ikinci el bence çok çok uzun zamandır saçmalık ötesi. ikinci el aldığım motorun sahibi ile konuşuyorum her şeyi tam dedi ve esnaftı. motorun başına gittim ya şimdiki bakımda amortisör yağı fren hidroliğe de değişmesi gerekiyor dedi. hani her şey tamdı dedim ya işte daha bakımı gelmedi dedi. bakıma kaç bin km var ki deyince aslında yaptırsan iyi olur dedi yani bakımı geldi değil mi dedim evet dedi

neyse dedim pazarlıkta da ya çok gözüm kalır dediğim fiyattan satamazsam şöyle böyle dedi lan dedim neyse bakımı da ben yapayım boş ver dedim kendi kendime, motoru aldım. ama şöyle ki motorun üstüne neredeyse 20-25 bin daha koysaydım daha düşük km ve daha yüksek yıl alabilirdim. lan dedim kendi kendime keşke öyle yapsaydım ama aldığım motoru çok sevdim gerçekten. neyse dedim hadi böyle olsun. bakıma gitit motor: zincir, fren balataları, amortisör yağı, hava filtresi ıvır zıvırlar da yapıldı lan diyorum hani bu motorun her şeyi tamamdı zincir bile değişti. normalde arayıp diyecektim böyle böyle fatura çıktı biz böyle konuşmadık yarısını isteyecektim. yani 25 bin daha koysaydım daha yeni bakımdan çıkmış ekstra malzemeli motor vardı. bu böyle daha da pahalıya geldi. en son dedim neyse alınmış bitmiş de yani o aldığı para hak mı diye düşündüm, ağzımın tadı kaçmasın motordan da soğumayayım diye bıraktım öyle. ha bu arada motoru aldığımda size yemin ederim ki 1 km gidecek benzin ya vardı ya yoktu. insan böyle motor satmaya utanır. ulan depo dediğin 400 tlye doluyor sana verdiğim paranın %0.25'i ya el insaf arkadaş. zaten bu da son. bir motora gittiğimde bir arabaya gittiğimde benzin deposu boşsa istediği kadar güzel olsun geri döneceğim. bu benim son sevilmemdi çok feci koydu bana da allahtan motordan çok çok memnunum.
ikinci olarak maalesef bizim halkımız kurnaz, yalancı, uyanık, dolandırıcı. bir laf söylüyorsa %99.99 yalan gözüyle bakıyorum maalesef. yani bana gelip dese ki motorda 2 lastik var lan derim acaba bu 3 lastikli üretildi de 2 lastiğe düşürdüler bir lastiği kaybetti mi durum buraya geldi. abi allah aşkına 20-30 ne bileyim biraz daha eksik paraya verirsin ama sözünün eri olursun alan adam da arkandan sana sövmez o paranın da hayrını görürsün.
bakın ben de çok araç satıp araç yükselttim her araç sattığımda o arabanın bakımlarını komple yaptırdım, çok çok güzel bir kuaför yaptırdım arabaya. benzini de fulledim. gelen kişiye de kaç kişi geldilerse yemek ısmarlayıp hayırlı olsun deyip öyle yolladım. bunlar bana ne zararı oldu ki hiçbir zararı olmadı. emin olun alan adam memnun kaldıkça ben daha çok memnun oldum. neden arkamdan kendime küfür ettireyim ki? yani gerçekten satıcıların çoğu karaktersizin önde gideni. sırf bu yüzden artık ikinci el yerine sıfır alalım başımız gözümüz ağırmasın diyorum/diyoruz. yazık gerçekten.
diğer yandan allah aşkına şu motorları satarken gram benzin bırakıyorsunuz ya o ettiğiniz kar ile umarım elon musk falan oluyorsunuzdur. yazık valla.