merhaba hocam, motoru bu akşam aldım servisten. sorun biraz daha büyükmüş aslında bir de motor haftasonu opette yattı fuar nedeniyle kimse gelemedi ne yetkili ne özel servislerden. bi kağıt almıştım değişen onarılan parçalar ve yapılan işlemler olarak. onu yazarım isterseniz. akünün değişmesi gerekti. isterseniz ben size geri yollayayım garanti kapsamındaysa paranızı geri alın hocam. Gökhan Bey aküde bişi var dedi ama ben motoru izliyordum pek kulağımı veremedim kendisine o andadiğer sorunları da pek düzgün hatırlamıyorum. yapılan işlemlerin listesini yazarım ama o bakım kağıdını bulunca
neyse sonunda sorunları hallettim ve bir güzel akşam turu attım motorla. gerçekten çok keyif aldım hatta bayağı bi soğudum diyordum kendi kendime bu hyodan... ama gidişi beni tekrar kendisine bağladı.
![]()
http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=product_info&cPath=71&products_id=972
http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=product_info&cPath=71&products_id=333
ben bu ikisini buldum mesela bi göz atın isterseniz. sanırım slayer da bu ürünlerden birini kullanıyor. ona da bi sormak lazım nasıl işçilik, kalite![]()
Akünün değişmesi için ya şarj tutmayacak kadar eski olması lazım -ki seninki öyle değil- ya da aküde kısadevre olması lazım. Kısadevre olayı istisnai bir durumdur, kolay kolay olmaz ve genelde kutup başlarının ters bağlanmasından olur. Böyle bir şey olsaydı da oraya kadar gelemezdin. He yine de olabilir ama dediğim gibi çok istisnai bir durum. Değişen parçaları bir yazsana, ana gereksiz değişiklik gibi geldi.
Verdiğin liklerde sorun var açılmıyor ama zaten 2 tip geniş ayaklık var biliyorum. Bendeki orijinal yani pahalı olan. Aralarında birinin biraz daha büyük olması ve katlanabiliyor olması haricinde görünüş olarak bir fark yok. Büyük ve katlanabilir olan ucuz olan yani orijinal olmayan. Bir ayaklıktan işçilik olarak kalite beklentin nedir anlayamadım.Ama bendeki katlanmadığı için motor düştüğünde koruma demiri görevi görüp motorun ayaklık üzerinde durmasını sağlayacak kadar sağlam
![]()
yazayım yapılanları;
akü 140,
konjektör 100,
motul yağ 1.8 litre 45,
yağ filtresi 10,
ngk buji 2 adet 40,
zincir yağlama-temizleme,bakım + yol yardım + işçilik 100
toplam 435 tl
ya şöyle, plastiklerinin çıkmaması bağlantı yerlerinin sağlam olması, görüntü falan işte beklentim
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------
akünün şarj tutmadığını söylemişti ya usta doğru. pek anlamadığım için bilemiyorum.. bana akünün bakımsız kaldığı suyunun eksik olduğunu söylediler galiba. dediğim gibi fazla dikkatli dinleyemedim. ama içim acıdı tabi bu kadar para verince yalan yok:salut:
Diğer şeyler neyse ama git o motorun içindeki fazla olan 300 ml yağı çektir. O motora 1,8 litre değil 1,5 litre yağ koyulur. Fazla yağ koyulmasının uzun vadede başka zararları olabileceği gibi kısa vadede contaların zorlanarak yağ kaçırması, yağın karter havalandırmasından hava filtresine ulaşması gibi sorunlar olur. Yağ koyarken yağ seviyesine hiç mi bakmıyor, bakıyorsa nasıl bakıyor?
... motorun içindeki fazla olan 300 ml yağı çektir. O motora 1,8 litre değil 1,5 litre yağ koyulur...
hadi ya :silent: ben kendim boşaltayım o zaman yağı sabahleyin. kurt düştü içime
Kitapçıkta şöyle bir bölüm var;
Motor yağı kapasitesi:
Değişim: 1450 ml
Yağ-filtre değişimi: 1500 ml
Motor açıldığında: 1800 ml
Usta belki açmıştır, uzun sürdü tamirat. Fazla yağı boşaltmadan önce seviyesini kontrol edip hakkaten fazla mı diye kontrol etmek lazım. Usta 1.5 litre koyup yanlışlıkla 1.8 demiş de olabilir, seviyeye bakmadan yağı eksiltmemek gerek.
Motoru açmış olmasına imkan yok, krank piston değişimi gerekmedikçe motoru açmaya gerek yok, zaten masraflı bir iş.![]()
Masrafı motorun sahibi veriyor amaBilmiyorum usta ne kadar güvenilirdir, günahını almayayım. Tamiratın bu kadar uzun sürmesinden şüphelendim ben
![]()
bizim motora uyan geniş ayaklık hangi markalarda var ? temin etmesi kolay olan markalardan mesela ? bilen var mı ? Yurt dışından ürün getirmeye pek cesaret edemiyorum açıkcası görmediğim ürünü almaya çekiniyorum![]()
rıdvan ne oldu?geçmiş olsun..bak aradan kaçırmışım..şimdi arayayım diye düşündüm ama geç olduğu için müsait değilsindir diye aramaktan vazgeçtim..dostum çok geçmiş olsun..var mı sıkıntı yaratacak bişi?
.....
onur valla yakıyor maşallah..nazar değmez inşallah..
Herkese merhaba, Konu dışı olacak ama bişey sormak istiyorum,
ST Kanuni markası öldü mü
Çünkü Kanuni'nin sitesinden fiyatlara bakmak istediğimde ST Kanuni'ye değil de Hyosung Türkiye'ye yönlendirdi,
Bu olay uzun zaman önce mi oldu?
http://www.hyosung.com.tr/Default.aspx