Merhaba arkadaşlar, aranıza Hyousung GV250 2014 modeli ile katıldım, fakat büyük bir problemim var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öncelikle tecrübesiz biri olduğumu 5 sene kadar önce sadece 4-5 ay küçük bir ilçede scooter bindiğimi bilmenizi isterim.
Şimdi istanbulda yaşıyorum, ve motor sürmeyi yeni öğreniyorum Ehliyetimi yeni aldım. Korumalıklarımı vs. de aldım öğrenmeye hazırım diye düşünüp motoru aldım. Unutmadan beşiktaşta oturuyorum.
Gelelim probleme :
2014 model hyosung'u aldığımda tek problemi arka fren'in balatasıydı, arkaya doğru yatıyordu. Yeni balata gerekiyordu ben de kadıköy'deki istanbulmotor ile görüşüp gün aldım, çünkü aldığım eleman da bu şekilde öğrenirsen yanlış alışkanlık edinirsin diye belirtti. Ben de motoru otoparkta 1 ay kadar beklettim.
Dün motorun sahibi ile kadıköy kızıltoprağa götürüp motoru bıraktık, iş çıkışında gittiğim için geç oldu ve motoru orada bırakmak zorunda kaldım ertesi gün tek başıma gidip motoru aldım. Ön + arka balata değişmişti, arka fren gayet sağlam görünüyordu.
Ben de bir cesaret ve biraz da tecrübe ile (ehliyet aldığım zamandan) motoru kadıköyden beşiktaşa köprüden geçirerek götürdüm 3-4 saatleriydi ve neredeyse hiç trafik yoktu.
Şimdi problem şu, arka fren. Arka fren ayak pedalına o kadar yakın ki ayağınızı arka frenin'in üstünde tutamıyorsunuz tutmak isterseniz 90 derecelik bir açı gerektiiriyor, e haliyle ayak 90 derece açıda duramayacağı için motor frenle beraber ilerliyor ayağını çektiğimde ise ani hızlanmayla ileri atılıyordu, güç bela ayak freni olmadan beşiktaşa getirdim motoru.
Otoparkta oturdum iyice baktım, motoru sürerken ayak freni kullanmak istiyorsanız, ayak pedalından ayak frenine geçmek için dizinizi yukarı kaldırmanız gerekiyor, normalde ayağımın altında olması gerekmiyor mu ? Pedala rahatça fren basabileceğim şekilde koyduğumda fren pedalı üstte kalıyor.
Resimleri atıyorum bilen arkadaşlar biraz göz atabilir, yolda gördüğüm diğer chopperlarıda inceledim bu şekilde değil.
Bunu aşağı indirmemin bir yolu var mıdır ? Ayarı nasıl yapılır.
Şimdiden teşekkürler (Bu ayarı yapmadan sürmeyeceğim, çünkü gerçekten hem kaza yapabilir hem de yanlış öğrenebilirim)
1
2