ama diz yerim biraz acıyor, ezilme var sanırsam hafif morardı. :confused:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar