--------------------------------
benim de dış egzoz susturucuları açık, yaklaşık benimki de öyle yakıyor haberin olsun. peki sen sesinden memnun musun? yanlış anlamadıysam sen de benim gibi sadece dış susturucuyu çıkarmışsın.
Orko_ye her iki satışın da hayırlı olsun abi. gv 250 başlığına uğramayı ihmal etme![]()
benim de dış egzoz susturucuları açık, yaklaşık benimki de öyle yakıyor haberin olsun. peki sen sesinden memnun musun? yanlış anlamadıysam sen de benim gibi sadece dış susturucuyu çıkarmışsın.
Orko_ye her iki satışın da hayırlı olsun abi. gv 250 başlığına uğramayı ihmal etme![]()
Evet bende dış susturucuyu çıkarttım, sesinden gayet memnunum ama ilerde high hawk olması lazımdı ismi o tarz bir egzoz almayı düşünüyorum.
Biriniz de bir video koyamadı ya..Çok merak ediyorum.Youtube da arattım larry cook kit takanlar var sadece,çok tatlı sesi oluyor bir iki beygir de güçleniyor ama o meblaları veremeyiz herhalde.
Hocam güzel resimler.
Demek ki 100 -120 ile seyrettiğimiz uzun yollarda kafamız şişecek.O zaman kalsın diyoruz,daha düşük devir çeviren bir motor aldığımızda artık.
Arkadaşlar bende açık eksoz kullanıyorum, hız arttıkça o güzelim ses kayboluyor.
coskun usta resimler çok güzel ellerine sağlık....:cat:
benimde eksozlardan birinin son susturucu yoktu aldığımda....geçenlerde yaptırdım kafam rahata erdi
ama aklıma bişey takıldı,yakıt meselesine nasıl etki eder susturucu??? susturucu yoksa daha azmı yakar benzin?
http://www.metinegzoz.com/icerik_11_susturucu_ariza_ve_gorevleri.html
genel olarak egzozun çalışma prensibi kaynaktaki gibidir. kirli hava basınçla birlikte ilk susturucudan geçtiğinde enerjisi soğrulmuş olur çünkü basınçlı hava ilk susturucudan geçmeden önce geldiği yere ters basınç uygular çünkü susturucunun çapı çok küçüktür, böylelikle bildiğim kadarıyla özellikle silindirden çıkan kirli havanın ilk tepki ettiği susturucuyu sökersen yağıt anormal şekilde artacaktır çünkü geri dönen basınçlı havadan kuvvet elde edemeyeceksin.
soruna tam cevap vermemişim;evet susturucu yakıtı etkiler, zaten bütün susturucuları çıkartınca sanırım karbüratör ayarı gibi şeyler yaptırman gerekiyor.
susturucu olması yakıtı olumlu yönde etkiler.
Ayhan hocam, resimler şahane gerçekten. Memlekette görülmesi gereken o kadar yer var ki, kimimiz buradaki güzellikleri görüp bitirmeden yurtdışı gezilerine çıkıyor. Tezat bir durum.
Makine için araştırmana teşekkür ederim, durumu biraz toparlayınca alacağım bende. Şu sıralar hem benim motorun bakım ve malzeme işleri, hem de hanımın vosvosunun bakım,malzeme ve aksesura işler bütçeye bayağı bir yük getirdi.
En çok istediğim, o makina ile uzaktan zoom ile evdeki balıklarımının doğal hallerini resimleyebilmek.
Arkadaşlar,
S&T Kanuni olarak gelmeye başladıktan sonra enjeksiyonlu GV 250 alan ya da kullanan oldu mu acaba?