İkinci el piyasası

Ben cep numarasını gizliyorum, "Pazarlıksız Son Fiyat" yazsam dahi mesajda bana son ne olur diyorlar. Açıklamayı okuyun ya da ilandaki fiyat diyince de "Pazarlık sünnet değil mi?" diye soruyorlar. Artık "Ben şimdi sünnet edeceğim seni" diye yazmamak için zor tuttum kendimi ama sonra raporlanırız diye vazgeçtim :D
Pazarlık sünnet ise hak yemekte haram :D

Benim 400 Xmax 2016 model. Bu konuşulan mevzular yüzünden ne satasım geliyor ne de yenisini alasım. Espresso Hocamın yaptığı gibi ben de lastiklerini değiştirdim, rutin bakımlarını yaptırdım, muayeneye götürdüm. Çarşı pazara bunu kullanayım diyerek otoparkta tutuyorum. Son 4 yıldır iş güç ve sorumlulukların yoğunluğundan motosikletle turlamak için hiç vaktim olmuyor maalesef.

Motosikleti
Forza 250
Ben 3 motoruda ortalama 2 şer ayda sattım önce Ocak ortası Dominar 400,sonra Martta activayı ilana koyup mayıs ayında sattım,haziranda da xmaxı ilana koyup 4-5 gün önce sattım.3ünüde piyasasının 5-10 lira altına koyup ilana pazarlıksız sattım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şuan ki piyasada maalesef ki diğer ilanların durumuna bakıp ortalama bi %7-8 azını yazmanız gerekiyor anca öyle satılıyor.

Motosikleti
Dominar 250
Motor duruyor, geçen sene vstrom'u almak için İstanbula xmax ile gittim, gitmişken yamaha yetkili servisinde bakımlarını yaptırdım, ağır bakım diye tonla masraf edip kardeşimin kapalı otoparka bıraktım. satılmayınca durdu öyle, kışın gitme fırsatım olmadı, durduğu yerde akü bitmiştir diye yeni yuasa akü aldım, evde şarj aleti ile şarj ettim, haziran sonu istanbul'a yeni akü ile gidip yeni aküyü taktım, 200km yol yapıp eve getirebildim sonunda. Yağ değişimi üzerinden 300km falan geçmişken bir yılı geçmiş içindeki yağ ile olmaz deyip burada yağını değiştirttim, hazır bakılmışken varyatör temizliği de yaptırdım, tuvturk muayenesi zamanı gelmişti onu hallettim. Bu kadar iş yapınca da şehir içince binmeye devam ediyorum. en uzak mesafe 2km olunca çok km de yapmamış oluyor. Satılık ilanı açmadım, üzülmeyeceğim bir fiyat veren çıkarsa satarım ama.

Senin hikayeyi az çok biliyorum abi, ilanı attığın zamanı da hatırlıyorum. Çok saçma bir piyasa var. Bir yanda KKM saçmalığı, diğer yandan yüksek faizler derken millet 50 bin harcamak dahi istemiyor. Bir de sigortasına, vergisine zam üstüne zam, elde tuttuğun her an zarar yazıyor. Saçma bir durum var yani ülkede. Umarım düzelir bir gün... :/

Satılmazsa sonbahar gibi konuşuruz abi, elime toplu para geçince çalarım kapını nasip olursa. :)

Sorun yok, cevap vermezsiniz olur biter :)
insanı yoruyor bu tipler. gecenin köründe mesaj atıyor, bildirimi görünce bi bakayım diyosun, böyle saçma sapan sorular görünce gece gece sinir oluyosun :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sırf bu yüzden mesaj almayı kapattım. bir çok kendini akıllı sanan kişi "lan şunu yarı fiyatına kapatsam aldığım fiyatın üstüne 3-5 koyup satsam" kafasında. Ciddi adam zaten arıyor
piyasayı doğru düzgün bilmediklerinden mi yoksa puştluğuna mı yapıyolar bilmiyorum ancak fiyata ne yazarsam yazayım muhakkak %10-15 aşağısını teklif ediyorlar. daha motoru görmemiş, şu fiyat olur mu diyor. gel gör bi bak diyorum, il dışındayım diyor, başkasını gönder o baksın, kimse yok diyor. daha sonra da hiç iletişime geçmiyor. bu tiplerin amacını da anlamış değilim.
gerçekten kullanacak adam gelse, motoru görse, pazarlığımızı yapsak cidden istediği fiyata vericem işi görülsün diye, ancak hep galerici tipler denk geliyor.

Motosikleti
DUKE 250
Ben cep numarasını gizliyorum, "Pazarlıksız Son Fiyat" yazsam dahi mesajda bana son ne olur diyorlar. Açıklamayı okuyun ya da ilandaki fiyat diyince de "Pazarlık sünnet değil mi?" diye soruyorlar. Artık "Ben şimdi sünnet edeceğim seni" diye yazmamak için zor tuttum kendimi ama sonra raporlanırız diye vazgeçtim :D

"Budistim" falan gibi enteresan bir cevap verebilirsiniz. 🤪 :ROFLMAO:

zamanında birisi çok net cevap vermiş bu konuya. :)

images

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar