1. Soru - 1.85 Boyundayım ve 90 kiloyum. Bir kaç arkadaşımın GV250'nin boy konusunda yere çok yakın olduğunu ve uzun boylu insanlara göre kullanışsız , kullanana acı veren bir motor olduğunu söyledi bu ne kadar doğru? Aranızda benim gibi uzun boylu sayılabilecek kullanıcılardan yorum bekliyorum.
2. Soru ise Tahmin ettiğiniz üzere Motor kullanmayı az çok bilsem bile kronik problemlerinden, beyin sorunlarından pek anlamam bir ekspertize götürmem gerek, bir arkadaşımda yok alırken bana yardımcı olsun istanbulda kimim kimsem yok denebilir. Nereye götürebilirim motoru, satıcı kişi hevesimi görüp beni kandırmasın istiyorum.
3. sorum model olarak sene konusunda tavsiyeleriniz var mıdır 2010-2013 gibi ?
250 cc hacminde en iri motor GV250, regal spider var boy olarak daha uzun ama daha dar. Ama tabiki regal ve hyosung kullanmış biri olarak ikisi aynı klasmanda değil. Regalden sonra hyosung çok farklı ve iyi. Hatta ben gv250 yi ilk alıp bindiğimde önceki motorum kesinlikle 250cc değilmiş dedim

Daelim belki bakabilirsiniz ama bence görüntüsü pek hoş değil , 2 eli ve servisi sıkıntılı ve tek silindir. Tabi zevk meselesi ben beğenmedim. Dolayısıyla 185-90 kilo için bence gayet iyi durur. Alçak olması ise 2 yönden avantaj ,1. durunca dizlerin bükük şekilde 2 ayağınıda yere koyabiliyorsun. 2.Ağırlık merkezi yere yakın olduğundan virajlarda aynı yatma açısını daha az yatarak yakalayabiliyorsun. Bundan dolayı çok kıvrak hareket edebiliyorsun. Koltuk içinse ; 1,5 - 2 saatte bir motordan in bi tur at öyle gel yoksa iron-butt ne demek gayet iyi anlarsın. Alıştıkça etkisi azalsa da genede küçük molalar iyidir. Gidon geniş olduğu için scooterlar ve commuterlar gibi her gördüğün araya dalamazsın. Gidon sana göre aşağıda olursa gidon yükseltme aparatı takabilirsin. apehanger gidon da takabilirsin ama bence bizim motorda pek hoş durmuyor birde fren hortumu gaz teli debriyaj teli elektrik kabloları falan değiştirmek lazım uğraşmak bana zor geliyor.
Buji piposu mutlaka değişecek, ama değişmediyse bile sıkıntı yok, eğer çekmeme problemi oluşursa kendin bile değiştirebilirsin. Yaklaşık 50-60 tl gibi bir masraf. Ayaklık müşürü mutlaka iptal edilmeli yada su almasını engelleyecek bir tertibat bulman lazım. İptal daha kolay. ben 26bindeyim konjektör bir sorun çıkarmadı Allah'a şükür. Koltuğu söküp konjektör bağlantılarını sıkıştır tırnaklarını düzelt. Muhtemelen sorun yaşamazsın. Ben hala orjinal lastikleri kullanıyorum ama gerçekten kötü lastikler.
2012-2013 modellerde kromaj daha fazladır. 2014-ve sonrasında krom yerine mat metal kullanılır pek çok yerinde. Ben parlak sevdiğimden 2013 aldım. O senin zevkine bağlı.
Şimdiden hayırlı olsun.