Ben çok güzel değiller ama tabii ki daha önce de dediğim gibi göreceli bir şey.Zaten çantalar kargoyla beraber 1000 TL tutuyor, gümrük falan derken 1250 TL civarına gelecektir. O paraya pahalı enduro çantaları bile alınıyorken markası bile olmayan sıradan bir çanta almak çok mantıksız olur. Ama ille de alacam dersen UPS, Fedex gibi özel şirketler yerine yerel posta servisiyle göndermesini söyle ki burada PTT'yle gelsin. Fazla uğraşmadan bir beyanname doldurup vergisini ödediğine alabilirsin.
Ayrıca çantalar bu motora göre yapılmadığından bizim motorlarda fazla sorun olacak bir yapıda. Fotoğraflara dikkat edersen bu çantayı takınca artçı alman çok zor olur çünkü ayakları koyacağı peglerle arasına çanta girmiş olacak çantalar fazla öne gelmiş.
Bu tipte çanta istiyorsan çok benzer olan çinlilerin plastik yan çantalarından alabilirsin hem de onda biri belki de daha aşağı bir fiyata. Mesela http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-motosiklet-ramzey-125-yan-canta-94729860/detay
murat karar tabiki senin ancak o çantalar için fiyat baya bir pahalı bence..biraz daha araştırma yap ebay'e falan bak,o fiyatları vereceksen kappa nın da benzer 30 tl lik çantaları vardı sanırım.hem daha da ucuz olacaktır..:cat:
Arkadaşlar merhabalar..
Motorunu yeni almış arkadaşlara hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Buna ek olarak artık benimde bir GV250 motorumun olmasından dolayı yaşadığım sevinci sizlerle paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki linkteki motoru aldım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...m-hyosung-gv-250-yildiz-motor-115029573/detay
Motor henüz 60 km.'de... Sıfır almış gibi oldum. Aksesuar olarak koruma demiri ve sissy bar var üzerinde. Yalnız motorun üzerine oturunca gerçekten ürperti hissettim. Ben bu derece heybetli, bu derece kalıplı olduğunu bilmiyordum. İnternetten gördüğüm videolar, fotolar falan gerçekten yanıltıcıymış. Ürktüm açıkçası, nasıl baş edeceğim bununla diye ciddi ölçüde telaşlandım. Özetle çok mutluyum sevgili arkadaşlar. Tüm GV250 almayı düşünen forum takipçilerinin de, benim yaşadığım aynı mutluluğu en kısa zamanda yaşamalarını temenni ediyorum.
hayırlı olsun ÇAYANArkadaşlar merhabalar..
Motorunu yeni almış arkadaşlara hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Buna ek olarak artık benimde bir GV250 motorumun olmasından dolayı yaşadığım sevinci sizlerle paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki linkteki motoru aldım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...m-hyosung-gv-250-yildiz-motor-115029573/detay
Motor henüz 60 km.'de... Sıfır almış gibi oldum. Aksesuar olarak koruma demiri ve sissy bar var üzerinde. Yalnız motorun üzerine oturunca gerçekten ürperti hissettim. Ben bu derece heybetli, bu derece kalıplı olduğunu bilmiyordum. İnternetten gördüğüm videolar, fotolar falan gerçekten yanıltıcıymış. Ürktüm açıkçası, nasıl baş edeceğim bununla diye ciddi ölçüde telaşlandım. Özetle çok mutluyum sevgili arkadaşlar. Tüm GV250 almayı düşünen forum takipçilerinin de, benim yaşadığım aynı mutluluğu en kısa zamanda yaşamalarını temenni ediyorum.
Şaka bir yana çıkıp gelmeden önce satıcıyla (aracı mağazayla) iletişime geçip satın almam halinde motoru nasıl Konya'ya getirebileceğimi sormuştum. Onlarda bu işi biz yıllardır yapıyoruz, ek bir yolcu bileti karşılığında otobüslerin bagajına yükleriz, rahatlıkla beraber gidersiniz, hiç bir sıkıntı çıkmaz vs. diye yanıtlamıştı. Böyle bir tecrübesi olan var mı gerçekten? Mümkün mü bu şekil bir taşıma yöntemi? Çizik-gömük oluşur mu acep diye fena halde pimpiriklendim. Fikir ve öneride bulunacak olursanız minnettar kalacağım.
Ben kesinlikle çıplak sekilde emanet etmem otobüse,adamlara göre o sadece bir yük olur başka birsey degil,kemerleri bile iz bırakacak sekilde dolarlar sen de öylece bakar ya da papaz olursun..killandirmak gibi olmasın ama birkac kalıcı çizik alabilirsin.ben olsam gidonu söküp motoru ahşap kasasına güzelce sabitleyip verirdim,muhtemelen almazlar ve kargoya giderdim..
hayırlı olsun ÇAYANkazasız iyi günlerde kullan. benim de ilk motrum alalı 20 gün oldu
kaslı bir motor yavaş yavaş alışıyorsun ben kapalı alanda kullanıyorum şimdilik havaların düzelmesini bekliyorum
![]()
Hacım kapaksiz egsozla,ya da oncesinde vidaları düşmüş egsoz kapagiyla,teki pas icinde kalmış aynalarla,8mm çamur tabakasiyla kullanabilip rahatsız olmadigin icin sana ask yaşanıyor gibi gelebilir de bu sadece basit sekilde gösterilen titizlik ya da özen diyelim
Adamın motoru çil çil parliyorken bu yorumu yapıyorsan vardır bir bildigin demek ki yeterli itina gösterilir otobüste ne diyeyim hayırlısı olsun![]()
Rıdvan ve Levent, öncelikle görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Sizin yazışmalarınızdan anladığım, motorun dikey, yani normal iki teker üzerinde bagaja yerleştirileceği yanlış mıyım? Ben hiç böyle düşünmemiştim. Yani motor normal iki teker üzerinde bagaja sığmaz ve bundan dolayı mecburen yana yatırmak zorunda kalınır şeklinde hep düşünüyordum. Umarım sizin düşündüğünüz gibi sığar bagaja iki teker üzeri... Eğer dediğiniz gibi sığarsa, motorun etrafı battaniyeyle sarmalanır ve motorun olası temas bölgelerinde gömük oluşmaması için şu beyaz eşya kutularından çıkan beyaz köpüklerden yerleştirilir ve anif frenleme, hızlı kalkış vs. durumlarında motor devrilmeyecek şekilde sabitlenir. Sanırım bu koşullarda belirli ölçülerde de olsa olumsuz riskler azaltılmış olabilir.
Forumu sırf kendime ait yazılarla meşgul etmek istemiyorum ama yanıtını aldığım takdirde en azından bir süre tekrardan sessiz sedasız okuyucu durumuna geçmeme vesile olacak son bir nokta daha var. Bu noktayı tecrübeli motor kullanıcıları RODAJ olarak tanımlıyorlar. Sanırım şu rodaj olayını tam manasıyla çözmem gerekecek. Zira uzun dönem performansını önemli ölçüde etkiliyormuş. Şimdiye kadar rodaj ile ilgili olarak öğrendiğim bilgilere dayanarak bende var olan 3 özelliğin iyi bir rodaj yapmamı kolaylaştıracağını anladım. Bunlar:
1) acemilik (devirlerarası hareketliliğin fazla olmasına sebebiyet verecektir),
2) motora kıyamama (rodaj evresinde motorun ihtiyaç duyacağı hassasiyet ve ilginin gereğinden fazlasıyla karşılanmasına neden olacaktır)
3) hızdan hafif-ötesi tırsan bir kişilik yapısı (gaz kolu tam turun yarısının ötesine mümkün değil geçmeyecektir)
Yukarıdaki 3 özelliğin bir arada olması mükemmel bir rodaj dönemi geçirme potansiyeli yaratıyor anladığım kadarıyla
Bunların dışında tecrübeli arkadaşların rodajla ilgili tavsiyeleri varsa paylaşmalarından çok memnun olacağım.
Forumda yarattığım meşguliyetten dolayı tüm üyelerden tekrar özür diliyorum.
motorunuz hayırlı olsun..ben karacayı olgaç abiye sattığım zaman karacayı iskenderun'dan ankara'ya otobüse yükleyerek götürmüştü..sadece yan çantaları ve ön camı ve aynaları söktük çok rahat bir şekilde sığdı..zaten otobüs şoförleri ile muavin çok yükleyip indirdikleri için tecrübeliler..sıkıntı yaşamadan götürebilirsiniz.Teşekkür ederim sevgili Rıdvan, Mithat Hocam ve Levent. Bütçemi aşırı fazla zorlayarak da olsa sonunda eriştim hayalime. Ailem İzmir'dedir benim. Motorda İzmir'de satılınca hem ailemle hasret gideririm hem de motoru alırım diye düşünmüştüm. Yalnız motordan kaynaklı ilk problemi yaşadım şimdidenYahu ben nasıl döneceğim Konya'ya?
Şaka bir yana çıkıp gelmeden önce satıcıyla (aracı mağazayla) iletişime geçip satın almam halinde motoru nasıl Konya'ya getirebileceğimi sormuştum. Onlarda bu işi biz yıllardır yapıyoruz, ek bir yolcu bileti karşılığında otobüslerin bagajına yükleriz, rahatlıkla beraber gidersiniz, hiç bir sıkıntı çıkmaz vs. diye yanıtlamıştı. Böyle bir tecrübesi olan var mı gerçekten? Mümkün mü bu şekil bir taşıma yöntemi? Çizik-gömük oluşur mu acep diye fena halde pimpiriklendim. Fikir ve öneride bulunacak olursanız minnettar kalacağım.