İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına

Arkadaşlar bu yazıyo çok sevıdiğim bir dostum bir forumda yazmıştı gerçekten hak verdiğim bir yazı.Sizlerle paylaşmak istedim.Bu durumu kabullenmek istemeyende olacaktır tabiki ama yinede paylaşmak istedim.
Kaynak:HFC
Yazan :Sessizsakin.

Bir kaza haberlerini okuduğumda, bütün suçlu hep karşı taraf mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum...

bizse kazalardan kendimize ders çıkarmak yerine diğer insanlar gibi sadece ortada suçlu görünene bağırıp çağırıyoruz.

eğer motosiklet kullanıcısı isen, otobanda yol ayrımlarına yakın giderken bir aracın kendisini farketmeden yol ayrımına dönebileceği kadar basit bir ayrımı yapmıyorsan ve süratin bunun gibi bir hatayı tolere edemeyecekse motosiklet kullanma konusunda ciddi eksiklerin var denilebilir.

şöyle bir gerçek var ki, bir çok sürücü sağ aynasından başını çevirip sol aynasına bakıncaya kadar geçen sürede, 180 ile giden bir motosiklet adamın görmediği ayna tarafında bir aracın arkasından çıkıp gelebilir... bu şartlarda otomobil sürücüsü baktığı halde görmemiş olur ve kimse de onu suçlayamaz!. çünkü aynalara bakarak ileri doğru sürüş yapamaz. sırf bir motosiklet gelip çarpabilir diye ne bi gözü aynada sürüş yapabilir ne de sürekli aynaya bakarak ileri gidebilir.

artçılı veya artçısız, yeterli manevra boşluğu olmayan trafikte ve yollarda başka sürücülerin tolere edemeyeceği süratlerin sonucunda ilginç kazalar elbetteki olur.

herhangi bir kaza yüzünden yazmıyorum bunları. ama ne zaman bir kaza haberi olsa hep suçlu karşı taraf oluyor. bazen sevdiğimiz bir insanın kendi hatası yüzünden vefatını kabullenemeyiz. bazen görmek istemeyiz. ama bunlar gerçekleri pek değiştirmez... elbette ki telafi edilemeyecek kazalar olabilir.

Çoğu zaman süratimiz bir çok otomobil sürücüsünün reflekslerinin yetmediği düzeyde olabiliyor. gerçekten bir sürücü bir aynadan kafasını başka bir aynaya çevirene kadar siz 100 - 200 metre yol gidebiliyorsunuz. ki adam yeniden aynaya baktğında sizi farkedip manevrasını durduramadan siz yanına gelmiş oluyorsunuz.

kabul etmiyorum bu mantığı, motosikletleri görmek için çaba harcamayan sürücüler ne kadar suçlu ise, araçlara kendini göstermek için çaba harcamayan motosiklet sürücüleri de o kadar suçlu bence.

ortada öylece durup " bizi görün " demekle kimseye kendimizi gösteremeyiz.

birisinin bizi gördüğünden emin olmak bizim en başlıca trafik görevimiz.

180 ile bir aracın arkasından çıkıp öndeki araç sizi görmediği için adı " sıkıştırıyor " olamaz. siz onun sizi görmesini sağlamadığınız için sıkıştırmış oluyorsunuz... yada şöyle diyelim...

adamın göremeyeceği ihtimali olan bir yere sıkışmaya çalışıyorsunuz.

elbette sıkıştıran da var da, bence sıkıştırandan çok da sıkışan var. ve çoğu zaman kendimizi kandırıp çuvaldızı başkasına batırıyoruz gibime geliyor...

dogru aslında bazen kabullenemiyoruz
araç sürücüleri fark etmiyorlar o ayrı bir konu bizim bişeyler yaptırmamız gerekir fark etmeleri için

teşekkürler :)

ben de ne zamandır bu yazıyı nerede okuduğumu hatırlayamadım, aradım cok aradım ama bir türlü bulamamıştım. öncelikle çok sağolun.
Daha motorsikleti olmayan ama alma girişimlerinde bulunan biri olarak, 5-6 aydır forumları ve trafikteki motorsikletleri daha dikkatli takip ediyorum. ben inşaat mühendisiyim hatta karayolu ulaşım konusunda proje üreten bir mühendisim. yolların ve trafiğin farkındayım... yukarıda yazılan yazının tamamına katılıyorum. her zaman hangi taraftaysak ona göre gardımızı alıyoruz. çok basit bir örnek:
hemen herkesin arabası vardır. hem sürücü hem de yaya oluyoruz. yaya iken karşıdan karşıya gecerken bir bir araba kırmızıda duruyor tam yaya gecerken yeşil yanıyor ve geçmek için hareketleniyor. yaya isek burada sürücüye küfrediyoruz. sonra aynı durumda sürücü olursak yayaya küfrediyoruz. bunun gibi belki başka olaylar da oluyor. hangi durumdaysak o açıdan bakıyoruz.

benim tarafsız fikrim... motosiklet araçlara göre olduksa seri bir araç, onları diğer araçların fark etmesi oldukça zor. bu nedenle motorsikletlerin buna göre hareket etmeleri gerekir. forum sitelerinde, video kanallarında bir çok video var, hemen hepsini izliyorum trafikte seyreden motosikleti görünce diyorum ki bunlar neden bizi farkedin diyor diye eylem yapıyor bunları yazıyor diyorum... o kadar çok tehlikeli hareketler var ki kazaların olmamasına şaşmak daha doğru. bununla birlikte çok dengesiz araç sürücülerini de unutmamak gerekir. motosikleti trafikte bir araç olarak görmeyen sıkıştıran bir çok sürücü de gördüm bazen bizim servis söförü de yapıyor. motosikletler emniyet şeritinden
gitmemelidir. onlar trafikte bir şerit kaplama hakkına sahiptir. aynı zamanda akan trafikte hızlı bir şekilde zig zaglar da yapmamalıdır.
kazalar sayesinde motosiklet almaktan biraz sogusam da içimde eşimle birlikte bu korkulara karşı rüzgarı-özgürlügü hissetmek fikri için hep bir umut var. ve alacağız da...

korumalar ve kask olmadan yola çıkmayalım ve trafikte nasıl davranılması gerekiyorsa öyle yapalım nacizane fikrimdir.
hatasız kazasız sürüşler.

eline sağlık güngör abi hfc bize çok şey katan bir forum sessizsakin de değerli arkadaşlarımızdan bu yazıya katılmamak mümkün değil heralde...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar