1. Soru - 1.85 Boyundayım ve 90 kiloyum. Bir kaç arkadaşımın GV250'nin boy konusunda yere çok yakın olduğunu ve uzun boylu insanlara göre kullanışsız , kullanana acı veren bir motor olduğunu söyledi bu ne kadar doğru? Aranızda benim gibi uzun boylu sayılabilecek kullanıcılardan yorum bekliyorum.
2. Soru ise Tahmin ettiğiniz üzere Motor kullanmayı az çok bilsem bile kronik problemlerinden, beyin sorunlarından pek anlamam bir ekspertize götürmem gerek, bir arkadaşımda yok alırken bana yardımcı olsun istanbulda kimim kimsem yok denebilir. Nereye götürebilirim motoru, satıcı kişi hevesimi görüp beni kandırmasın istiyorum.
3. sorum model olarak sene konusunda tavsiyeleriniz var mıdır 2010-2013 gibi ?
Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın, gerçekten okuyupta cevap veren arkadaşlara ise teşekkürü borç bilirim.
Herkese keyifli sürüşler.
hoşgeldiniz,
Birinci sorunuzdan başlayayım, benim boyum 189 cm ve kilomda 100 küsür, gv 250 ile toplamda 35 bin km yol yaptım ve şunu söyleyebilirimki, şehir içinde çok rahat edeceğiniz bir motosiklet. şehirdışı yolculuklarda günlük 300 kmyi aşmazsanız bir sorun olmaz, eğer aşarsanız kalçanız uyuşmaya ve acımaya başlıyor ve belinizde ağrılar oluyor. sürüş zevki kalmıyor bitsin istiyorsunuz. En iyi viraj performansı ve yol tutuş için arka amortisörlerin en sert moda alınması gerekiyor.
kullanışsız olduğunu kim söyledi bilmiyorum ama 250cc cruiser sınıfının en büyük motorlarından birisi, birde regalin bir modeli var diğer motorlar kısa ve ince kalıpsız motosikletler.
İkinci sorunuza gelirsem, enjeksiyonluların bazı kronik problemleri mevcut, bunları alacağınız kişiye tektek sorarsınız sorunların yaşanıp çözülmesi hiç yaşanmamış olmasından daha iyi bence...
en başta buji pipolarının değişmesi gerekli, çatlayıp yolda bırakmadan değiştirilmesini tavsiye ediyorum.
19-20 bin kilometrelerde konjektör yanıcak, dilerseniz yanmadan değiştirilebilir.
beyinle ilgili kronik bir sorunu yok ancak bazen oksijen sensörlerinin değişmesi gerekebiliyor, bunuda FI ışığı ile anlatıyor bize, düşük devirde stop etme ve tekleme yapıyor. büyük bir mafraf değil.
expertiz için motopark-avcılara götürebilirsiniz.
son olarak alabileceğiniz en yüksek modeli almaya çalışın, 2013 ve üzeri olabilir.