biraz esprisi olsun diye hani bi film vardı ya içinde ''I see that people'' geçiyodu onun içinönerinizi dikkate alacağım :cat:
o dediğin "i see death people" dı
biraz esprisi olsun diye hani bi film vardı ya içinde ''I see that people'' geçiyodu onun içinönerinizi dikkate alacağım :cat:
Rat Bike hayranı olarak o tarz motorların bu angara motorlarıyla bir tutulmasını anlayamadım açıkçası.RAT BIKE diye bi tarz var arkadaşlar. gogıl amcaya sorun ve görsellere bakın neler göreceksiniz.
o dediğin "i see death people" dı![]()
THAT ! Puhahhahhahhahhhhaaauuuaa :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:
Kendimi çok kötü hissediyorum![]()
o dediğin "i see death people" dı![]()
Ben bunlardan bahsetmiştim
http://i1071.photobucket.com/albums/u507/ozcancoskun/Rat-bike1.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------
Günlerdir gülüyorum buna.
Birkaç gün de sana güleyim baari![]()
pardon "i see dead people" olacağıdı...
bu yazdıklarınız bence çok tehlikeli bir düşünme biçiminin ürünü. kafanızda oluşturduğunuz bir topluluk ve buna dair değişmez yargılarınız var. sizi tehlikeye sokan şey, insanların sürüş stilidir, motosikletinde aynasının olmamasıdır. motosikletin üzerindeki alamsız bulduğunuz ayna benzeri aksesurarları değil. sürüş stilini güvensiz bulduğunuz bir iki örnekten kocaman bir genelleme yapmışsınız ve bu genellemenin yedi iklim dört mevsim geçerli olduğuna inanıyorsunuz. bu aynı kürtlerden, alevilerden, musevilerden, siyahlardan, ermenilerden, türklerden nefret etmeye benziyor. onlara saygı gösterilmemeli, alay edilmeli, bize benzer hale getirilmeli, getirilemiyorsa yok edilmeli.
sahibinden ilanını gördüğümüz bir motosikletin gürültülü çalışıp çalışmadığını nereden biliyoruz da gürültü kirliğini yaptığına hükmediyoruz? ön yargıdan "bu motorun sahibi öyledir kesin". ayrıca esas gürültü kirliliğini yapan ve bunu "daha çok güvenlik" diye savunan bir kısım kitle de ss kullanıcıları arasından çıkıyor. aynı ss kitlesi de bu adamlara motosiklet ve aksesurar zevkleri yaşam biçimleri kendininkine benzemiyor diye -hadi açıkça yazayım eğitimsiz ve fakirler diye- o tok 4 silindir sesi kulaklarımızın pasını siliyor, o ybr'nin açık egsozu da kötü kaka, öyle mi?
belgeseller vardır, kabile yaşamlarında yapılan bize çok değişik gelen ayinler, bedene yapılan kesikler, oraya buraya takılan halkalar filan izlersiniz de çok çok acayip gelir ya. bizim de aynı şekilde başkalarına çok acayip gelecek ritülellerimiz var. ybrci sizin güruhtan değil diye daha az insan sayılmamalı.
trafikte ön yargılar, stereotipler bizi tehlikeden uzak tutmaya yararlar. yabancı plakalı bir araç en sol şeritten sapağı kaçırmamak için bir anda en sağa yönelebilir, bakımsız bir aracın sinyal lambaları da çalşmıyor olabilir, jipin içindeki sarışın makyaj tazelemekle meşgul olabilir, taksici, dulmuşçu hiç habersiz şerit değiştirip aniden fren yapabilir. bütün bu olasılıklara karşı yapacağımız şey onlardan uzak kalarak seyretmeye çalışmaktır, onların etrafında mümkün olduğunca kısa süre kalıp ya öne geçmek ya da biraz daha geride kalmaktır. aynı şey güvensiz sürdüğünü düşündüğünüz ybrciler için de geçerlidir. uzak kalır, gerekirse uzar gider, gerekirse yol verir kendinizi güvende tutarsınız. ama forumda başlık açıp "haha ne komik aksesuarları var" demezsiniz. bu sizi daha güvenli kılmaz, gerek yok.
ben bu toplumun en önemli sorununun eleştirel düşünememek olduğunu düşünüyorum. bununla bağlantılı olarak çözülemeyen ikinci en önemli dert ise kendisine benzemeyen adama karşı tahammülsüzlük. o yüzden bu konuyu önemsedim ve cevap yazmak istedim.
tahammülsüzlüklerimizden kurtulmamız dileğiyle.
bu benim banlandığım konu ama adam sonuna kadar haklı o da olur bu da olur ama haklı be kardeşim dur ben de beğeneyım de senin tezin çürüsün esseğin biri çıkıp bi laf söylemesın
ankaralı mısın, erzinganlı mı? önce onu anlayalımtez dediğin bahse konu motorların ankara motorları olmasına yaptığım şakalı bi göndermedir.
Sanırım buda kabile reisleridir :cherry:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...qecme-fazlada-bakma-kafa-yapar-82555646/detay
ankaralı mısın, erzinganlı mı? önce onu anlayalım
biz samsınlıyıh gardaş, bizde bilememek olmaz