Ben motoru ilk aldıgımda,kavrama ayarı cok sıkıydı.Debriyajı biraz bırakınca motor hareket ediyordu.Ve vitesler cok zor geciyor,boşa zaten hiç geçmiyordu.
Sonra debriyaj ayar vidasini aşırıya kaçmadan biraz gevşettim.Vitesler yağ gibi geçmeye başladi.Boş vitesi bulmakta çok kolaylaştı.ama bu sefer yuksek devirde giderken birden gazi birakıp debriyaja basinca motor stop etmeye basladi.Hatta bir iki kere tem sol seritte beni cok tırstırdı.
Aslinda debriyaj ayarıyla motorun stop etmesinin mantıksal bagını hala kuramadım.ama Debriyaj ayarını biraz daha sıkılastırarak-deneye deneye-optimum bir nokta buldum.suan vitesler rahat geciyor,motor hic stop etmedi ama bos vites sorunlu.Motor normal ısıdayken once 2.vitese gecip ordan ancak bir iki denemede bosu bulabiliyorum.ama dur kalk tarfikte motor iyice ısındıgında bosa gecirmek neredeyse imkansız.Ancak motoru kapatarak geciyor.
Motor hareket halindeyken boşa çok kolay geçer, durmadan önce, yavaşlarken, boşa atma konusunda kendini alıştırabilirsin. Durduğun zaman ise yapman gerekenler şunlar; Vitesi 1'e tak debriyajı kavrama noktasına kadar bırakıp çok az gaz ver sonra debriyajı geri sık, ama bunu çok kısa bir süre içinde yap, sanki harekete geçiyormuş gibi ama motor yerinden kıpırdamasın, ayağını at vitese, çok kolay bir şekilde boşa geçtiğini göreceksin.
Benim bildiğim bütün cruiserlarda boş vites bu şekilde.
Ekstra not: Olması gereken vitesi 1'den 2'ye geçirirken vitesin 2 kere çıtlaması. Eğer vitesiniz 1'den 2'ye geçerken 1 kere çıtlıyor, boş vites için hiç çıtlamıyorsa yapmanız gereken başka bir şey var. Motorun altında yağ tapasının yanında başka bir tapa daha var. O tapanın içinde silindir gibi minik bir cisim ve bir yay var. Acemi olan bazı servisler yada kullanıcılar yağ tapası yerine bu boş vites çıtlama tapasını açarda, içinden fırlayan silindiri ters bir şekilde yerine geri takarsa (evet ters bir şekilde de giriyor) vitesinizi boşa atmanız daha zor oluyor. Başıma geldiğinden biliyorum. Eliniz yatkınsa açıp değiştirin yada servise gidin yada Rıdvan'a gidin