"İkinci Hayat"la sanal dünya turu!

Bir saat içinde İspanya'da deniz kenarında bir diskoda güzel kadınlarla dans etmek, Dublin'in en işlek barında en güzel masayı kapmak, küçük bir uçakla tropik ormanları gökyüzünden seyretmek ister misiniz?..

Hayır, zaman makinesi kullanmayacaksınız. Uçak biletine de, cebinizde binlerce dolara da ihtiyacınız yok. Bilgisayar programcılarının yarattığı "İkinci Hayat"(Second Life) programını ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirmeniz tüm dünyayı avucunuzun içine almanız için yeterli.

Gerçek binaların ve turistik yerlerin birebir kopyalarının 3 boyutlu bir şekilde yaratıldığı bu program turistlere hiç para harcamadan da dünyayı gezme şansı veriyor.

Tıpkı gerçekte olduğu gibi bu programda da yolunuz kaybetmeniz mümkün. Bu sebepten rehberli turlara katılmanızı tavsiye ediyoruz. Hatta hangi şirketin turuna katılmak istediğinizi de kendiniz belirleyebiliyor, gezeceğiniz yerlerle ilgili broşür ve kitapçıklara da sahip olabiliyorsunuz.

Nisan ayında 1 milyondan fazla gezginin ücretsiz üye olduğu 'İkinci Hayat' kullanıcıları artık seyahat etmeye çok vakit ayırmak zorunda olmamaktan memnunlar.

Bütün bu seyahatler sırasında sizinle beraber aynı ülkeyi gezen 'gerçek' arkadaşlar da ediniyorsunuz. Kullanıcıların yaklaşık 3te 1'i Amerika dışından. Avrupalı, Brezilyalı, Kanadalı ve Japon meraklılar da artık bilgisayarlarının başından kalkmadan seyahate çıkıyorlar.

Üstelik dil de bir problem olmaktan çıkmış! Sayfaya üye olup dünyanın herhangi bir yerini gezmek için tuşlara bastığınızda otomatik olarak 9 değişik lisandan birini seçerek ücretsiz 'çeviri' servisi de alabilirsiniz.

Bir gondola atlayıp Venedik'i gezmek ya da Louvre müzesinde dünyanın en ünlü sanat harikalarını görmek için tek yapmanız gereken www.secondlife.com sitesini ziyaret edip gerekli programları indirmek.

SABAH INTERNET

Hiç tavsiye etmem, grafikler 1997 yapımı Ultima Online seviyesinden çok az ileride, 256 bağlantıyla oynamak imkansız, hareket ettikçe texture indirmek gibi saçma bir sistem var, on saniyeye varabilen lag var, kesecek yaratık yok (bu bkişisel tercih :p).

Hiç tavsiye etmem, grafikler 1997 yapımı Ultima Online seviyesinden çok az ileride, 256 bağlantıyla oynamak imkansız, hareket ettikçe texture indirmek gibi saçma bir sistem var, on saniyeye varabilen lag var, kesecek yaratık yok (bu bkişisel tercih :p).

cok dogru,denedim ve igrenc ustu bi oyun,kisisel gorusum oynamaya degmez.

kesecek yaratık yok sozunden anladigim kadari ile sen galiba Knight oynuyodun :cherry:

KO, Silkroad, Ultima vs.

MMORPG ne gelirse oynarım :p Ormandan babam çıksa keserim :mrgreen:

KO, Silkroad, Ultima vs.

:queen: :queen: :queen: :queen: :queen:
ben ko'ya sarmistim bi donem,3 ay kadar birakmistim,simdi bi eziq kasiyom pathos serverinda lvl simdilik 53 ama buyuyunce aslan olcak kendileril. lvl 53 ama 2 tane mirage dagger var elinde +7,chitin set +7

Özgürce yapılan yorum için teşekkürler... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :p

KO, Silkroad, Ultima vs.

Zuhaa. Zuhaa... Koptum burda... :queen: :queen: :queen:

Özgürce yapılan yorum için teşekkürler... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :p

Zuhaa. Zuhaa... Koptum burda... :queen: :queen: :queen:
bende canim sikildimi derste hocaya debuff atip spike cekmek istiyom,ekmek bicagi kesmeyince arti basmaya getirmek istiyom :cherry: .
bu dediklerimi ancak Knight oynayan biri anlar :p :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar