İfşa ediyorum 2 ...

Merhaba arkadaşlar,
Önceki videoya yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim... Bugün ise şöyle bir durumla karşılaştım... Şükür ki temkinli ve bu tür durumlara her zaman hazırlıklı olduğum için başıma bir iş gelmedi... 50.000 km'lik İstanbul trafiğinde tecrübenin sayesinde olsa gerek...
Saygılar...

Kamyonun arkasındasın karşı tarafı göremiyosun üstelik sollama yasağı var öküz :pr:
Şükür kaza olmamış.

Cok hizlisin dostum bolunmemis bir yolda herzaman karsilasacagin durum giderek kisa cope yaklasiyorsun dikkat ;)

Vay ayı. bana foçada virajda kendi şeridi boş olduğu halde benim şeridimden (ağır ağır)dönüş yapan 4 ayaklı daha az gelişmiş akrabasını hatırlattı

İlk ifşandan sonra biraz ürkerek açtım video nu.
Bu videoya yorum bu tarz .a........... o............. ç.............. herifler gebertsen gene bitmezler.
Geçen gün Bırakın motoru 4x4 iri bir araçla ailemle ilerlerken bu hayvandan daha da hayvanı kartal hızı da yetmiyodu sollamaya nerdeyse girecektik birbirimize. Adama korna el kol hateketi hiç sanki ben yokum karşıdan gelen. Yolda sağa çektim döneyim yakaliyim diye dönemedim. O sinirle dönsem ailem arabada bir şey yapsam yine bana o bana yapsa yine bana her türlü sonu bana dokunacak. çünkü bu adamlar adam değil. benim köpeğim bile insanlara daha çok saygılıdır.

Velhasıl A....... s........... ç.......... ehliyet verenlere laf demeli.

Böylelerini daha çok ifşa etmeli ki toplu sövmelerle belki biyerleri sızlar.

Burada arkadaşın hızı yaklaşık olarak 100-110 km civarı. Yani öyle çok hızlı gidiyor gibi bir durum yok. daha ne yapsın bu arkadaş dursun motoru emniyet şeridinden itsin mi?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
burda otomobil sürücüsü %100 hatalı sağa virajda karşısını göremdiği şeride çıkıyor. salak işte. sizin yerinizde araba olsaydı çarpışacaklardı

Burada arkadaşın hızı yaklaşık olarak 100-110 km civarı. Yani öyle çok hızlı gidiyor gibi bir durum yok. daha ne yapsın bu arkadaş dursun motoru emniyet şeridinden itsin mi?

Altın kural, hareketin orada bereket değil tehlike vardır, yol sola doğru kıvrılıyor bir dizi arac kamyonun arkasında olduğu artık görülüyor, bir hırtlık çıkacağı belli, motorun güzergahında trafik yok, kamyon arkasında araçların sabırsızlandığı tahmin edilmeli, ama sevgili dostumuzun hızında bir değişim yok, ancak tehlike vukusunda yavaşlıyor. Dikkat edersen karşıdaki hanzo için bir yorumum yok zaten gerek te yok ...

Uğurcan bu sefer haklı beyler!Artık tövbe ettiğim için küfür edemiyorum!::lac::

Altın kural, hareketin orada bereket değil tehlike vardır, yol sola doğru kıvrılıyor bir dizi arac kamyonun arkasında olduğu artık görülüyor, bir hırtlık çıkacağı belli, motorun güzergahında trafik yok, kamyon arkasında araçların sabırsızlandığı tahmin edilmeli, ama sevgili dostumuzun hızında bir değişim yok, ancak tehlike vukusunda yavaşlıyor. Dikkat edersen karşıdaki hanzo için bir yorumum yok zaten gerek te yok ...

Bakın güvenli sürüş kuralları gereği sizin söyledikleriniz ok.
hatta ekliyeyim yol size sola kıvrılan bir viraj olduğunu gösteriyor bu durumda sizin şeridinizin en sağında olmanız gerekiyor ki arkadaş solda kalıyor ve görüş açısını düşürüyor ve riskini arttırıyor.
Bunların hepsinde hem fikirim ama bu arkadaşımızın yaptığı hataları sürüş eğitimi almamış birçok insan yapıyor. Bu arkadaş motor sürüşü olarak hataları olabilir ama trafik kuralları olarak hiçbir hatası yok o yüzden ben o karşıdan gelene hayvan derim bu arkadaşımıza da geçmiş olsun derim yola çıkan öküze çarpmadığı için.

Yakında arkadaş Sadri Alışık gibi çıkıp buda mı gol değil sayın hakim diye haykıracak :D

Son düzenleme:
Video nun a anını kare kare yakalayın internet üzerinden trafiğin açtığı bir site vardı. Vatandaşın plakası ile beraber gün saat ve mevki bildirerek şikayet edin.

Şükür ki size bir şey olmamış

Daha başlarken, tepeye doğru yaklaşırken hız kesmiyorsunuz; oysa tepenin arkasını görmüyorsunuz.
5.saniyeden itibaren kamyonu gördüğünüz halde şeridinizde sağa yanaşmıyorsunuz.

Hatta otomobille karşı karşıya iken bile tam sağa yanaştığınız söylenemez. İşte bunun sebebi en baştaki yanlış konum, ve sahneye yüksek hızda girmeniz.

Daha düşük hızda ve daha en baştan doğru konumda, o yol 3'lenebilirdi de! Kazadan kaçınmak için ...

Tamam, şerit sizin, adam da baştan sona trafik kurallarını alt üst ediyor, tamam, ama ya kamyonun arkasına geri giremeseydi ... geri girebilmek için ani fren yapıp arkadan gelenler çarpsaydı ...

Sanki, şerit benim ne arıyorsun şeridimde demenin yeri ve zamanı çok da değil gibi; kaza ihtimali varsa ...

Acil durumda 2 şeritli yolu pekala 3'leyebilecek şekilde hazırlıklı olmak gerek ...

Yeni başlayanlar için şu kısmı da örnek olacak şekilde; belirtmeden geçmiş olmayayım: Karşınıza otomobil çıktığında panik yapmadan usulünce sıyrılmaya güzel bir örnek.

Geçmiş olsun!

Son düzenleme:
burda gerçekten tebrik ederim.bu sefer o öküzün hatası. ama ben diğer ifşa videonuza pek hak vermemiştim çünkü sizinde hatalarınız vardı diye hatırlıyorum.

Güvenli sürüş bilmemnesi göre evet konumlanma daha sağda olmalı ve bir tepeden sonrası için ve kamyondan ötürü miktar gaz kesilmeliydi. Bunlar gelecek sefere uygulanabilir ama bunun eksikliği temel ve büyük bir hata değil. Kaldı ki motor aşırı hızlı da değiL. Siz bütün konumlanmayı yapsanız hızı düşürseniz de o araba oradan çıkacaktı ve mecburen yolun en sağına geçecek ve frenlere asılacaktınız.
O durum için konuşursak evet, belki aracı yarım saniye belki daha az bir süre önce farkedebilirdik. Belki aracın da bizi yarım saniye önce farketmesini sağlayabilir ve toplamda biraz daha vakit kazanabilirdik.
Ama bunun için motosikleti kullanan arkadaşa senin hatandan dolayı diyemeyiz. (araba yüzde yüz hatalı, motosikletlinin sürüşü dışında gelişen bir olay tamamen) Bu oturduğumuz yerden ahkam kesmek olur :)

Bir tavsiye olarak, bu tür yolun devamı görünmeyen yerlerde hız kesip, bölünmemiş yollarda karşı şeritten uzakta kalmayı söyleyebiliriz.

Videoda görebileceğimiz bir diğer şey ise soğukkanlılık. Güçlü bir Fren yapıp yolun ortasında kalarak manevra kabiliyetini azaltmak yerine önce kaçış noktası düşünülüyor ve en mantıklısı bana göre budur. İzleyen arkadaşlar ufak bir NOT olarak alıp kaçış manevrası nediri araştırıp uygulayabilir

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
durmanın pek mümkün olmayacağı şekilde gelişmiş olay, karşıdan gelen dallamos gelmeye devam etseydi kaçış manevrasından başka bir çözüm düşünmek zor olurdu sahiden, o yüzden refleksler ve soğukkanlılık önemli, boş alanda panik fren, kontra vs çalışabiliriz ancak olayın içinde olmak ve yaşamak başka şeyler,

bu sebepten bazı ufak çaplı riskli durumları, kendim için eğitim sayıyorum :)

Adam neguzel panik yapmadan hafif hafif saga yanasmis kurtarmis kazayı. Hala hatalisin diyenler var. Hata falan yok karsidakinin sığırligi. Gecmis olsun dostum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar