İkinci El Motosiklet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İkinci el motosiklet alırken nelere dikkat etmeliyim? Yaklaşık 40 bin lira bütçeyle ikinci el bir Honda scooter almayı düşünüyorum. En fazla kaç kilometrede bir motosiklet tercih etmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

düşük yıl düşük km belirli masraflardan kurtarır.buji,d,şli zincir,lastik vs en önce eskiyen parça masrafından kurtarırsın.
öncelikle sahi,bini tanımalısın dürüstmü,motosikleti nasıl kullanmıs bakım yapmısmı.sonra kozmetik olarak bakarsın dış görünüşte neler eksik.sonra yürüyen aksama bakarsın lastik,zincir,amortisor,frenler.sonra anlıyorsan kullanır test edersin motoru gidişi ve durusunu.anlamıyorsan eksperden yardım istersin.özet olarak böyle.
eksper yada usta senin göremiyecegin noktaları görür.kırık,çıkık,kaynak varsa.değişik bir ses aşınma varsa

İkinci el motosiklet alırken nelere dikkat etmeliyim? Yaklaşık 40 bin lira bütçeyle ikinci el bir Honda scooter almayı düşünüyorum. En fazla kaç kilometrede bir motosiklet tercih etmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Almaya gitmeden önce eksper yapacak bir servis var mı diye bakın. Genel olarak yetkili servisler yapıyor bu işi. Uzak mesafeye gidip alacaksanız eğer alacağınız kişiye eksper için servise yönlendireceğini ve motoru götürmesini isteyin. Zaten motorda bir şey varsa bol bol amalı fakatlı cümle duyacaksınızdır.

Götürmeyi kabul ediyorsa genel olarak sorunlarını söylemişse ve servisten ekstra bir şey çıkmamışsa eksper parasını siz ödüyorsunuz. Bu miktar aşağı yukarı 300-400 tl civarı zaten. Olurda servisten arkadaşın bahsetmediği bir şey çıkarsa da aranızdaki pazarlık hakkında konuşursunuz.

Ben bunlarla uğraşamam gidip kendim inceleyeceğim diyorsanız da jant durumunu inceleyin yamukluk veya balans durumu var mı? Motor bloğunda terleme vs var mı. Amortisör keçelerinde kaçacak var mı? Çalışırken bir zorlanma var mı?

Tabi ne kadar bakarsanız bakın bir usta gözüyle bakamazsınız bu sebepten dolayı ilk tavsiyem daha mantıklı oluyor.

Ek olarakta servisi seçerken satıcının evinin dibindeki servisi seçmeyin ki ahbap çıkmasınlar. Sonra var olan soruna "hiç sorun yok" der ve alırsınız elinizde patlar. Arabalarda olduğu gibi eksper raporu vermediklerinden şikayetçi de olamazsınız bu sebepten dolayı servisi siz seçin satıcı değil(Bu örneğim birebir kendi yaşadığım tecrübeydi ve bana arka amortisör, Ön&arka jant olarak güzel bir masraf yaptırmıştı)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar