İkinci el motor önerisi hk.

Motosikleti
Hyosung GT250R, RS200
Öncelikle herkese hayırlı akşamlar, sabahlar hangi zaman diliminde bunu görüp cevap veriyorsanız.

Forumda gördüğüm kadarıyla çok değerli tecrübelere sahip abilerim var ve onların naçizane görüşlerini bekliyorum.
Şehir içi kız kardeşimi okula götürüp/almalık rahat bir motor önerisi istiyorum endurolar hakkında konulara baktım ve şehir içinde gayet rahat oldukları belirtiliyordu. Gideceğim yol uzun değil, git gel günlük maksimum 10 kmdir. Motor tecrübem az, yaşım 21 ve 1 yıldan beridir motor sürüyorum. Bundan önce RS200 kullandım 7000 KM kadar ondan sonra ise Hyosung GT250R aldım ve halen daha onu kullanıyorum. Gündelik olarak dur kalk olduğu zaman aşırı rahatsız eden motor, yatık olmasından dolayı çokta rahat kullanamıyorum desek yeridir. Ufak tefek gazlamalarda keyifli bir şekilde kullanıyorum ama dur kalkın olduğu trafiğin arttığı yerlerde bana eziyet çektiriyor. Onun için aklımda bir kaç tane motor var bunları da aşağıda sıraladım;

KTM 250 Adventure ( İkinci elde 15-25 bin km 150-170 bin₺ gibi fiyatlara bol bol aksesuarlı bulunabiliyor )
Suzuki V-Strom 250 ( 2017 modeller aynı 150-180 arasına bulunabiliyor ama km'leri yüksek o yüzden bunun hakkında çok emin değilim. )

Bunların dışında TRK 251, Sym NHT 200, Svartpilen 401 ( Aynı fiyatlara 2020-2023 arası 10-20 bin km modeller de bulunuyor ) modelleri de gördüm ama bunlar hakkında pek emin değilim. Svartpilen muhtemelen tarzından dolayı bana küçük gelecek o yüzden su anlık soru işareti. Boyum 178 Kilo olarak 90 kiloyum yani biraz iri yapılıyım o yüzden üstümde sırıtmayacak, boydan da üzmeyecek bir modele bakıyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sırf altında küçük durmasın diye adv görünümlü motor alanlar
GLeyfbGWoAAoHeC.jpg

Motosikleti
GSX8S
Rahat olması önemliyse duke artçı için hiç rahat bir motor değil kuvvetle muhtemel svartpilen de öyledir. Adventure 250 rahattır işinizi de gayet iyi görür ama selesi biraz yüksekte ve genişçe, bir süre sorun yaşayabilirsiniz alışana kadar. Diğerleri hakkında bilgim yok

Motosikleti
Hyosung GT250R, RS200
Rahat olması önemliyse duke artçı için hiç rahat bir motor değil kuvvetle muhtemel svartpilen de öyledir. Adventure 250 rahattır işinizi de gayet iyi görür ama selesi biraz yüksekte ve genişçe, bir süre sorun yaşayabilirsiniz alışana kadar. Diğerleri hakkında bilgim yok
Dürüst olmak gerekirse artçıyla uzun yol yapmayacağım, günlük okula git gel o da maksimum 10-20 dakika sürer. Onun dışı sehir dışı da gezmek için iyi olur diye ADV 250 düşünmüştüm. Artçıya kalsa sorun yok, ne RS'te ne de Hyosung GT250R'da kız kardeşimin rahatsız hissettiğini duymadım. Biraz kendi konforum önemli desem bencil olmam herhalde:D Bursa'dan Tekirdağ'a Öğlen 4'te Gece 1'e kadar Hyosung GT250R ile artçılı uzun yolum oldu, ilk uzun yolumdu ve orada bile kol ağrısı dışı sele tarafında sorun yaşamamıştım. Tahminimce bu bahsettiğim motorlar şu an kullandığım Hyo'dan kat ve kat sele konforu olarak daha rahattır herhalde. Üstüne hiç binmedim o yüzden çok bir şey söyleyemem ama kullanıcı yorumlarına bakarsam o kadar da rahatsız motorlar olarak gözükmüyorlar. Yorum için teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
git gel max 20km yola 250cc ile artçı ile gidilir ama artçınız da full ekipman giysin, öyle tek kask ile olmaz.
vstrom 250 sağlam ve konforlu bir motor, boyu da iri duruyor, 3lü çanta seti takıp uzun turlara kampa falan gidenler de var. tabi bir süre sonra gitmiyor bu deyip büyüttüler ama başlangıçta her işi görür, ikinci elleri de temiz sağlam çünkü kullanıcı kitlesi daha düzgün kullanıyor.

Motosikleti
DUKE 250
bu kadar kısa mesafeye, iki kişi kullanacaksan bence scooter al.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar