İkametgahtan farklı ilde alınan sıfır motosikletin trafik tescili

Arkadaşlar, Ankarada ikamet etmekteyim ancak önümüzdeki aylarda tatile gittiğim yerden(Aydın-kuşadası) sıfır motosiklet almak istiyorum.

Plakam 06 olsun istiyorum ve motosikleti Aydın ilinden almam durumunda extra ödemem gereken vergi yada tescil işlemi parası vs. çıkar mı? İşlemler uzar mı? dikkat etmem gereken hususlar var mıdır?

Son düzenleme:
ikamet adresiniz neresi ise plakanız oraya çıkmakta O motosiklette.2.el motosiklet alsanız başka ilde plaka degişimi yapacakmısınız diyor noter eger degişim yaparsanız plaka masrafı
ruhsat masrafı 160 tl civarı tutmakta.aydın'dan motor aldıgınızda ruhsatınız ikamet adresinize gitmekte.

hıcbırsey farketmez faturaya adresınızı yazdırın sız veya bayı yapar ruhsatta edresıne gıder...
Sıfırda ruhsat cıkartırken napıyorduk?
Fatura alıyoruz bayuden sonra trafık sıgortası kestrıyoruz ek-1 dolduruyoruz ve subeye teslım edıyoruz baska bırsey varmı yapmam gereken bu hafta cıkartıcamda.

2 seçeneğin var, bayiden faturayı kestirir uygunluk belgesiyle beraber motoru bayiden çıkartmadan Ankara'ya gidersin, plaka ruhsat işlemlerini yaptırır plakanı alır gelir bayiye motoruna takarsın ve dışarı çıkarsın.Yada faturanı kesip motoru plakasız olarak bayiden çıkartırsın risk alıp Ankara'ya kadar plakasız gider, orada halledersin.

Birde geçici plaka denilen bir şey var , tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım bu durumlarda kullanılıyor olabilir.

Mr.cihans,

Aynen dediğin gibi, yalnız sigortaya gitmeden şubeye gidip yada internetten plaka rezervasyonu yaptırmanda fayda var, çünkü ilk önce sigortaya gidersen sallamasyon bir plaka üzerine sigorta yapacaklarlar, sonradan bir daha sigortaya gidip değiştirmen gerekiyor...Birde bayi sana uygunluk belgesi ve ÖTV alındısı verecek unutma...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar