Motora başlayalı bir kaç ay oldu sürücü kursundaki direksiyon eğitmeni ve 11-12 yaşından beri motor kullanan motorunu satın aldığım arkadaş bile sakın ön fren kullanma diye diye bitiremediler burdaki motor kullananların da çoğu böyle sanırım.
Öncelikle konu sahibi yorum yapmadı yapsın diye kuyruklu olduğunu düşünen kişiler varsa herkesi kendi gibi bilir şaka ile karışık dediysede bizimde üslubumuz o şekilde.
Arkadaşım da bende tartışmanın bir şey getireceğine inanmıyoruz özellikle forumlarda bırakalım kimin nasıl gittiğini km ler söylesin gerçekten zerre motor kullanmayı bilmiyorsa dediğiniz gibiyse zaten bir kazası olur o da trafikten silinir gider ama bakıyoruz arkadaş kurye olmadığı halde 1,5 senede yaklaşık 50 bin km motorla yol çiğnemiş hemde İstanbul Avrupa yakasında demek ki şans eseri binmiyor bence.
Konuyu açan arkadaş bir şeyler yapmalı şu acemi arkadaşlar için diye düşüncelerle paylaştı yoksa gerçekten videoda tehlike atlatmış gibi mi görünüyor size.
Sadece öküzlük yapan öküzlük yaptığını farketsin "geçen ben dank diye yola çıktım solumda/sağımda motor varmış sola/sağa bakmak lazım" desin diye uyarılmış.
Bahsettiğiniz öngörüyüde güvenli sürüşüde uygulanmış zaten ben ne sıkıştığını gördüm ne de paniklediğini.
Eğitim alsın diyenler 50 bin km yol yap öyle izle diyenler motogp yi izlerken ne kadar hızlı ya ne kadar tehlikeli diye izleriz ya bilmediğimiz için o hesap burdada sanırım. herkesin sürüş tarzı farklı motor tarzı farklı.
Arkadaş ne kimseyi tehlikeye atmış ne de sıkıştığı bir durumda kalmış ben gibi acemilere sadece yolda ne tür öküzlükler olabiliceğini gösteriyor.
Agresif kullanıyorsun diyenler Tem de Tırlar 100 ile gidiyorlar o hızla en sağ şeritte onların arasında kalırsın beyaz çizgileri çiğnemenin yanlış olduğunu söyleyen arkadaşlar ilerde sıkışacağımı bile bile neden gideyim, kayabileceğini bilerek lastikerime güveniyorsam geçerim bile bile lades demenin anlamı yok. Kuralları ihlal ediyorsun sağından geçiyorsun diye düşünenler İstanbulda içinde sağ sol kavramı pek yok boş yerişnden geçersiniz motor şeridinden gitmeli sadece diyen arkadaşlar neden iki tekere bindiklerini biraz sorgulamaları lazım bence Avrupa da bir ülkede motorlar en sol şeridin sağ çizgisinden giderler araçlar da ona göre davranırlar.
Asıl mesele kimseyi tehlikeyi atıp atmamak aracın biri önünüze kırsa olan size olur siz bir aracın önüne kırsanız olan yine size olur arabadaki zaten çelik kafesin içinde motorunda avantajı kaçabiliyor olması ve aralara girebiliyor olmasıdır araba gibi düşünmeyin bence lütfen.
Burdaki herkes benden tecrübeli ve bilgili biliyorum sürç-ü lisan ettiysem affola.
Forumda bir şeyler hem paylaşmayıp hemde paylaşanları eleştirinin ötesinde yargılama zahmetine girmediğiniz için teşekkürler.
Paylaşım için teşekkürler.
Saygılarımla.