- Konu Yazar
Mt Ahalisi Merhabalar Tekrardan ))
Daha önceleri motorumun birçok yerini dandik akçalı sprey ile boyamıştım.2 ay sonra parlak siyahdan mata dönmeye başladı malumunuz))
Fena olmamıştı ilk başta elimin ayarı iyiydi baya boyamıştım çünkü.
Geçenlerde kafama esti , ön çamurluk matlaşmıştı , onu tekrar boyamak istedim.
Artık dedim bırak akçalıyı git bir tabanca al kaliteli bir boya ile boya dedim.
Heves ettim aldım :mrgreen: Neyse zımparasını ıvırını zıvırını düzgün bir şekilde yaptım , astar atmadım zaten daha önceki boyamamda astarlamıştım.
Malum plastik boyuyoruz sürekli astar atmaya gerek yok.
Neyse , bilmediğim bir konu vardı karışımı iyi ayarlamak.
Boyadım , tabanca damlama falan yapmadı fena değil ama keşke damlatsaydıda böyle olmasaydı :mrgreen: Akçalıyla bile daha iyi boyamıştım :mrgreen:
Şimdi boya delik delik oldu , dışarı doğru pütür değil bildiğiniz delik delik böle nokta nokta içeri doğru...
Efendime söyleyim ; Problem nedir ?
250 GR PARLAK SİYAH BOYAYA 125 GR SERTLEŞTİRİCİ GİRDİM
İçme suyu şişesinin kapağıyla 4,5 kapak tiner girdim.
Boya neden delik delik oldu ?????
-Boyayı yeterli derecede inceltemedimmi ? 4,5 kapak tiner azmı oldu ?
-Tabancayı yakın uzak atma meselesimi ? Ayarını kötü yapmadığımı düşünüyorum.Ama üstatlar sizlerisiniz siz karar verin.
-Zeminden olacağını düşünmüyorum , ilk defa zımpara yapmadım ; mumlu bezlede güzelce sildim zaten boyamadan önce.Yani akçalıyla genellikle düzgün yaptığım işi ; sadece tabancayla yaptım ve daha kolay oldu gerçekten damlama derdi olmadı en azından.
Ama biryerde yanlış var ? Bana boyayı yeterince inceltemedim gibi geldi ? Bilmiyorum..
Buyrun foto , bir tarafına ışık yansıyordu çekerken ona aldırmayın noktaları görebileceksiniz.
Daha önceleri motorumun birçok yerini dandik akçalı sprey ile boyamıştım.2 ay sonra parlak siyahdan mata dönmeye başladı malumunuz))
Fena olmamıştı ilk başta elimin ayarı iyiydi baya boyamıştım çünkü.
Geçenlerde kafama esti , ön çamurluk matlaşmıştı , onu tekrar boyamak istedim.
Artık dedim bırak akçalıyı git bir tabanca al kaliteli bir boya ile boya dedim.
Heves ettim aldım :mrgreen: Neyse zımparasını ıvırını zıvırını düzgün bir şekilde yaptım , astar atmadım zaten daha önceki boyamamda astarlamıştım.
Malum plastik boyuyoruz sürekli astar atmaya gerek yok.
Neyse , bilmediğim bir konu vardı karışımı iyi ayarlamak.
Boyadım , tabanca damlama falan yapmadı fena değil ama keşke damlatsaydıda böyle olmasaydı :mrgreen: Akçalıyla bile daha iyi boyamıştım :mrgreen:
Şimdi boya delik delik oldu , dışarı doğru pütür değil bildiğiniz delik delik böle nokta nokta içeri doğru...
Efendime söyleyim ; Problem nedir ?
250 GR PARLAK SİYAH BOYAYA 125 GR SERTLEŞTİRİCİ GİRDİM
İçme suyu şişesinin kapağıyla 4,5 kapak tiner girdim.
Boya neden delik delik oldu ?????
-Boyayı yeterli derecede inceltemedimmi ? 4,5 kapak tiner azmı oldu ?
-Tabancayı yakın uzak atma meselesimi ? Ayarını kötü yapmadığımı düşünüyorum.Ama üstatlar sizlerisiniz siz karar verin.
-Zeminden olacağını düşünmüyorum , ilk defa zımpara yapmadım ; mumlu bezlede güzelce sildim zaten boyamadan önce.Yani akçalıyla genellikle düzgün yaptığım işi ; sadece tabancayla yaptım ve daha kolay oldu gerçekten damlama derdi olmadı en azından.
Ama biryerde yanlış var ? Bana boyayı yeterince inceltemedim gibi geldi ? Bilmiyorum..
Buyrun foto , bir tarafına ışık yansıyordu çekerken ona aldırmayın noktaları görebileceksiniz.