@Cem
Mantıklı yaklaşımın ve bakış açısı kazandırma adına verdiğin cevap için teşekkür ediyorum :wiinkk: Başarılı da oldun diyebilirim

Tabi en iyi yaşayan bilir, ben biraz uzağım duruma.
Verdiğin örnekler için de şunu söyleyebilirim ki, tam da balık muhabbetini yapmıştık geçen gün ofisteki arkadaşlar ile. Sabaha karşı balık tutmaya gidiyorlarmış, beni de çağırdılar. Zaten sevmem, dedim "
balıği yiyro musunuz, var mı anlayan?". Yok dediler, keyfine balık tutmaya gidiyorlarmış, tuttuklarını geri bırakıyorlarmış. Ben de yazık dedim, ne gerek var balığa eziyet etmeye...
Kurban için de çok daha sert düşüncelerim var. B.şehirlerdeki toplu kesim yerleri hakkında aslında. Hayvanlara eziyetin dik alasını yapıyorlar. Güya Allah adına adanıyor bu kurbanlar. Ama oradaki hayvanların halini herkes görüyor da sesini çıkartmıyor. Üstüne ağır gelsin diye 1 gün önceden çimento karışımlı besinler ile beslenmeleri de cabası...
Evet ben bir hayvan severim ve et yiyorum.
@speed_dream daha geniş düşünmeni tavsiye ederim. Benim için önemli olan kriter hayvanın acı çekmemesi. Ne kesilirken ne de yaşarken. Dizine kadar diğer hayvanların kanları içinde kesilmeyi bekleyen büyük baş hayvanlara acıyorum ve keyfine avlanan hayvanlara.
İnsanlar dışında da hayvanlar et ile besleniyorlar. Kimse avı ile sözleşme yapıp tatlı tatlı canını alamaz. Biz insanlar en azından onları acı çektirmeden öldürebiliyoruz(Genel olarak bu kapasitede olmamız gerekiyor).
Neyse mevzu beslenmek değil av idi. Cem seni daha iyi anladığımı söyleyebilirim. Sadece avlanan hayvanları görünce biraz hoşnutsuzluğumu dile getirdim. Ama ilk mesajımda da size hak vermek istediğimi söylemeliyim.
Çok fazla poliyannacılığın da bir alemi yok tabi. Av sırasında dikkatli olun bari, anladığım kadarıyla bu domuzlar epey! iddialı