Michelin Set 900 TL değil, yanlış yönlendirmeyelim:
Ön lastik 110-80/16 208,88 TL
Arka lastik 140-70/15 235 TL
Yani set olarak 443,88 TL ediyor. Ben şahsen Sava yerine adı daha çok duyulmuş, kalitesi ispatlanmış Michelin'i tercih ettim. 1500 km'dir de herhangi bir sorun yaşamadım. Üstelik ıslak zeminde ve virajda yol tutuşu gayet iyi.
Hocam saygı duyuyorum ancak 140 70 15 in çapı 150 80 15 in çapından size özel mesajda da belirtmiştim yaklaşık %20-25 kadar daha küçük. Motorun dinamiklerini bozuyor o set. Arkayı 140 90 15 veya 150 80 15 den başka ölçü takmamalısınız. O arkanın ölçüsü doğru ölçü asla ama asla değil. Sürüş karekterini değiştirir,bozar.
Edit:Açıklamaya karar verdim.
Lastik çapı=lastik eni*boy oran değeri.
Bu günümüz lastiklerinde şöyle belirtilir.
140*90*15 diyelim örneğin
140 eni bunun %90 ı da yüksekliği demektir.
140*90=126mm
Orjinal ölçü 150*80=120mm
Sizin taktığınız ise 140*70=98mm
Orjinalinden neredeyse 2.5 cm kısa bizim taktığımızdan neredeyse 3 cm kısa takıyorsunuz.
Bu nerede önemli?
Dişli oranlarını duymuşsunuzdur.Arkayı büyüt önü küçült vs. Siz esasında lastiğe yaptığınız ayarla bir nevi arka dişli küçültmesi uyguluyor gibi oluyorsunuz. Yani yüksek tork düşük sürat yönünde bir eylem bu. Kalkışları bu cc de belli belirsiz,son sürati ise yeterince etkiler.Artı motorun yüksekliğini azaltıyorsunuz arkada ve bir ihtimal artçılı kullanımda bu sorun yaratabilir arka süspansiyonu sertleştirip yükseltmenizi gerektirebilir.
Bu farklılıkları hissetmiyor olabilirsiniz ancak o ölçü tüm bu faktörler düşünülünce bu motora uygun değil,şahsi kanaatim bu size de saygım var.
Kaldı ki hocam taktığınız city grip serisi bu lastikler hepimizin de bildiği gibi uzun yol motorları için değil scooter lar için üretilen bir seri. Bizim chopperlar için önerilen bir seri değil. Hoş GV250 tam da bir chopper sayılmaz motoru itibariyle ama yapısı tam anlamıyla bir chopper.
Son düzenleme: