"Virajlarda gaz açışlar" ? Daha önce Honda'nın temel eğitimi gibi bir eğitim aldınız mı? Scooter'tan Racing Tarzı bir motora geçmenizle ilgili sıkıntılar olabilir mi? Ayrıca Ben virajda gaz açmıyorum, viraja girerken (hızım yüksekse) uygun hıza düşüyorum, virajda gazı sabit tutuyorum, çıkarken gazı açıyorum. Bunu da tartışma olsun diye yazmıyorum.
Extrem durumlar haricinde genel olarak, viraj durumu bildigim kadariyla soyle, girmeden once hizinizi ayarlamis pozisyonunuzu almis olmalisiniz, girdikten sonra motorunuzun hizini ve daha da onemlisi agirlik dengesini sabit tutmak adina bir miktar gaz acmalisiniz, yani virajda gaz acilir, virajin cikisina dogru da daha fazla acilir ve hizlanarak cikilir, arkadasin demek istedigi bence, 115 beygirlik bir alet te, eski motorunuzdan sonra gaz koluna alismaniz zaman alacagindan, yapacaginiz size gore ufak gaz acislari bile sizi tehlikeye sokabilir, ozelliklede virajlarda, ne kadar usta ya da egitimli bir surucu olursaniz olun, daha once bu kadar guclu motor kullanmadiysaniz gaz tepkisi sizi zorlayabilir. Ben boyle anladim arkadasin demek istedigini.
390 in mt ye tercih edilebilecegi tek bir yonu var o da agirligi, yani mt de sinifinda en hafif motorlardan ama 390 140 kusur kilo civarindaydi sanirim, yani mt nin yaninda bisiklet gibi bir agirligi var. ben 28 beygirlik gv250 den sonra 72 beygirlik er6 almistim ve her gaz actigimda yuzumde aptal bir siritma oluyordu, o ivmelenme ister istemez insani gulduruyor ama biraz da korkutuyor, alisana kadar tam gaz acmadim, hala da tam gaz acmam kolay kolay, torku, yarim gazla bile cogu arabayi gecmeme ve trafikten uzaklasmama yetiyor.
Siz 10 beygir civari bir motordan 115 beygir civari bir motora gececekseniz eger, emin olun siz de uzun bir sure tam gaz acmayacaksiniz, zaten sifir alirsaniz rodaj bitene kadar acmamaniz da lazim, o surecde de motora az bucuk alismis olursunuz.
Fiyat performans anlaminda duke mt nin yanina bile yaklasamaz, mt09 u gectim, mt07 nin de yanina yaklasamaz, ben sizin yerinizde olsaydim eger, Mt07 ve Mt09 u denerdim, ona gore de kararimi verirdim, eger istediginiz tarz motor bunlarsa tabii, yoksa iki gun sonra ruzgardan oldum, cok yoruldum diye baslik acarsaniz o topige girer gulerim

Naked motor alan adam ruzgari yiyecegini bastan kabul etmis demektir diye

Benim bildigim kadariyla Mt07 mart gibi gelecek, ama mt09 su anda eger bayilerin elinde bulabilirseniz alabilirsiniz, ya da ocak icin siparis verebilirsiniz. Burdaki Yamaha bayisi bana boyle soylemisti. Kazasiz belasiz kullanin insallah.