İkinci el piyasası hk.

Öncelikle herkese iyi forumlar. İkinci el piyasası ile ilgili danışmak isrtediğim birşey var. Örnek olarak ybr nin ikinci el piyasası gayet iyi motor fazla değer kaybetmeden ve kısa bir süre içerisinde elden çıkartılabiliyor. Peki TVS apache de ikinci el piyasası nasıldır? Kullanıcıları veya piyasası hakkında bilgisi olanlardan bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. Motor satarken çok değer kaybeder mi ve elden çabuk çıkartılabilir mi bunu merak ettim. Şİmdiden herkese vermiş olduğu bilgiler için teşekkür ederim hayırlı bayramlar :king:

Motor alırken ikinci el piyasasını da takip etmek gerekir diye düşünüyorum. Motoru büyük zararla sattıktan sonra veya elden kolay çıkaramadıktan sonra o motora yatırım yapmanın bi anlamı yokmuş gibi geliyor. Bu başlığı açmamdaki neden bu. Ybr alabilirim o zaman. Eğer bütçe planım hesapladığım gibi gitmezse de salcano wolf veya mondial mct veya drift alabilirim.

Ben Yamaha Xmax 250 ye geçmeyi düşünüyorum, bunu 2-3 sene sonra rahatlıkla elden çıkarabilir miyim mesela arkadaşlar ne dersiniz ?

İkinci el piyasası yoksa tvs almaya değmez :) diğer motorlar hakkında ne dersiniz peki? sonuçta diğerleri kadar pahalı değiller kaybedicek bi değeri yok yani :mrgreen: diğer motorlardan hangisini tavsiye edersiniz mesela?

Motoru bugün alıp yarın satıcak gibi düşünüyorsan tek seçenek YBR dir. Bunu tartışmaya bile gerek görmüyorum.

aldığım zaman en az 4-5 sene kullanıcam 4 sene okulum var zaten askerlik falan yok :) askere gidene kadar kullanıcam en az 4 yani.

4 sene kullanıcaksan ikinci elini araştırmak mantıksız bence. 4 sene sonra neyin ne olacağını kimse bilemez.

Ben 2008 de pejo 206 araba aldım 15000 tl ye altın çeyrek 42 tl idi arabayı sattım yine 15000 tl ye altın çeyrek 160 tl :D

4 sene kullanıcaksan ikinci elini araştırmak mantıksız bence. 4 sene sonra neyin ne olacağını kimse bilemez.

Ben 2008 de pejo 206 araba aldım 15000 tl ye altın çeyrek 42 tl idi arabayı sattım yine 15000 tl ye altın çeyrek 160 tl :D
orasıda öyle tabi :) nedenini bilmiyorum ama aklım sürekli apache rtr de :)

Ya şu motorları yatırım aracı olarak görüyosunuz ya üzülüyorum.

görcekler tabi...sen 4500 e yakın para ver masraf et.. Sonra 3000 den aza gitsin..

Motoru bugün alıp yarın satıcak gibi düşünüyorsan tek seçenek YBR dir. Bunu tartışmaya bile gerek görmüyorum.
ybr satıyorum dediğin anda birileri talip cıkıyor
sabrla beklersen de yani 1-2 hafta kadar tam değerini veren bile cıkıyor
misal 3 dedin satıyorsun
ölücü cok
ama hemen elden cıkıyor 3 e
kaç diyorsan onu veriyorlar kazası sorunu yoksa
fakat tvs de öyle değil bekliyorsun bazen zararına veriyorsun

Motosiklet bir yatırım veya ticaret aracı değil olaya bu şekilde bakıyorsanız galeri açın yok ben motorcuyum derseniz alıp binersiniz kaybınızı da bindiğinize sayarsınız ki mantık olarak 2 liraya aldığınız ürün 1 sene eskittikten sonra tekrar 2 yada üstüne satamassınız düşüş kaçınılmazdır.
Sırf bu zarar etmeyimciler,kar güdenler yüzünden 2.el ateş pahası ve sahtekar dolu.
Motosiklet keyif aracıdır hobidir,zevkin de hesabı olmaz,yoksa bu tür kaygılarla yola çıkarsanız felsefesinden koparsınız olayın.
Bu yorum şahsıma aittir kimseyi bağlamaz alıntı yapmamanızı rica ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar