merhabalar. size arkadaşımın başından geçen bir olayı anlatmak istiyorum. biraz uzun olabilir.kusura bakmayın
Bursada yaşayan bir evin bir oğlu bir arkadaşım var. annesi ona doğum yaparken rahmetli oldu. annesiz büyüdüğü için akrabaları onun üstüne çok titrerler. neyse özetle geçelim. askerden gelince yine dayılar amcalar yengeler bir araya gelip '' şu çocuğu evlendirelim dediler '' .
bursanın köyünden ,dünya ahiret bacım olsun,güzel bir kızla evlendirdiler. tanıdık vasıtasıylada bir hastanede işe koydular. doktorun yanında ameliyatlara giriyor, doktorun istediği malzemeleri veriyor. amaliyat yoksa akşama kadar oturup bilgisayar başında vakit geçiriyor.
aradan birbuçuk iki sene geçti. , kız tarafıyla erkek trafı toplanıp '' çocukların oturduğu ev eski, şunlara güzel bir ev bide araba alalım '' diye kararlaştırdılar. neyse bizim arkadaşa babası '' oğlum düğünde takılan altınları getir, üzerini tamamlayıp sana ev ve araba alacağız '' diyor. ( yaklaşık 60 bin tl civarında ). oda, '' altınları bankaya koydum, birara gidip getiririm '' diye cvp veriyor.
aradan 1 hafta geçti yok, 1 ay geçti yok. hersefeinde bir bahane. bugün banka tadilattaymış, izin alamadım vs.
arkadaşın dayısı iyice şüpheleniyor,bir sabah arkadaşın evine gidip '' kalk beraber bankaya gidiyoruz '' diyor. arkadaşta baktı olacak gibi değil ağzındaki baklayı çıkarıyor.'' dayı, altının bir kısmını bozdurup, iddiada kaybettim, onu kurtarayım derken azar azar hepsini kaybettim ''
tabi babayla dayının halini düşünüm .adamlar şoka giriyor. bu olay duyulunca kızın babası fena halde sinirleniyor. '' ben böyle bir sorumsuzun yanında kızımı bırakmam'' diyerek gelip kızını alıyor. kızda buarada 2 aylık hamile,çocuğuda aldırıyorlar.
bizim arkadaş utandığı için hastanedeki işinide geri dönmüyor. şuanda pazrda patates satıyordu.
insanın bu dünyada neredeyse isteyeceği herşeye sahip olmak üzereyken , bu iddaa denilen illet yüzünden hayatı tepataklak oldu.
tabiki kimseyi zorla oynatmıyorlar, mesele irade meselesi, karakter meselesi. ama bağlanan birdaha zor bırakıyor.