Özel mesajınız üzerinden değil de buradan yardımcı olamaya çalışayım 171 ön hava alım basınç sensörü arızası(iaps) önde bulunan pistonun üzerindeki sensör yanılmıyorsam, sorunu nasıl çözdüğüme gelir isek sorunu ben çözmedim açıkçası 2016 model 2017 trafiğe çıkışlı garantide olduğu için aldığım yerin(Z-Garaj) servisine götürdüm diagnostik cihazına bağlandı defalarca ecu resetlendi tabi parça değişmediği için nafile oldu,tekrar gittiğimde egzoz üzerideki lambda sensörlerinin ikisini de değiştirdiler(nedenini anlamadım açıkçası saçma geldi böyle bir hareketleri) tekrar etti sorun.
En sonunda distribütör ile iletişime geçip gerekenin en hızlı şekilde yapılacağını söylediler teslim almaya gittiğimde yazılım atılıp baya test sürüşü yaptıklarını(iddaları 20 küsür km. bırakma kmmi not aldığımdan topu topu 8km sürdüklerini biliyorum) ve sorunun çözüldüğünü söylediler yaşadığım istikrarsız davranışları yok denecek kadar azaldığı için daha da arıza ışığı da yakmadığı için makine bende üstüne düşmedim ama bakım için gittiğimde tekrar ufak tefek şeylerini söyleyeceğim bir de rölanti devrini 1500den 1800e aldırmayı düşünüyorum.
Size tavsiye edebileceğim şeyler şunlar ya anlayan tanıdık bir ustaya gösterin ya da el yatkınlığınız var ve anlar iseniz
http://hyogv250.blogspot.com/2017/03/servis-ve-kullanc-kitapcg.html
üzerinden
servis kitapçığındaki ingilizce direktiflere bakabilirsiniz sensörün bulunduğu konumu, çalışma aralıklarını ve yapılması gerekebilecek işlerimleri yazıyor. Umarım işinize yarar.