İk tanışma ilk heyecan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkes motorsiklet ile ne zaman tanıştınız almaya karar verdiniz anlatın bakalım :D

ben levent te sıcaktan otobüs durağında pişerken arkadaşımın scooteri ile "malmısın" bu sıcakta otobüs bekliyorsun demesi ile mondial ile başladım bu serüvene

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:52 ----------

Z7zVRG.jpg

2004 yılından bir kare :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------

10714440_804365596288327_4198099843458652720_o.jpg

10404140_787264994665054_325468966288972377_n.jpg

İlk kez avrupa yakasına motorumla geçtiğimde :D

bi kaç kez anlattık :)seni kırmıyım gene anlatim hadi :) ben artçılık ile basladım 1000rr'la arkadaşım gazı açtıgında ben motor sürmeliyim be yaaa dedim... sinsi sinsi bekledim ehliyet aldım.. öle kolay deilmiş artçılık gibi 1000 herhaldeee :bounce:, 100'e razıydım :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benimki görücü üsulu oldu. Yaş 14 Bayiye gittik babam bunu alıyoruz dedi, aldık. Ne motora sordular ne bana sen bunu istiyomusun diye. İlk defa bayide gördüm hafiften kanım ısınmıştı zaten. Nikah işlemleri(ruhsat) bir hafta sürdü. Sonra bindim üstüne vurdum kırbacı.

Motosikleti
600RR
akrabamda bir mobylette varmış ama bakıma ihtiyacı var dedi aldık onu bakım yapıp bindim,sonra sattım cup aldım işte

İlk tanışmam 2007 yılında oldu.Babam'ın birisinden alacağı vardı, onun yerine Çin malı scooter aldık.Çelik 150ccydi.Gittik almaya bizim işçiyle, zaten bisiklet manyağıyım o ara.Bindim motora bir gaz verdim freni de aynı anda sıktım yapışıyordum yere :) İlk motor sürüşümde birde artcim var mantığa bak :) Neyse atladı arkaya oda 10 km yol vardı çiftliğe, gittik.Şimdi düşündüğümde inanılmaz bilinçsizmişim.O motorla öyle virajlar alıyordum ki arka teker yerinden oynuyor tekrar oturuyordu.Kask falan hiçbirşey takmıyordum.Birgün de arı girdi tişörtümden iki yerimden soktu sırtımı hayatımın en iyi frenini yapmışımdır :) Babam motoru sat sana iyi motor alacağım deyip beni yumuşak yerimden vurdu :) Sattık motoru babayı aldık :) motor almadı.İyi ki de almamış, o bilinçsizliğim toylugumla kesinlikle büyük bir kaza yapacaktım.Hız denemesi yapmak için Edremit Altınoluk arasında tırlarin 2 metre arkasından gidiyordum az rüzgar yiyip daha hızlı gitmek için.

Yıllar sonra kendi motorumu kendi imkanımla aldım, şimdi baktığımda kafa olarak hazır oldugumu görüyorum..Motosiklet kesinlikle belli bir olgunluk gerektiren gayri ciddi şeyleri tolere etmeyen bir araç.Onun için dikkatli olalım.

Arabayi park etmeye calirsirken sag kapiyi komple gocertip degistirince park sorunu olmayan bir alet gerekiyordu bana :) Hayatimda verdigim en dogru karardir belki de.

Sene 1994 babamın 3.5 rus planeti var (hala duruyor) babama artçı olarak çok gezmişliğim var. Soruyorum sürebilirmiyim ben diye. Klasik cevap 'dene gör, ben ne bileyim yapabilirmisin' 2 gün sadece çalıştırmatıyı öğreniyorum (çok pis tepiyor hayvan, oturup ağladığımı bilirim) bi yandan da durdugu yerde viteslerini öğreniyorum. Sonra bindim sürdüm :D
Birkaç gün sonra gaz kolu kırılmıştı, babamın gaz halatını ön fren koluna baglamasından mütevellit bir kez tarlaya uçmuşluğum da vardir :D
(mobileti motordan saymadigimdan ilk vitesli motoru anlattım)

DKN

2000 senesine kadar ilgi alanım bisikletti. o sene kuzenim vasıtası zx-6r ile tanışmıştım. arkasına atlayıp gazı açtığı vakit kapandığımda bende şimşekler çaktı. korkunç bir güçtü. içimden şunun motorunu patlatana kadar sıksak demiştim. kısaca ilk heyacan öyle olmuştu ama ilk tanışma çocukluğumda harley ile olmuştu

Sene 2004 dayımlar dükkana honda kinetic almış. Dayım biliyor benim bisikleti falan iyi sürdüğümü git çalıştır yaparsın dedi. Kırmızı düğme vardı start yazıyor bi bastım zilli gibi çalıştı oturdum üstüne bindim geldim. Sonra
Babam dükkana 2005 yılında activa aldı. Kineticden sonra bu cok sessiz ve yumuşak geliyordu bunada dükkanda bindiler bakımsız vs. Sonra yıl 2014 babam dedi dükkanda lazım değil okula git gel tamam dedik. 1 sene kullandım aldığımda km 50 bindi 68 binde sattık. Sonra ben pcx i gördüm (bi xenon ve Led far fetişim var :) )
ALLAH ın izniyle daha biniyoruz babamıda ikna etmeye çalışıyorum köydeki yerlere talip çıkmış satalım sizede bi africa twin alalım diye artık önümüzdeki maçlara bakcaz.
Bu arada faydalı konu 👍

benım karar verme gibi bır fırsatım olmadı içinde dogdum :D dedem motorsıklet tamırcısı baba motorcu amca motorcu dayı motrcu kuzen motorcu dayı oglu motorcu bana senecek hakkı kalmadan basladık :D :queen:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
2007-2008 yıllarında erdekte bir honda today 50 kullandım 1 km kadar. o gün bugündür kanımda dolaşır zaten zehir. ehliyet alıp ilk motosikletimi almak oldukça uzun sürdü. 2013 te ehliyetimi aldım aynı zamanda motorumu.

Hey gidi günler. Mobylette bionik ilk göz ağrısı. gizli saklı kaçırmalarla bir tur versene ile başladı

2000 yılında mahallemizde oturan bir ağabeyimiz gazeteden kuponla 49cc bir scooter almıştı ilk onu sürdüm, ardından 1 yıl sonra dedemin fırınında çalışan başka bir ağabeyimi para karşılığı ikna edip (yazarken utandım o zaman 13 yaşındaydım) benim için 1 günlük bws100 kiralamasına sebep olmuştum :S . İstanbul içinde 1 günde 570 km yol yapmıştım. Kask yok hiç bir şey yok :S o zamanlar b sınıfı ehliyetle kiralanabiliyordu motorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 1 günlük kirası 30 milyon TL idi. Şimdi düşünüyorumda ne kadar ucuz yırtmışım, ne büyük cehalet. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar