Selamlar,
Motora birkaç gündür binememiştim, biraz önce bindim ama binmeden önce yaptığım kontrollerde bazı şeyler dikkatimi çekti ve birazda sinirimi bozdu.
Öncelikle motoru hareket ettirdğimde biraz benzinin ve çok az yağın yere aktığını gördüm.
Benzin akabilecek yer olan Rezerv vanasını kontol ettim, orada birşey gözükmüyor. Muhtemelen çok az bir damlama var, elle anlaşılmıyor. Bu akşam vanayı Off pozisyonunda bırakacağım.
Yağ akan biryer ise bulamadım.
Birde asıl can sıkıçı sorun: eksozlardan alttaki olan hafif kahve rengi olmuş.. Yani nikelajın üstü hafif sarı gibi. Yola çıkınca baktım ki motor düşük devirlerde acayip sallıyor. Gaz sabitken bir anda fırlıyor, yavaşlıyor, yani kafasına göre takılıyor. Ama yüksek devirde (7000 rpm civarında) motorun sesi düzeliyor, çekiş süper oluyor..
Aldığım yer ile telefonda konuştum, eksozun sararması ve motorun teklemesini anlattığımda, motorun karbüretöründe pislik olduğunu, ya karbüratörü temizletmem gerektiğini yada yüksek devirde sürerek motorun pisliği atmasını sağlamam gerektiğini söylediler.
Ehliyet olmadığından mahalle aralarında sürüyorum ve dolayısıyla da uzun süre yüksek devirde gidemem.
Karbüratörü temizletmem için de İzmitte veya Gölcükte usta bulmam lazım..
Birde niye tıkanıyor kardeşim sıfır motorun karbüratörü!!
Deponun içindeki paslardan olabilir mi? Deponun pası temizlenir mi??
Yaw çok canım sıkıldı..
Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar..
İzmitten arkadaşlar da İzmit veya Gölcük te usta tavsiye edebilirlerse sevinirim..
Not: Davids, ben motordan çok memnunum ancak bu yukarıda anlattığım olay biraz canımı sıktı. İleride sende alırsan bir GV 250, beraber katılırız gezilere.. Forumda GV 250 kullanan başka arkadaşlar da var, hep beraber takılırız.. Motorla ilgili yaadığım şeyleri burada paylaşmaya da devam edeceğim.